Mám dávať dieťa do škôlky v čase druhej vlny korony?

Dobrý deň mile mamicky chcela by som otvorit temu, kedze je tu druha vlna korony . Syncek nastupil teraz v sepmtembri do skolky ale mam dilemu kedze som doma s mensim ci mam nosit maleho do skolky bojim sa zeby sa tam mohol nakazit chory kazdym dnom stupaju nechcem aby nieco chytil avsak mal by sa uz socializovat a potrebuje uz tu formu vzdelania nestaci aby som sa mu ja venovala ako doteraz. A je to aj narocne rozdelit aktivity medzi dvomi detmi pretoze obydvaja maju ine zaujmy . Neviem ste natom mamicky rovnako ako ja ?

petruldo
2. okt 2020

budeš rada ak syn bude aspoň týždeň z mesiaca v škôlke. ja mám so svojimi skúsenosť, že zdravé deti po nástupe do kolektívu boli nonstop doma, musela som si k nim nájsť opatrovateľku

mogaa
2. okt 2020

@veronikaviszlaiova ak sa bojíš , odhlás ho zo školky, ak nie - nerieš...teoreticky ho môže aj zraziť auto, prestaneš s ním preto chodiť von? jasne že môže dostať koronu aj v škôlke, ale rovnako ju može dostať od Ferka s ktorým sa hral na ihrisku alebo od muža čo sa nakazil v práci alebo v obchode...

mima1
2. okt 2020

Ja som tiez do a a syn chodi do skolky. Kkorona ci nie dostat moze hoc kde pretoze doma nesedime. Moze to doniest muz z prace napr.

kika831
2. okt 2020

@veronikaviszlaiova ak by som mala tuto moznost, urcite by som si syna nechala doma.

sense
2. okt 2020

Nakaziť sa môže kdekoľvek a ak sním neplánuje byť len zavretá doma tak nevidím dôvod na obavy

nevenka
2. okt 2020

No my mame taky problem tiez, ale kedze starsi zacal chodit do skoly uz, ten musi chodit do skoly. Tyzden bol doma, lebo mal sople, teploty, teraz je doma mladsia so soplom tiez. Bez teplot. Manzel ma HO, ja som nezamestnana tehotna doma. Chodim len do malych potravin, dnes sme vynimocne boli v poliklinike s malou na ocnom, inak sme vacsinou doma. Jedine, odkial sa moze virus dovliect, je skola a skolka. Ale ci ma vyznam jedneho poslat do skoly a druha nech je doma...to asi nie. Lebo vidim, ako sa uz doma nudi,...ona je zivel. Ale ako tehotna sa dost bojim. Mala som tiez kasel a nic poriadne si nemozem dat od kasla,.ani od teploty, manzel je tiez v ohrozenej skupine. Tak je to tusim tak, ze to nechat "na verim v Boha", nic ine neostava.

sapetka
2. okt 2020

Ano davaj😊

suzie26
2. okt 2020

Jasné že daj 🙂 neboj sa nicoho

meluela
3. okt 2020

@veronikaviszlaiova asi by som zvazila aj podla toho ci sa v rodine stretavate s ludmi, pre ktorych je korona vysoko rizikova. a tiez ci sa syncekovi v skolke paci. ak by tam dlhodobo len plakal a bol vkuse chory, tak by som ho nechala tento rok doma. ak sa mu tam paci a prosperuje, tak by som ho nechala pokial skolku nezavru (aj take sa mozno stane)

jajkaa83
18. okt 2020

@veronikaviszlaiova Chcem sa opýtať ako ste nakoniec vyriešili situáciu? Dali ste si dieťatko nakoniec do škôlky? Mám rovnaký problém. Len teraz sú tie počty nakazených ešte omnoho väčšie..

