Ahojte skuste mi poradiť mam dcerku ktora bude mať v oktobry 5 rokov a chcem vedieť či ju mam dať do predškolskej skupiny v školke alebo až o rok inak je šikovna a najvyššia z triedy ktory už idu do predškolskej .Mate niekto s tym skusenosti .Dakujem
@janickaaaaaaa Dakujem janička mne to robi problem aj z toho že ona je ešte len tento rok v školke lebo sme mali predlženu rodičovsku ale mala je najvyšia z triedy aj najhrubšia darmo že spolužiaci maju o takmer 3/4roka viacej podaktore ale skusim sa spytať a ešte keby nezvladla predškolsky ročnik da sa opakovať že mi ju psychologička neodporuči
moj synovec bol tak isto najvyssi z triedy, a bol tiez po skolskom, svagrina tiez rozmyslala ze ho da skor, ale nakoniec sa rozhodla,ze ho necha doma aj jeho sa pytala a teraz nelutuje uz je prvak a skor mu to pomohlo
@ejaeja Ahoj, moja dcerka je 12.10. rodena a dala som ju do skoly skor. Bola sikovna a zdalo sa mi to zbytocne cakat rok iba kvoli oktobru.
Myslim, ze som urobila dobre, teraz je druhacka a same 1 🙂
@rodinnevikendy2 ahoj, moja dcéra je 1.10. a tiež by som ju chcela už dať od septembra do predškolskej a potom do školy, všetci ma odhovárajú, preto sa chcem spýtať či si bola s dcérou na psychotestoch. Prípadne, či Vám to navrhla učiteľka v škôlke. ďakujem
@zuzana8 Ahoj Zuzana, aj moja dcerka je Zuzka 🙂
Ona bola v podstate taka kludnejsia, vela aj v skolke strihala, lepila, viac uz bola taka usedena. Velmi rada robila z detskych casopisov tie predskolske ulohy. U psychloga sme boli, testy spravila, aj ked mi povedala, ze by ju nechala hrat. Zuzka mi uz nechcela v skolke ani spavat a na skolu sa tesila. Tak vyhrali moje pocity, aj s muzom sme citili, ze ano, ze ju dame skor. Zbytocne by stratila rok.
Musis svoju dcerku sledovat, ci je hrava, alebo ci tiez uz uprednostnuje take vzdelavacie a tvorive aktivity, ci vydrzi dlhsie pri cinnosti a hlavne, ci do skoly uz ist chce. iba vek dolezity nie je, si vezmi ze su to iba 4 tyzdne od augusta, keby sa narodila v auguste, do skoly by isla. To je dolezite, aby aj ona povedala, co chce.
Ja som spokojna, naozaj to zvlada vyborne, patri v triede k najlepsim. 🙂
@rodinnevikendy2 mne ide o to, že od septembra by som ju mala dať už do predškolskej, keď chcem aby išla do školy. A neviem kedy s ňou mám ísť k tej psycho...🙂 aj ona rada strihá, lepí, maľuje...najlepšie bude, keď sa asi porozprávam s učiteľkou. Samozrejme, aj sa rada ešte hrá...ale myslím, že o rok v predškolskej sa aj zahrá, aj doučí všetko čo má vedieť do školy... no je to dilema🙂
@zuzana8 aj moj syn je 1.10 len uz trosku vacsi, siel do skoly skor a rozhodla som sa tak preto ze cela materska trieda sli spolu do prvej triedy, takze siel s kamaratmi. Nelutujem, vsetko pekne stihal, dokonca bol jeden z najlepsich v triede. Teraz bude mat 13 rokov je uz na strednej a s pubertou uz je to horsie 😀
ahojte. ja mám 5 ročnú dcérku (v novembri2013 bude mať 6). ešte na začiatku tohto šk. roka som sa nevedela rozhodnúť, či ju dám do školy predčasne alebo nie.. 😠 vo februári som sa musela rozhodnúť, lebo bol zápis.. išla som.. Chcem tým povedať hlavne to, že vôbec nebola v "predškolskom ročníku" a všetky úlohy na zápise zvládla parádne (ostatné deti mali oproti nej celoročnú prípravu), tiež sme museli ísť ku psychologičke (to je povinné, ak chceš dieťa predčasne zaškoliť) a tá mi pomohla k jednoznačnému rozhodnutiu-dať ju do školy predčasne.. takže aj bez toho predšk. ročníka je to v pohode ak by si ju náhodou nedala a potom si to rozmyslíš..
a do školy ide s deťmi aj vyše roka staršími od nej (a pritom sú nižšie 🙂 ) moja je najmladšia a jednoznačne najvyššia (aj niektoré tretiačky sú od nej nižšie 😉 )
skus sa opytat triednej ucitelky co je podla nej dobre, co si o ej mysli ona, a podla toho aj co chce tvoje dieta niekedy nie su rychle skoky dobre, jasne ,ze rodic chce pre svoje dieta to najlesie ale vela zalezi na dietati