Ktoré ste nechceli bojovať, keď dieťa nechcelo ísť do škôlky?

19. sep 2024

Dobre ranko. Su tu zienky, ktore nechceli 'bojovat' s detmi, ked nechceli ist do skolky? Syn bude mat zaciatkom januara 4 roky. Prve 2 septembrove tyzdne bol chory, tak nenastupil a tento tyzden bol dvakrát, a vzdy s tým, že ho vytrhli placuceho z ruk. Ked som ponho na obed prisla, bol rad, ukazal mi co robili, porozpraval co jedol a tak....dnes rano sa nechcel ani obliect a ja proste nemam chut ho nasilu obliekat, posadit do auta a na rukach ho vliect do skolky. Som doma s mladsou, je mi jedno ci tam chodi, chcela som nech sa pohra chvilu s detmi, nieco nove sa nauci....ale neviem co robit. Nechat to tak a skusit o par mesiacov? Teraz ked nejde do skolky, tak nemoze pozerat rozpravky a sediet za PC. Ked bol v skolke, mohol ist na PC. Vie o tom, chyba mu to, ale je s tym zmiereny aj ked mi povedal, ze by si chcel pozriet nieco a tak....tie, ktore ste dali odklad, zlepsilo sa to potom? Ci sa nic nezmenilo?

doriiis
19. sep 2024

Návykom učíme deti od malička.Ak teraz povolis,dáš mu aký signál? Čo ho naučíš? Že keď sa mu nechce,tak nemusí ísť do škôlky? Že stačí zaplakat a nemusí ísť?
Že škôlka je holubnik,do ktorého sa chodí podľa nálady?
Ani dospelí takto nechodia do práce,všakže? Ani nám sa nechce,ale ísť musíme.
Vydržať,neustupovat.

mclissa
19. sep 2024

Akoze nechce? Ty ked nechces chodit do prace, zostanes doma?

doriiis
19. sep 2024

A ešte dodám.To,že tebe je jedno,či je dieťa v škôlke,alebo doma s vami je skôr znakom tvojej pohodlnosti a nie celkom správneho postoja k výchove.

zuzubb007
19. sep 2024

Ak povolis pokasles si to na plnej čiare sama, takže vydržať a nechať ho v kolektíve to ho posunie len a len dopredu, žiadny odklad, plače nech reve pochopí to časom, že inej cesty niet a je to zabava chodiť sa hrávať, nebude chcieť ísť do prvej triedy potom čo spravíš?

sudocek
19. sep 2024

Môj syn bude mať v novembri 4 roky.Prvy týždeň ako začal chodiť do škôlky bol hrozný.Hned od rána plač, že on do škôlky nejde.Ale neustúpila som.Teraz od pondelka je to super.Do škôlky sa teší a žiadny plač.

pribinak
19. sep 2024

Ale toto nie je obliekaní, toto je určitých zásadách a princípoch
Veď aký je toto pre neho signál do budúcnosti?
Akože sama sebe do budúcna vytvaras veľmi ťažkú pozíciu

maryetta
19. sep 2024

Mam opacny problem. Ze moj place ked tam iat nemoze.
Neviem ale u mna deti vedia ze ja som tvrda palica a nepolavim. A uz tretie dieta jw v skolke a nepamatam si aby niekedy plakali alebo vystrajali ze nejdu. Nechcu.

anjelicek26
19. sep 2024

Ako baby píšu, toto nie je o skolke ako takej, ale o navykoch.. a tvojej pohodlnosti mu ustúpiť (áno v tomto počasí ráno obliekať dve deti miesto vyspavania a pyzamovych raňajok super nie je.. urob ako myslíš, ale čím bude teraz chladnejšie a väčšia tma a nebude sa dat byt toľko vonku,tým znudenejsie a deprimovanejsie bude tvoje dieťa doma sedieť bez kamarátov a programu....pozerať doma telku a sediet za PC bol doteraz totiž doma super program pre trojročného..

