Ahojte mám 4 rocneho. Hlapca co nerosprava iba nějaké slovíčka a aj to ked samu zachce je velmi nervózní nigde sním nemozeme ist ked mu v niecom nevihoviem začne kricat hrist ma fackat no hrozné nieco US si mislim ze nieje normální
Uh, teraz si toto písala do takejto témy len vekovo odlišnej. Si Slovenka?
chodte spolu, zrejme to potrebujete obaja . 😉
@monikaparson zrejme je to troll hladajuci zabavu na vecer 🙂
Smer psycholog.. Ten ti poradii co robit😄
@sebastian12 prepac,nechcem byt hnusna,,ale ten pravopiiiis,,juuuj,zena!!
problem bude zrejme vo vychove,,
@babydesire Ja len dúfam, že nie je odtiaľto a teda jej pravopis nič nevraví, ináč amen tma.
Boze toto je tak zle, ze neviem ci je to naozaj prosba o radu alebo nejaky gramaticky vtip :( 🙂)))
Ak to je naozaj, nuze uz vcera bolo neskoro ist psychologovi. Alebo aj nie..?
.. ja len dufam, ze vsetci chapete, ze si z vas robi srandu 😀
Vo vychovej ale hlavne v nej samej😀
A tak ja som nwchcela byt hnusna ale ak je clovek negramotny,casto to znamena nizsie IQ a tym padom aj ta vychova dietata tak potom vyzera,,no a to dieta je potom neovladatelne...alebo ide o cudzinku a tam je logicke ze nas pravopis dobre neovlada,alebo ide o dislekticku...hmm..kazdopadne,ked viem ze neviem pisat tak radsej nepisem,bo jedine co dostanem je vysmech
Chudatko dieta,myslim ze viem kde je ,,pes zakopany 😒
Zakladatelka nechces k tomu nieco poveedat nieco mudre a zrozumitelne lebo mi nie sme tatari ale inteligentny ludia😀😀😀😀
Ale zmenila skupinu temy,,mala tam 1-3rocne dieta a teraz je tam ze predskolacik...aspon nieco opravila 😀
zvlastne naozaj....
aka matka, taká Katka :D
@kvetinkaaaaa si to vystihla :D
Jeej aj slovo psychologicka opravila..je tam uz spravne "y" Alebo to admin??
Keby na modrom koniku kvitla mudrost tak je z neho zbrebcin. Zakladatelka uuuuplny preklep..😚😚😚
ako chápem, že gramatika nie je každému kamarát, ale skúste si predstaviť nejakú osôbku nie príliš inteligentnú, ktorá sem napíše s prosbou o radu. Ešte žiadna z vás jej normálne neporadila, tak inteligencia chýba aj tam, kde je gramatika na úrovni. Nie každý mal 1 zo slovenčiny, to ale neznamená, že budeme takéto osoby ponižovať, lebo to tiež nie je na úrovni, že? Mnohí ľudia so 4 v škole sú častokrát plnohodnotnejší ako jednotkári. Skúste sa nad sebou zamyslieť.
A teraz odpoveď zakladateľke, čo sa týka rozprávania, obráť sa na logopedičku a poraď sa s obvodnou lekárkou, či je vhodné navštíviť psychologičku.
@enka81 ano mas pravdu,,ale mna skutocne nenapadlo nic co by som jej poradila,,pravda totiz je taka,ze ak sa dieta takto sprava su to dva faktory : za prve je vo veku kedy ma obdobie vzdoru a proste nechce hovorit lebo nechce a hotovo a za druhe je to vychova,,ak dieta sa dozaduje niecoho krikom,hryzanim,kopanim a pod..je to casto o tom ze mu od zaciatku vsetko dali len co skaredo pozrelo,dieta sa to nauci a pouziva to aj nadalej,,rodicia si casto az prilis neskoro vsimnu ze ich dieta ich vyuziva a nevedia co stym...ak si uz nevedia rady tak ano logopedicka a psychologicka su odbornici ktory by mohli pomoct...a pokial ide o nie zrovna gramaticky zdatnu mamicku,,,vies mnohy mavali cervene more v diktate na prvom stupni zakladnej skoly,,a nie vzdy aj teraz napisem vsetko gramaticky spravne,obcas pomylim icka,alebo zle vysklonujem,co sa stane kazdemu kto nema doktorat zo sj,,ale vsetci dospely sme rokami,praxou ziskali ako to povedat,ze proste ked pises,tak pises automaticky a nerozmyslas nad kazdym slovickom ako sa spravne pise a pritom si mohla preliezat so stvorkami zo slovenciny...tuto v tom kratkom prispevku je tolko chyb,ze premyslam ci autorka od piatej triedy nieco napisala...urazat som nechcela,len som chcela poukazat nato,ze problem jej syna moze byt zapricineny nizkou inteligenciou jeho matky..a to uz musis sama uznat ze zial dost to spolu suvisi
chod chod
zaujimalo by ma ci je zakladatelka cudzinka alebo trpi dislexiou, disgrafiou...Ak nie, necudujem sa, ze dieta nerozprava, je nervozne - predpokladam, ze ani velmi nerozumie verbalnej komunikacii a nervozita moze byt z tohto dovodu...prostredie, v ktorom sa nachadza asi velmi podnetne nie je! Tu je psycholog ziaduci pre celu rodinu!
Nebudem rozoberat pravopis, ani urazat niekoho inteligenciu... Mamicka si prisla po radu, nie aby ju niekto ponizoval a urazal.... Smutne, ale ani jedna ste jej neporadili, rovno ste ju odsudili.... len kvoli pravopisu... Ozaj velmi smutne, a myslim si, ze aj na zamyslenie sa, ze sudite a napriek tomu, ze toho cloveka ani len nepoznate. Trosku pokory a ucty mamicky !
