Letné prádzniny, práca a nemáme škôlku

5. jún 2024

Ahojte dievčatá, cez letné prázdniny nemáme v júli škôlku z dôvodu rekonštrukcie. Sme malá dedina, takže 99% mamičiek má zabezpečené babky, tety, dedkov, prababky ... No ale ja dieťa nemám komu dať. V práci som to oznámila a šéfka mi povedala, že však nech si vezmem na tie dva týždne očr, že to chápe a radšej nech to riešim takto akoby mala so mnou byť malá denne 8 hodín v práci - čo aj tak nie je úplne možné. To je nejaká špeciálna očr alebo normálne prídem k pani doktorke a poprosím ju o očr? Len teda neviem, že či mi ju môže dať ak bude malá zdravá? Neviete ako to chodí? Dakujem

anjelicek26
5. jún 2024

Ale OCR z dovodu zavretia zariadenia nevypisuje lekar... https://www.socpoist.sk/news/socialna-poistovna...

betulinka1
5. jún 2024

Šéfka to myslela tak, aby si poprosila dr o ocr napr. pre nejaku chorobu aj keby bola dcera zdrava. Ze bude rátať s tym, ze nebudes v praci ale mas jej dat papier od lekara.

autor
5. jún 2024

@anjelicek26 super, to som nevedela ďakujem veľmi pekne ❤️

aprilowka
5. jún 2024

Áno existuje akurát dnes som to bola riešiť. Tlačivo potvrdí škôlka a 14 dní môžeš čerpať ocr, zvyšok mesiaca neviem ako teda ešte poriesis.

elanor
5. jún 2024

14 dni ty, 14 dni otec. Pripadne 14 dni ocr, a 14 dni dovelenka, ved asi planujete nejaku, niekam vybehnut a uzivat si leto.

bublinka1426
5. jún 2024

no zial, aj my tak mame ja si beriem dovolenku potom muz nam nema kto tiez strazit.
cerpame na to dovolenku

autor
5. jún 2024

@elanor
@aprilowka
@bublinka1426 14 dní ocr a 14 dní dovolenka, v auguste má dovolenku muž a aj moja mamina takže to máme našťastie ako tak polepené

zuzanaete
5. jún 2024

@betulinka1 Nemusi doktorka nic vymyslat, je na to ina ocr.

zuzanaete
5. jún 2024

Ocr z dovodu zavretia skolky je platena 14 dni. Potom mozes aj dalej zostat doma, ale uz to nebude platene.

bublinka1426
5. jún 2024

tak vidis vy mate aspon maminu co vam pomoze, niekto NIKOHO

verka1818
5. jún 2024

@anjelicek26 vďaka za info 🤗

bublinka1426
6. jún 2024

@zuzanaete aj to rodicom pomoze. minimalne mesiac tak vykryju. len co na to zamestnavatelia, ti nie su moc radi.

zuzanaete
6. jún 2024

@bublinka1426 Presne a co ostatni ludia v praci. U nas keby sme ludia s detmi vypadli v lete na 2 mesiace, lebo ved dovolenka + ocr, tak bezdetni by nas mali pravom akurat tak v zuboch, lebo by nemali sancu mat oni den volna, kedze by nemal potom kto robit.