Letná škôlka

eli2806
20. júl 2024

Ahojte žienky. Mozno mi skúsite poradiť. Mame momentálne problém ze moja coskoro štvorrocna dcerka ktorá chodila min sk rok celý do škôlky zacala vymýšľať ze ona nepôjde uz do škôlky.. Samozrejme začiatky boli ťažké min rok v septembri ale po mesiaci to zvladla a do škôlky sa uz tešila. Ma tam kamarátov učiteľky ma rada. Teraz cez leto je jej škôlka zatvorená tak som ju musela dat do zbernej ktorá je v lete otvorená a tu nastal problém. Mala tam nejaky konflikt so starsim dievčatkom ze vraj ju nechcela pustiť na záchod. Celkovo mi hovorila ze sa jej tam nepáči plakala nechcela tam chodiť. Potom bola chorá dva týždne tak nebola. A teraz ako zacala chodiť od pondelka tak to bol nas koniec. Plakala mi ze tam nechce chodiť ale tak srdcervuco ze sa jej tam nepaci anpodobne. Jeden den som si ju nechala doma lebo robím z domu a na druhy den isla babke. A teraz cez víkend uz zacala vymýšľať ze nepôjde ani od septembra do tej svojej myslíte ze to na mna len skúša.? Ja sa bojim ze bude vymyslat v tom septembri nechcem aby im tam revala ale toto ked mam počúvať cele prázdniny ze ona nechce ist do škôlky ved zosediviem.. Nedá sa to ani ignorovat lebo chodí za mnou a ze nepôjdem do škôlky vsak nepôjdem ze? A keď poviem ze pôjde zacne plakať. Uz sme sa tak pohadali od rana a smutna je uplne bez nálady. Nemal niekto podobnú skúsenosť? Ze začali decka takto vymýšľat ako to ptm bolo v tom septembri?

katkaseiner
20. júl 2024

zazili sme to a riesili sme psychológa. Dieta musi prekryt zlu skusenost dobrou a to sa inak neda ako ze ju tam proste v septembri zoberieš a hotovo. U nas sa jednalo o incident s ucitelkou - dodnes nevieme co presne. Podla ucitelky nic sa nestalo, mala sa ale zo stresu povracala a do skolky viac nešla (islo len o par dni v lete, nesilili sme to ale september bol potom masaker... Po par dnoch sa to v septembri zlepsilo..drzim palce

eli2806
autor
20. júl 2024

@katkaseiner ďakujem

katkaseiner
20. júl 2024

@eli2806 ak ti to pomoze, zaplat si sedenie u psychologicky...za tych 30 e to urcite stoji... my ideme zas... deti su uz vacsie, a riesime uplne ine problemy...psychologicka ta nielen nasmeruje, ale ti pomoze aj zvladnut nejake situacie...

marca12
20. júl 2024

@eli2806 Niektore deti sa nedokazu adaptovat na nove prostredie. Su zvyknute na svoju skolku a ak idu v lete do cudzej skolky,nevedia to spracovat. V tejto skolke budete mat problemy,ale ak sa vrati v septembri medzi svojich,malo by sa to zlepsit. Nasilu ju nutit do zbernej skolky asi nie je dobre. Kamoska ucitelka casto hovori v lete,ze maji par takych deti,ktore ledva vydrzia tyzden a viac uz nepridu. Ze tie zberne skoly nie su vhodne pre kazdu povahu deti.

eli2806
autor
20. júl 2024

@katkaseiner ďakujem myslím ze to absolvujem. Hned v pondelok zacnem zisťovať

eli2806
autor
20. júl 2024

@marca12 ďakujem za komentár. Myslím ze to je prípad aj mojej malej. Len mam obavy z toho aby mi nerobila scenky v septembri v tej svojej.. Tam chodí s radosťou rano uteká predo mnou nech uz sme tam a ledva sa so mnou rozlúči..
Toto som teraz videla na nej ze tam nie je šťastná. Nútiť ju určite nebudem a voľáko si to zariadim, našťastie mam tu možnosť ze viem to nejako pozliepat do toho septembra..

marca12
20. júl 2024

@eli2806 Prvy den bude podla mna strajkovat. Este si to nebude vediet spojit,ze ide do svojej skolky za svojimi kamaratmi. Ale ked uz bude medzi svojimi,bude dobre.

