Ahojte dievčatá, cez letné prázdniny nemáme v júli škôlku z dôvodu rekonštrukcie. Sme malá dedina, takže 99% mamičiek má zabezpečené babky, tety, dedkov, prababky ... No ale ja dieťa nemám komu dať. V práci som to oznámila a šéfka mi povedala, že však nech si vezmem na tie dva týždne očr, že to chápe a radšej nech to riešim takto akoby mala so mnou byť malá denne 8 hodín v práci - čo aj tak nie je úplne možné. To je nejaká špeciálna očr alebo normálne prídem k pani doktorke a poprosím ju o očr? Len teda neviem, že či mi ju môže dať ak bude malá zdravá? Neviete ako to chodí? Dakujem
Šéfka to myslela tak, aby si poprosila dr o ocr napr. pre nejaku chorobu aj keby bola dcera zdrava. Ze bude rátať s tym, ze nebudes v praci ale mas jej dat papier od lekara.
@anjelicek26 super, to som nevedela ďakujem veľmi pekne ❤️
Áno existuje akurát dnes som to bola riešiť. Tlačivo potvrdí škôlka a 14 dní môžeš čerpať ocr, zvyšok mesiaca neviem ako teda ešte poriesis.
14 dni ty, 14 dni otec. Pripadne 14 dni ocr, a 14 dni dovelenka, ved asi planujete nejaku, niekam vybehnut a uzivat si leto.
no zial, aj my tak mame ja si beriem dovolenku potom muz nam nema kto tiez strazit.
cerpame na to dovolenku
@elanor
@aprilowka
@bublinka1426 14 dní ocr a 14 dní dovolenka, v auguste má dovolenku muž a aj moja mamina takže to máme našťastie ako tak polepené
@betulinka1 Nemusi doktorka nic vymyslat, je na to ina ocr.
Ocr z dovodu zavretia skolky je platena 14 dni. Potom mozes aj dalej zostat doma, ale uz to nebude platene.
tak vidis vy mate aspon maminu co vam pomoze, niekto NIKOHO
@anjelicek26 vďaka za info 🤗
@zuzanaete aj to rodicom pomoze. minimalne mesiac tak vykryju. len co na to zamestnavatelia, ti nie su moc radi.
@bublinka1426 Presne a co ostatni ludia v praci. U nas keby sme ludia s detmi vypadli v lete na 2 mesiace, lebo ved dovolenka + ocr, tak bezdetni by nas mali pravom akurat tak v zuboch, lebo by nemali sancu mat oni den volna, kedze by nemal potom kto robit.
Ale OCR z dovodu zavretia zariadenia nevypisuje lekar... https://www.socpoist.sk/news/socialna-poistovna...