Baby cítim sa zlé mame syna 3 a pol ročného je dosť živí 😐🙄 ako keby som mala 5 detí je doma do škôlky nechodi ale hocikde kam ideme robí len zlé či pri svokra alebo pri tetke veľký bordel vrešti aj keď ho napominam nič proste robí aj keď mu dám na zadok aj tak nepočúva všetko hadže na zemi proste neviem čo robiť no a tento týždeň som zistila že som tehotna ale nikomu som nič nepovedala ešte len priateľ vie otom a dnes keď som bola zo synom pri svokre tak znovu robil zlé už nevládali snim a svokra mi taká že mám šťastie že nemám ďalšie dieťa lebo by som nezvládla aj s malým byť aj synovi sa venovať keď naňho treba 10 očí ja som sa tak zlé cítila 😔 v tej chvíli keď to to vravela svokra že keď som domov išla tak mi tak nedobre padlo že som sa rozplakala ako 15 ročná 😐že keby ona vedela že som tehotná a ona mi tu také veci hovorila po pravde už rok sme sa snažili o druhé babo a teraz sa nám to podarilo a tak ma to zlomilo jej slová baby prepáčte že som to tu vykecala ale musela som čelí deň to vomne dusilo
Mne v takých chviľach pomohlo sa nadýchnuť, v duchu si povedať, že z toho vyrastie a radšej ho objať a opýtať sa ho prečo to robí, či mu niečo chýba. So synom sa hravame tak, ze je sucast domacnosti - vynasame smeti - nesie smetiak, vesiame prádlo- vytahuje z prácky a podáva mi stipce, robíme pizzu - dáva kukuricu, salámu, proste ho zamestnávam, a to funguje, hoci nie na 100%. Držím prsty, všetko zlé prejde, časom možno aj ty uvidíš, kde si robila chybu.😉
@kamca495 Ja by som to riešila takto : obmedzila by som nateraz návštevy s inými ľudmi myslím svokru , tetku ... aj tak je korona a viac by som sa venovala synovy - spoločne hry ... myslím že putá na seba pozornosť a keby začal mat tie svoje stavy nevšímala by som si to a kľudne sa s ním rozprávala po čase by s tým určite prestal len treba mat trpezlivosť 🙂
Neboj sa, svokrin jazyk vie zaťať do ziveho- ALE VY SA TESTE, JA MAM tiež živé deti, je ich 5 a to od 8 r a 3,2,1 a novorodenca. Tiež neposlúchajú a čím viac sa im venujem a dávam im všetok čas tak tým viac potom na seba pútajú pozornosť keď v danej chvíli nemôžem. Hlavu hore- svoje robia aj hormóny.
Skúsi na FB psychológia pre milujúcich rodičov možno budú vedieť pomôcť ako by si mohla synčeka usmerniť a lepšie zvládnuť
Nam pomohla nevychova. CZ
Určite sa v tom nájdeš a pochopíš co treba zmeniť, neboj aj ja som bola zo seba zhrozená
A inak dobre a zle dieťa neexistuje, sú len chvíle kedy sa dieťa nespráva podľa našich predstáv ;)
Tvoj syn je odrazom vás
Vy naňho útočite aký je zlý určite stále vravíte "nerob, nesmies, nechaj to" a podobne kricite vravíte to s nervami
On vám to vracia jeho detskou formou čiže "neposlucha"
nemusíš hneď všetko na noc vešať svokre...nech si hovorí čo chce....jedným uchom dnu - druhým von.
Radšej by som sa venovala synovi ako návštevy robila u svokry - vieš predsa corona...😉
@katarinka89 tak toto obdivujem.Nedala by som to.