4 rocne dieta, by uz rozpravat malo vediet. Mame doma ten isty problem, i ked nas syncek ma o cosi viac. Chod za detskou lekarkou, ta Ti da vymenne listky na ORL, logopediu a taktiez k psychologovi. Uvidia dietatko, a daju Ti odporucanie, ako mas s nim dalej pracovat. Netreba dufat, ze sa to samo napravi, bude to dlha cesta, ale netreba nic podcenit. Dieta sa tak sprava, lebo nevie vyjadrit co chce. Treba mat velku trpezlivost, snazit sa dietatko pochopit...Deti su rozne, kazde ma v inom veku obdobie vzdoru, chce si dokazat, ze aj ono je tu, ma svoje poziadavky, svoje naroky, chce byt silnejsi ako dospely, a tak skusa kolko toho zmoze, a co si moze vsetko u dospeleho dovolit. Preto napriek tomu, ze nerozprava, nastolit pekne pravidla, aby sa v nich vedelo orientovat, vedelo, co si moze a nemoze dovolit, ako sa ma chovat v tej alebo onej situacii. Snahu pochvalit, ked je dieta trucovite, ukricane, a nema na to nejaky vazny dovod, vyvodit hned dosledky jeho konania. Nemyslim bitku, to urcite nie. Poslat ho do izby, nedostane sladkost, oblubenu rozpravu, vsak kazdy rodic uz vie, co ma dieta rado.... Rodic musi byt dosledny, nie ze raz dovolim, inokedy nie. Vtedy bude zmatene, nebude vediet reagovat, a preto robi take vystupy. Bude to dlha cesta, ale netreba sa vzdavat. Pomaly ucit dieta na spolocnost. Netreba ho doma zatvarat, lebo je take, alebo onake. Brat ho obchodu, na ihrisko, medzi ludi, ved aj takto sa uci, ako sa ma chovat. Ked urobi prvy vystup treba napomenut a zdoraznit, ze pri druhom ideme hned domov. A to aj splnit. Dieta si po case uvedomi, ze nema zmysel takto konat, inak vyvodis dosledky a ono sa nebude moct hrat, nepojde tam a tam...
Drzim palce, hlavu hore, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt este horsie 😉 .
Este pre mamicky, dieta aj zo slabsich socialny pomerov vie normalnalne komunikovat v 4 rokov, napriek tomu, ze na to nema vytvorene podmienky. Je to prirodzeny vyvin, mozno by malo mensiu slovnu zasobu, ale keby nemalo nejaky zdravotny problem, tak by urcite uz v 4 rokoch rozpravalo. Aby nerozpravalo vobec a mohlo by, ziadny zdravotny problem by tam nebol, tak to by musela byt rodina, kde bolo 4 roky hrobove ticho 🙄 , o com dost vazne pochybujem 😝 .
@babydesire ja presne chápem, ako si to myslela, len ak mamina nemá práve doktorát , čiže je u nej nižšia inteligencia, môže byť prirodzené, že si nevie rady ani s výchovou, kde by ju práve odborníci mohli usmerniť. Vieš, ak má napr. v okolí mamu, svokru, babku,.... ktoré jej napr. radia ,, daj mu na zadok" a rieši sa tak všetko, možno práve preto mamina hľadá pomoc tu, lebo sa jej ,,domáce metódy" nemusia páčiť a chce to riešiť inak.
@sebastian12 a teraz si bola kde? Doteraz si to preco neriesila? Ono tu tazko radit, ked clovek pise ako pise, tam je jasne, ze zlyhava viacero faktorov, ak sa takto vyjadrujes aj verbalne, tak sa necudujem, ze chlapec ma problem z recou, to, ze ta bije, si mala zatrhnut hned, vidno, ze to dieta nema hranice, co moze a co uz je cez
No čítala som aj komentáre ale neviem kde je pravda celkom ale myslím že skôr k logopedovy keď nerozpráva. Nám to jedna dr. vysvetlila tak že toto správanie je preto lebo nevie vyjadriť možno čo chce. Poradte sa radšej s pediatrom. Také dieta potrebuje trpezlivosť a veľa lásky. Držím palce vám aj malému nech sa všetko dobre a správne vyrieši. Ale myslím že nikdy nieje neskoro. Verte si a verte aj vášmu dietatu možno potrebuje väčšiu oporu a hlavne tú trpezlivosť lebo dieťa ono si to ani neuvedomuje a ono tým tiež učite trpý. Veľa síly. A možno treba aj stanoviť hranice keď niečo nedovolím tak to platí a nie ustupovať aj keď viem že nie vždy sa to dá ale tak snažiť sa. Náš malý to mal obdobie vzdoru ale nebolo to až také ako vy popysujete ale klasický vzdor ale trošku silnejší. Vzdor na jednej strane aj treba lebo tak sa vyvyja ale možno nemáte tie hranice. Ale snažiť sa aj netrestať dieta radšej mu to vysvetliť lebo čo vydí to opakuje. A je pravda že sa to malo riešiť skôr my sme riešili tento problem už v začiatkoch keď mal malý 2 až 3 roky.
@sebastian12 http://www.pluska.sk/mamina/dieta/vychova/nauct... toto je dobrý článok niekedy pomôže aj niečo si prečítať.
Prečo by mala mať diagnózu? Normálne nevie pravopis, alebo nerieši, čo píše. Ponáhľa sa, píše, vidí, neopravuje chyby. Koľko je tu takých čo pravopis.
Len chod!