romanadam1626
19. sep 2024

Och ženy aké ste k nej tvrdé...😏
Autorka nechaj ho kľudne este doma ,keď môžeš .
Skúsite možno na jar a áno je veľká pravdepodobnosť,ze to bude oveľa lepšie. Zažili sme podobne v rodine
Držte sa ! 😊

nika23t
19. sep 2024

Ja som nebojovala. Bola som na MD a mladšou a jednoducho bola doma, keď chcela. Nemala som s tým problém, aj keď jasne, ze viac som si oddýchla, keď šla do škôlky. Ale chodila tam veľmi málo. A nijako jej to neublížilo, dnes je v 9.rocniku a nikdy nemala problém s tým, ze medzi deťmi trávila ako 4 a 5 ročná malo času. Chodili sme na ihrisko, stretávali sa s inými deťmi. Neľutujem, ten čas s deťmi bol a je pre mňa nenahraditeľný.

shee11
19. sep 2024

Ak nemáš problém nechať ho doma, tak ho kľudne nechaj. Niektoré deti sú veľmi citlivé a tieto vojenské režimy proste nedávajú. A vôbec to nie je žiadny výchovný fail 🙈 Môj nastúpil v 4 rokoch bez revov, hysakov a pod. Dnes je veľký školák a táto časť života je dávno za nami...

adrianap83
19. sep 2024

Bol ešte len 2x. To je málo. Daj učiteľkám šancu a jemu tiež, aby sinasiel kamaráta, potom to bude lepšie, fakt.
Môj syn začal vymýšľať po mesiaci. Ale ze brutal - s krikom a revom zapretý o bránu do dvora z vonku, ja z vnútra a bavila sa na náscela ulica. A nechce sa mu chodiť ani teraz,druhý rok. Neplače už, nediskutuje - ide, ale keď sa ho niekto spýta, nechce tam ísť.

anjelicek26
19. sep 2024

A prosím normalne ho odhlas a nie,ze si s toho budeš robiť holubnik a pojde tam raz za cas. Veľa mamičke s deťmi na tie miesta v skolke čaká a potrebuje ist do prace.

deedol
19. sep 2024

moj mal narocny nastup, nebol este pripraveny. chodil sept-nov a bol viac chory ako v skolke, zrejme aj zo stresu oslabena imunita. nechali sme ho doma od dec do aprila, vtedy dovrsil 4r a skusili sme znova, bolo to ovela lepsie. ja robim z domu (szco), tak sa mi popri nom dalo. navykom sa naucil aj neskor uplne v pohode, teraz je prvak a prechod skolka-skola bol uplne ok.

tinkavvv
19. sep 2024

Ja si myslim, ze po 2 dnoch robit nejake zavery je velmi skoro. Pre mna by nebolo smerodajne to, ci dieta rano place, ale to ci sa v skolke zapaja do aktivit, je vesely, hra sa, nieco zje.... Toto by malo zavazit pri rozhodovani, ci je dieta na skolku pripravene.

akvi
19. sep 2024

Nechaj ho kľudne doma, o nič neprichádza, pokiaľ sa mu venuješ. Škôlky boli vytvorené v prvom rade pre rodičov, nie pre deti, dieťa do 6 rokov potrebuje v prvom rade mamu, nie inštitúciu s cudzou tetou a deťmi rovnakého veku podobne bezmocnymi.

kleopatra114
19. sep 2024

Ja som tiež “nebojovala”. Dieťa byvalo casto choré , plakalo , vždy nakazilo aj starsie dieťa , ktoré do skoly chodit muselo . Po prázdninách zmena - začalo rozpravat zazitky zo skolky , čo robili , pamätá si už všetky mena deti , normálne je , žiadny plač. Niekedy to dieťa jednoducho musí dozrieť .