Syn je obcas nezbedny,patri to k veku,je dieta. Ale najviac vycina,ked sa mu nevenujem. Akakolvek pozornost aj negativna,je lepsia ako nevsimavost. Teraz nepisem,ze sa mu nevenujete. Nepoznam Vas rezim. Ale je treba ho zamestnat niecim zmysluplnym. Idealne nech pomaha. Moj syn ma svoju ulohu: zatrieduje pribor a pomaha mi supat zeleninu + upratujeme a vsetko popri mne ak sa da. Nie je to vzdy idealne,ale snazime sa o to a nesmierne rad pomoze. Deti su mudre,tuzia byt uzitocne a sucastou zivota rodicov. Ucia sa tak. Nie "upratane" v detskej. Menej vycitiek a viac hier vonku a zapajania do prace. Teraz vychadza kniha: Ako prezit rodicovstvo od Martina Vagacova. Mozno sa zide aj pri druhom. Svokra akonstatovala situaciu. Isto bude hrda stara mama. Drzte sa 💜
@kamca495 snaž sa to vypustiť z hlavy - proste to bola blbá zhoda že práve teraz keď si zistila že čakáš ďalšie sa takto svokra vyjadrila. Z vlastnej skúsenosti viem, že je veľký rozdiel koľko má dieťa tvojej sústredenej pozornosti, ako spolu trávite čas. Ja viem, že nie vždy sa dá, že je človek niekedy už ráno vo vývrtke ak je dieťa divé...ale napriek tomu si myslím, že to skús od seba - nie pod tlakom, ale preto, lebo je to šanca mať sa dobre pre vás oboch, teda vlastne štyroch keď sa to vezme zo širšia.. skús popozerať čo žienky popísali, a potom uveď do praxe pár drobností. Väčšinou netreba robiť veľké veci... ❤
Neboj sa to zvladneš po prvych vetach tvojich o synovi som ti chcela poradit - ze najlepsie by bolo dat mu surodenca. Moja 5r je a vzdy bola velmi živa. Netrpezliva a tvrdohlava. Aj ked som sa jej vzdy venovala ona mà proste Duracell battery . Mozeme byt cele dni vonku vo vode v bazene v mori a ona este o 10vecer skakala na posteli. Ona ked zaspi to je ako ked vypneš svetlo alebo radio lebo popri tom je ukecana sak mà to mat po kom. Spieva tancuje beha od rana do noci no proste stastne dieta a hlavne zdrave. Tiez som ju nikdy nemohla spudtit z oci. No skolka a surodenec ( rozdiel 4.5r) su super. Je uplne naj sestra maleho zboznuje a on ju. Aj pomaha donesie plienky pohra sa snim rozveseli ho. Je to trochu narocne na zaciatku ale zvyknes si a syncek bude zas o nieco vacsi a bude sa lepsie chovat. V skolke sa nauci viac respektovat dospelych. Moja sa naucila namiesto “chcem” pytat “mozem”? Velmi rychlo vdaka skolke. Kym sa babo narodi snad bude corona pod kontrolou a das dieta do skolky potrebuje rovestnikov a naucit sa socializovat chovat v skupine.Babatko Ta bude prve mesiace velmi potrebovat na kojenie spanok atd. Snaz sa v teho extra venovat malemu a rozpravat mu ake to bude ked sa babo narodi. Nech si nemysli ze sa hnet budu hrat. Ze babatka najprv len papaju kakaju spia atd. Zo svokry si nic nerob to aj Moja mama zvykla vraviet ze ako dobre ze mam len 1 Lebo je to taka akcna opica.. ale je to ovela lepsie mat 2. Aj ten vekovy rozdiel je dobra vec. Bud stastna ze si teho. My sme sa zacali snazit ked mala 2.5 lebo milovala spolocnost deti no jeden chlapcek v brusku odisiel do neba Tak to trvalo 2r od zaciatku snazenia do porodu. Tvoj syn mà len obdobie vzdoru a musis byt len neoblomna. Nekricat nedavat mu po zadku to nic nevyriesi. Musis ho vela chvalit ked urobi nieco dobre. Potom spozna ten rozdiel ked ho pokarhaš. Ked sa jeduje ignoruj ho alebo ho posli nech ide do svojej izby. A nech sa vrati až ked sa ukludni s ospravedlnenim za svoje chovanie. Mas este kopec casu na tom Po pracovat nez sa babo narodi.
@kamca495 A ako sa ty citis? Bojis sa ako to zvladnes ked sa narodi druhe babatko?
Z tvojho prispevku som mala dojem ze tebe ani tak velmi nevadi ze mas zive dieta... ze je s nim vela robot ale da sa to.