leonie35
18. okt 2020

Ahoj, aj moj syncek zacal chodit v septembri do skolky a uz 3 tyzdne ho nedavam.Mam tu moznost, aby ostal doma a kedze byvame s maminou, ktora ma podlomene zdravie, nechcem riskovat, ze zo skolky "nieco" prinesie. Na prechadzky chodime s ruskom (v prirode, kde nikoho nestretame bez ruska) inak ho nikam neberiem.Ziadne obchody atd.

veronikaviszlaiova
autor
18. okt 2020

@jajkaa83 Dobrý večer , ano davala som ho do skolky ale ked vyslo odporucanie ohladne rusok v skolke od vtedy som maleho nedavala. A teraz zvazujem ako dalej

jajkaa83
18. okt 2020

@veronikaviszlaiova tiež zvažujem. Zatiaľ som ho nechala doma. Mali sme soplík kašlík tak sme už dva týždne doma.zajtra by sme akože mali nastúpiť do škôlky, ale nechávam ho doma.

evkaor
18. okt 2020

@veronikaviszlaiova Pokiaľ nemusíš, nedávaj ho tam... Nič mu neutečie. Keď sa situácia ukludni, môžeš ho dat opäť.

veronikaviszlaiova
autor
20. okt 2020

@jajkaa83 rozumiem je to dosť ťažká situacia a poradiť sa ani nedá, každý má nato iný názor.
Ja som sa rozhodla ze ked mi sam navrhne ze chce ist do skolky pojde ked nie tak zostane doma.
Viem ze vela mamiciek musi chodit do prace a nemozu si dovolit len tak zostat doma s dietatkom aj keby chceli je to blbe no

veronikaviszlaiova
autor
20. okt 2020

@nevenka tak držím palce, a prajem Vám hlavne zdravie 🙏

veronikaviszlaiova
autor
20. okt 2020

@evkaor jasne, len som dost taky typ mami ze chcem aby dietatko malo aktivity ale ako som pisala pri 2 detoch je to narocne

evkaor
20. okt 2020

@veronikaviszlaiova Aj ja... Počkala by som do toho testovania...

kubkovamama
20. okt 2020

@veronikaviszlaiova u nás nepriamo odporučili,kto má možnosť,resp.maminy na materskej aby si detičky radšej nechali doma.Moja už ma 4r,doma nevydrzi,starší je na druhom stupni,donesie hocičo,takže nemyslím si,že je nutné nechávať skolkarku doma.Ak by ale mala 2-3r ako tvoj,že nastúpila iba prvý rok a nie je predskolak,nechám si ju doma.Som tehotná,rátam s tým,že od zimy aj tak bude doma,škôlky máme ďaleko a v 6tonedeli ma ani nehne o pol7 ráno voziť deti hore-dole.Aj nam.naznacili,že po sviatkoch sa škôlka zrejme aj tak zatvori.Tvoj je malinký,aj tak by bol nachladnuty viac doma ako v skolke

evkaor
20. okt 2020

@veronikaviszlaiova Som učiteľka, chodila som iba do prace, nákup, do škôlky pre dcéru, domov, aj tak som sa nakazila... Nvm od koho, aj dcéra bola v tom čase v karanténe, v škôlke mali covid. Musím ju dat je predskolacka, keby nebola ostáva určite doma. Mam mladšie dieťa, bála som sa ako by covid zvládli... Nakoniec mam problém ja, už 3tyzdne sa nemôžem dať do poriadku, nemôžem do prace, s deťmi von na prechádzku, manžel musí byť doma, stále sa mi vracajú príznaky po niekoľkých dňoch, ležím a nevládzem, ovplyvnilo to aj moju psychiku, neviem kedy zas budem fungovať normalne... Nie som stará, ak sa dá vyhnúť nákaze, urobila by som všetko pre to...

veronikaviszlaiova
autor
20. okt 2020

@evkaor Rozumiem, tak to Vam naozaj prajem skore uzdravenie 🙏 nech ste cim skor zdrava hlavne kvoli detom