lucia147852
19. sep 2024

Akože keď tam byt nechce a nemusí načo ho tam nútiť? Deti sú rôzne povahy, niekto škôlku miluje a iný nenávidí. Ja som prvú v škôlke nemala vôbec a je tu. Nijak jej to neublížilo. Áno je to makačka pre rodiča, ale… škôlky boli vymyslené, aby mohli ženy po 2 sv vojne zaradiť rýchlo do pracovného procesu. Len dnes sa z nich robí mantra, akoby deti bez nich ani neprežili

earlgrey
19. sep 2024

Moja nastúpila minulý rok prvýkrat ako 4 ročná...4.5 ročná dokonca. Chodila od sept. do decembra...s tým, že za tieto 4 mesiace bola v škôlke dokopy možno mesiac, ostatok bola chorá. Po Vianociach prišiel zlom, mala panické ataky, ťažko sa jej dýchalo, kvôli škôlke. Nedala som ju. Školné som samozrejme platila, aby jej držali miesto. Tento rok je predškoláčka a musí chodiť. Žiaden problém. Raz skúšala, večer plakala, že nejde, že ju tam nemám dávať, že ona nechce atď. Vysvetlila som jej, že ak nebude chodiť, mamka môže mať problém, že už je predškoláčka a proste musí, lebo na ďalší rok ide do školy. Odvtedy nevymýšľala ani raz. Proste som nastavená, že už poľaviť nemôžem, minulý rok som mohla, poľavila som. Tento rok nemôžem, nepolavím a nemyslím si, že som pohodlná, keďže aj keď nechodila, stále sme mali aktivity, boli sme von, medzi deťmi, chodili na akcie medzi deti. Takže je to na tebe. Ty vieš, čo je pre tvoje dieťa najlepšie. Ja by som možno neustúpila ani minulý rok, ak by nemala tie ataky a ťažko sa jej dýchalo, vážne sa ledva nadýchla ...samozrejme som to riešila aj s lekármi, nechodila do škôlky, žiadne problémy s dýchaním neboli.

rejka7
19. sep 2024

Nechaj ho prosím doma, chudák deti, keď ráno vidím detičky zavesené na matkach ako revu až dýchať nemôžu, len aby zostali s matkou, je mi z toho nanič. Nestresuj ho, určite urobíš pre neho viac, ako ho nasilu strčiť do škôlky, ja si na to pamätám dodnes, na ten pocit keď sa zabuchli dvere na škôlke a ja som tam revala ako túr. A tie komentáre o tom ako dospelí chodia do práce, tak áno majú 30, 40, ... rokov, ich osobnosť sa vyvinula, sú emocionálne zrelí, spôsobilí na právne úkony, ..., snáď to nechceš porovnávať s 3, 4 ročným deckom o rok bude zase lepšie, a možno sa bude aj tešiť.

ivanakal
19. sep 2024

Ani mne sa nechce chodit do prace a co teraz, mam zostat doma? A ked bude vacsi a nebude chciet chodit na strednu, tak proste nepojde? Moj starsi ked mal 4 roky reval kazde bozie rano od septembra do decembra.. Kazducke rano.. pritom cez den bolo vsetko super a uz rano doma stresoval, reval, ze nechce ist.. Ucitelka ho tahala zo satne do triedy, ja som ho tlacila......A musel.. Nema ziadne traumy. 😀 Kazdy jeden robime veci, ktore sa nam nechcu robit, ale musime.. V dnesnej dobe sa strasne detom ustupuje a potom to tak aj vyzera...

lenka2710
19. sep 2024

Ja ti poviem takto, môj nastúpil ako čerstvo 3 ročný, bola to čistá katastrofa, ráno révy kriky, po pár dňoch ho každé ráno bolelo brucho, začal mi hnackovat, no ďakujem neprosím! Po 2 týzdnoch ochorel a dala som ho tam iba na pol dna potom a teraz už ako 4 ročný tam chodí rad, dokonca je tam už celý deň! Proste sú deti a deti, staršia ta zas revala keď mala ísť zo škôlky domov! Minulý týždeň som šla ráno s malým a jeden chlapec normálne kričal o pomoc, akože toto je tiež ok? Mne ho bolo tak ľúto, proste nech si každý vraví co chce, keď raz to dieťa nieje pripravené, tak nieje! Môj nebol v 3 rokoch, teraz po roku už malina