Svokrina poznamka o tom ze je dobre ze mas iba jedno sa mne nezda az taka zla z toho dovodu ze len okomentovala dany moment kedy ste nemali dieta pod kontrolou. Bolo to na nu v tom momente privela a tak si vzdychla ze je dobre ze je len jedno. Ale mohla to aj tak mysliet ze dobre ze mas len jedneho... pri svojej neschopnosti by si dvoch urcite nezvladla...
To len ty musis vediet ako to myslela.... ake mate spolu vztahy... ci skor ma ustipacne, dvojzmyselne poznamky alebo je prostoreka alebo to dokonca myslela v dobrom ze by ta nechcela vidiet ako sa trapis s dvoma neposednymi detmi.
Podla mna ta to tak velmi ranilo, lebo si uz dlho tuzila otehotniet a teraz sa to konecne podarilo a chces aby aj ini sa radovali s tebou a teraz mas obavy ako to svokra zoberie ked jej oznamite ze si tehotna.
Netrap sa tym. Raduj sa s muzom zo svojho tehotenstva a z toho ze mas zdraveho syna.
@kamca495 ja by som ti odporucila si pozriet Filialnu terapiu (Je aj knizka sa tusim vola Na chvilu Freudom) je to 10 sedeni, a formou hry kde tvoje dieta bude urcovat ako a s cim sa budete hrat. Bez napominania, bez komentov. Mozno toto by vam trosku pomohlo.
A uplne normalne ze si sa rozplakala Ved si teho. Hormony pracuju.. Ja som v tehotenstvach bola dojata aj pri reklamach 😂 a neboj je to ako sa hovori druhe dieta je za odmenu. Mala bola narocne babo kocik nemala rada iba ked sa hybal najest sa alebo ist na wc v klude nehrozilo prve 2-3r celu noc prespala az od 3.5r plakala najhlucnejsie a casto. Nastastie nie dlho. A maly prvy pol rok ani plakat nevedel totalne kludne babo. Az v 8m sa zacal trosku hnevat pri prebalovani ale inak anjelik. Len nedavno mu vysla prva slza. V aute mala zvykla vrestat rok a pol on uplne vesely. Ked sa narodil hnet som mala chut aj na tretie😅 Niekedy je tazsie mat len jedno dieta ako mat dve tri prave preto ze je len jedno,( neviem ci ti tato veta Teraz da zmysel ale casom pochopiš)
@kamca495 keby svokra vedela ze si tehotna, urcite by ti to nepovedala. Nebud smutna. Niektore deticky su zivsie. Maly pojde do skolky a neskor bude mat doma partaka na vystrajanie, tak budes mat klud 🙂
Baby ja vám ďakujem za vaše radi beriem si to k srdcu áno viem že by mal chodiť do škôlky aj chodil ale len málo preto že vôbec tam nespinkal len plakal a každého budil tak učiteľka povedala že len do pol 12 ta reku dobre teda a na druhý deň keď som ho niesla už ma ráno riaditeľka zastavila na slovíčko aby som sa neurazila ale že dajú mu odklad na 3 mesiace lebo každého ruší 🙄 už sa potom ani na wc nepital vravela a ja taká že ako to ?veď doma sa pekné pita a tam nie ? Ale myslím si že to bola len zámienka niečomu tak ja som musela dať v práci výpoveď aj keď som bola v skúšobnej dobe reku kto snim bude doma priateľ pracuje tiež ..No a spet k téme mi sa s priateľom veľmi tešíme na druhé mimino a už som počula skôr že druhe dieťa bude lepšie pretože aj keď bol mali dosť bol taky že nespal celu noc a to bol ešte v perinke ani von s kočikom lebo len plakal keď spal za noc 2 hodinky boli sme radi a aj cez deň už keď mal 20 mesiacov tak sa zmenilo spal viac ..
Ja som snim celi deň on sa nepohra ani s hračkami len všetko pohadže a hotovo ale skúsim vaše radi zesnat ho s upratovanim aby mi pomohol a tak s varenim veľmi si to vážim že ste mi tu mohli dať radu aj keď to pre vas možno nie je ale premňa áno
@katarinka89 fuu, klobúk dole ešte také malé vekové rozdiely.
Syn má málo pozornosti a len veľa napominania. Kým máš len jedno, skús sa mu venovať, hoci nechápem, prečo nechodí do škôlky. Deťom chýba kolektív, tam sa učia spolunažívať, poslúchať, prispôsobovať sa.