eli2806
autor
20. júl 2024

@marca12 bodaj by ste mali pravdu 🙏

lienka.7
20. júl 2024

@eli2806 nedala by som ju už do tej zbernej skolky. Chúďatko malé. A povedala by som im, čo sa tam stalo a ze im teda ďakujem 👎
Skus sa s nou najmä rozprávať, podporiť ju, že vsak jej pani učiteľka sa na ňu bude tešiť a bude jej chýbať keby už viac krát do skolky neprišla. A taktiež keď tam ma kamarátku. U nás to vždy zaberalo, z vsak uz ta čaka Miška v triede. Ale určite sa s nou nedohaduj systémom pojdes-nepojdem... ešte ma stale čas do septembra to chúďatko nejako spracovať.

svetlonos
20. júl 2024

@lienka.7
no uplne súhlasím!

nikaeli
20. júl 2024

@eli2806 moja dcéra nezvládala zberné triedy, presedela celé dni na stoličke, nehrala sa, s nikým nerozprávala. Svoju bežnú triedu, spolužiakov, učiteľky milovala, v škôlke nikdy neplakala.. V zbernej bola asi 4x a tieto veci som sa dozvedela v posledný deň, ked mi učiteľka povedala, že je asi chorá, že celé dni len ticho sedí. Ostala som ako obarená. Viackrát som ju tam nedala. Naopak syn, aktuálne predškolák, má za sebou týždeň v dennom tábore a dnes ráno pišťal, či môže ísť ešte raz. Skús jej vysvetliť, že v septembri už bude vo svojej triede so svojimi kamarátmi a to veľké dievčatko tam už nebude. Ak teraz nemusíš, nedávaj ju už do zbernej.

svetlonos
20. júl 2024

@eli2806
nedávaj ju tam, chuda male, zbytočnú traumu bude mat. Náš mal v apríli 4 roky a ucitelka mi v žiadnom prípade neodporucala dávať ho do zbernej skolky. On je v skolke taky vzorný poslušný anjelik aj sa rad pomojka s pani ucitelkami. On nie moc dobre zvlada aj keď idú v piatok do vedľajšej skupiny. Pritom tam pozná vychovavatelku už pred školou. Raz tam vydávali a on sa bal - pritom doma ho vysávač vyslovene bavi. Zavolali mi ze uz pol hodinu mu slzy tečú, nech prídem.
On je inak somovny, vie sa krásne sam prehrať ale on sa neviaže na určité osoby a meniť ich a poznane prostredie mu nerobi dobre.
Ja som odporúčanie prijala, som doma a nemala som v plane ho tam dat. Keby pracujem, ruesila by som opatrovatelku, ktorú pozná.
Véd tam je veľa iných deti a pokial su také protivne, ani sa jej nedivím. Sama som počas praxe v skolke zazila 2 tak zákerné sestry - 4 a 7 rocne, ze som len zirala. Keď som prvý krát pocula prehovoriť ich mamu, bolo to jasne. Tam platili aká matka, také Katki..
Keď ti tak srdcervuco place, nechaj ju doma a september bude v pohode. Bude vo svojom prostredí a svojimi kamoškami i pani ucitelkami. Tam nebudú cudzie deti. Takmer 4rocna je ešte ozaj malá. Fakt stačia 2 deti, ktoré jej dorobia zlobu a ona sa nebráni.
Toto ja ozaj nevidím ako ze by ta skusala ci manipulovala. Len je zúfalá a ma strach z prostredia, kde je vystavená na nemilost iných (sorry), spratkov. Ona vie, ze jej to zle budú robiť a ty ju "nezachranis" ale ju tam dáš i keď ti povedala prečo nechce. Nedala by som. Aj hentie dve sestry boli fakt hnusne - na svoju kamaratku, ktorá chodila aj ku nim domov, lebo mamy sa kamosili. A to som videla aj pocula ake sú k nej odporne.
Ver dcere a nezrad ju, pokial sa ti co I len trosku dá. Tie ucitelky tam nemajú oči všade.

denden77
20. júl 2024

presne pre toto som dceru neprihlasila teraz do zbernej skolky na august.. tazko preziva uz prazdninove spajanie tried a kazdodennu zmenu uciteliek vo svojej skolke..

deedol
20. júl 2024

ani moj syn to nezvladal, zariadili sme sa vzdy tak, ze v lete chodit nemusel. niektore deticky su skratka citlivejsie na zmeny. ako uz niekto radil, skusila by som zdoraznovat, ze to bude jej trieda, jej spoluziaci, ze tam velkaci nebudu atd. drzim palce 🙂

eli2806
autor
20. júl 2024

Žienky ďakujem vam za vase skúsenosti.. Som rozhodnuta ze ju tam určite uz nedám!!!