11bodka11
19. sep 2024

Moju mi vytrhavali z ruk tiez. A uz sa to zlepsilo. Vydrz. Este aj teraz v pondelok som ju niesla nasilu. A v utorok uz super. Zlepsi sa to ver mi. Ked vidim ako placu tie 2,5 rocne deti tak to by som ozaj nasilu nerobila. Ale moja ma 3,5 a hladam si pracu. Cize musime vydrzat. Place len rano. Cez den je ok. Poobede je vysmiata. Rozprava mi co robili. Aj ucitelky mi hovorili nech vydrzime. Aj ked je to tazke. A ozaj mame super ucitelky. Tiez nie su zastancom toho aby tie 2 rocne uz chodili. Ze to je zavcasu. Ale tieto 3 rocne si zvyknu. Tie malinke tam preplaču aj cele dni.

brloh
19. sep 2024

Každé dieťa je iné. Niektorým deťom pomôže ak rodič neustúpi týždeň/dva, niektoré si nezvyknú ani po pol roku. Načo ho trápiť ak ešte nemusí. Na druhej strane, mala by si to ešte skúsiť a pravidelne ho tam dávať ak sa mu tam páči a nechce tam ísť len z rannej pohodlnosti. Tie dva/tri týždne určite vydržať.

11bodka11
19. sep 2024

@lenka2710 nadomnou tiez niektori pred rokom krutili hlavou preco som dceru 2,5 rocnu nedala uz do skolky. Prisla som zato aj o pracu.. Ale proste ja nemam to srdce 2,5 rocne dieta takto trapit. Este sa tam nachodi dost. A ja do roboty tiez.

mmoni89
19. sep 2024

Môj prostredný syn trpel celý rok,ale bol predskolak,nemal inú možnosť. Je taka povaha, mal s tým problém. Tvoj tam bol ešte malo, to sa ťažko posúdi, daj tomu ešte šancu, ale na druhu stranu keď máš možnosť aby bol doma netrápilo by som.ho zbytocne
Tiež som mala doma chlapcov ,išli až do povinnej

akvi
19. sep 2024

@ivanakal jžš, snáď nejdeš porovnávať dospelú osobu a dieťa. Btw, ty do práce chodiť nemusíš, nikto ťa nútiť nebude. To dieťa nemá väčšinou na výber. A o traume vieš pravdepodobne veľké nič. Môžeš akurát tak dúfať, že z toho, čo si opísala, tvoje dieťa nemá traumu. Takéto niečo má dosah až do dospelosti. Panické ataky, úzkosti, problém vo vzťahoch, to všetko môže súvisieť presne s tým, že si revúce bezmocné dieťa dávala do škôlky a každý deň ho od teba trhali. A ty si ešte hrdá na svoju tvrdosť.

lucy_ms
19. sep 2024

ty si poznáš dieťa, vieš aké je, či je introvert, alebo nie, či sa vonku rád a rýchlo skamaráti, či žiarli / nežiarli na súrodenca. súhlasím s @rejka7. sama posúď, aké je tvoje dieťa a ak nemusíš, nedávaj ho, užívajte si ten čas spolu.

lesankavh
19. sep 2024

Moja dcérka má 2,5 a teraz začala chodiť do škôlky 😀1 týždeň plakala,nechcela sa obúvať,trcucovala a teraz ?
je spokojná a sama ide do triedy 😀
So 4 ročným by som ani nediskutovala,neustúpila proste ideš a bodka.

lujza123
19. sep 2024

Väčšinu deti ranné protesty prejdú po tyzdni 🤷🏼‍♀️ Kamoska to podobne citlivo prežívala ako ty, tak dieťa do skolky nosil muž, aj dieťa bolo kludnejsie, pri nej robilo vzdy cirkus, ona stresy od rana a kolkokrat do skolky ani nedošli lebo jej bolo lúto ze plače

Pozri sama si poznáš dieťa a aj samu seba. Ono veka vycíti aj z teba, tvojho nastavenia
Sprav tak aby vám to vyhovovalo.
Ked už si to po 2 dňoch vzdala tak ho nechaj doma teda a skús o pol roka (ak budú mať miesto).