Ahojte, mám takú otázku - čakám bábätko, termín mám asi o dva týždne. No a dosť sa bojím, aby som do pôrodu neochorela, pretože odkedy syn chodí do škôlky, každú chvíľu tu máme nejaké choroby 😒, teraz sme však všetci zdraví, chvalabohu. A tak rozmýšľam, že by som ho nechala teraz doma zo škôlky (u nás v škôlke s tým problém nemajú a on aj tak nie je veľmi nadšený chodením do nej 🙂 ). Ale neviem, či to nie je zbytočné? Ja s ním, aj s 3,5-ročnou dcérkou doma dosť pracujem na rôznych aktivitách, kreslíme, čítame a všetko možné, takže si nemyslím, že by mu škôlka na tú chvíľku nejako chýbala, no predsa len by som rada poznala aj názory druhých. Respektíve, riešili ste niektorá niečo takéto? Ďakujem! 🙂
no moj chodil do skolky do poslednej chvile, este v kontrakciach som ho tam rano davala, aby poobede uz mohol prist do porodnice pozriet brata 😀 potom ho vzali moji rodicia na par dni a ked prisiel, zapalene ocko mal a sopliky, takze do skolky nesiel, zasa chvilu doma a teraz je zase u rodicov.. takze skolka - neskolka, vsade nieco chyti 😒 ja som tyzden po porode mala virozu - teploty 39, tie presli po troch dnoch, teraz ich chytil partner a klop klop babatko zatial je ok, nechytilo nic. v pondelok planujem dat maleho do skolky, lebo sa obavam toho, o com pise @lubina, ze si odvykne. vsemozne sa snazim hovorit a robit vsetko tak, aby sa starsi necitil tak, ze ho "odkladame" alebo sa ho "zbavujeme". tazko teda radit, tiez sa obavam chorob, ale vidis, prichadzaju tak ci tak nejake..
No my sme to riešili tak pred 16 mesiacmi tolko má môj menší drobec.Starší chodil do škôlky a ja som mala termín pôrodu,no a tiež sme rozmýšlali ako to urobiť.Nakoniec som ho nosila do škôlky až do konca termínu a plánovali sme ho nechať doma až ked prídeme z pôrodnice,aby práve vtedy niečo na drobca z tej škôlky nedoniesol tak na 2 týždne. Ked som bola v pôrodnici tak ho do škôlky manžel nenosil.No ked sme prišli z pôrodnice tak ako na potvoru ochorel aj keď do tej škôlky nechodil.Naštastie to drobec neschytal. A ešte ak bude dlho doma už aj pred pôrodom a potom ho dáš do škôlky po dlchšom čase už ked bude bábo doma .Mohol by tú škôlku ešte ťachšie znášať,lebo by mohol mať pocit ,že ho odkladáš bokom.Môj sa zo začiatku vypytoval prečo on musí do škôlky a Tomaško nie ,prečo aj on nemôže ostať doma s nami? No už to naštastie máme za sebou.Aj keď je Tomáško ešte doma s maminkou a on musí do škôlky 🙂 Takže je to na Vás
Nas pokladik chodil do skolky poctivo kazdy den. Ochoriet moze aj doma, nepochybujem ze sa mu budes doma venovat ale skolka je skolka... dieta potrebuje svoje istoty a jednou s nich je aj zabehnuty rezim. Kde pride drobec domov urcite bude aspon chvilku ziarlit, tak nech to na neho nepada zo vsetkych stran.... tot moj nazor a skusenosti 😉
tažko radiť....len sa mi zdá, že máte doma predškoláka a nechýbalo by mu to?...a ako tehotnej bude určite ťažšie starať sa o dve deti, aj keď už máte do pôrodu "len" dva týždne...
tak toto by ma asi nenapadlo riesit 😅 dala by som do skolky 😉
súhlasím s @kyska , moja skúsenosť je tiež taká, že režim je veľmi dôležitý a oceníš to aj onedlho, lebo zmenežovať tri deti aby ti neprerástli cez hlavu chce istú dávku logistiky 🙂))
Podľa mňa ho kľudne nos ako doteraz a po pôrode ho nejaký čas môžeš nechať doma... predpokladám, že po čase mu kolektív bude chýbať a vypýta sa aj sám 😎
Aj keď sa deťom isto venuješ,aj keby si bola ty učiteľka v materskej škole nikdy nenahradíš to,čo sa tam naučí a a hlavne deti a kamarátov..byť tebou užívam si do poslednej chvíle tehotenstvo,keď sú deti v škôlke..ešte budeš po pôrode rada,že budeš mať na chvíľu od nich kľud,kým sa s bábätkom "zžijete" a nájdete si svoj systém a režim..
Hlavne byť v kľude,najviac chorôb vzniká z nerovnováhy - teda zo stresu..
Podľa mňa mu tie dva týždne nezaškodia. My ani teraz v týchto mrazoch nechodíme do škôlky. A vôbec nikde...Sedíme si doma v teplúčku a tatik nakupuje....
...len aby to potom dieta nepochopilo tak, ze ho prichodom noveho babatka odkladas do skolky.... 😒
Do pôrodu by som ho určite do škôlky dávala. A po pôrode by som škôlku zavrhla len v tom prípade, keby domov nosil choroby a od neho by ochorelo aj bábätko.
ja by som ho do školky davala pokial nebyva často chory a @livka299 určite by som nesedela stale doma v teplučku lebo čerstvý vzduch treba za každeho počasia aj ked len po chvilkach... ked deti nechodia von za to že je take alebo onake počasie,potom nech sa mamičky nečuduju že vybehnu raz a hned su deti chore... nuž hold chyba rodičov v tom pripade.... 🙂
toď len moj nazor 😉
a @sammmy19 ak mate často choroby tak možno v tom pripade by som aj nechala doma 🙂
Mozes ho nechat aj doma, ale aby sa ti potom nestalo, ze do tej skolky po porode odmietne ist. To sa stalo nam. Nie ze som dcerku nechala pred porodom doma, ale akurat to bolo na Vianoce 😀 . Bola doma skoro tri tyzdne a potom ako prisla domov aj sestricka, tak sa do skolky nechcela vratit 😠 . Trvalo to asi dva tyzdne kym sa ukludnila a zasa tam isla v pohode. Neviem ci mala pocit, ze ju tam odkladame alebo co. A to sme jej predtym vysvetlovali, ze pride sestricka a vsetko okolo, ale ta ziarlivost aj tak trosku fungovala....takze neviem ako to mas vymyslene po porode, ci ho tiez chces nechat doma, aby neochorelo babatko, ale ak nie, tak teraz to mozno tiez nie je dobry napad.