Ahojte, prosim vas o akekolvek informacie o skolkach v devinskej a okoli typu statna ale aj sukromna na porovnanie... Pozitivne ale aj negativne skusenosti ktore ma teda zaujimaju najviac. Kedze na sukromnu skolku bohuzial nemame chcem vybrat pre syna zo statnych to naj. Ide mi hlavne o pristup a jedlo, ktore deti dostavaju.. ide ma porazit z jedalnickov typu spagety s kecupom a so syrom a sirupova voda. To naozaj musim dat dieta do sukromnej skolky aby pilo cistu vodu a jedlo trochu zdravsie??!!!
Dakujem za kazdu odpoved.
Presne tak ako baby píšu...ešte aby ti aj tie špagety so sirupovou vodou neboli dobré! 🙂
spagety s kecupom su este celkom v pohode. Co tak biely chlieb a rastlinne maslo posypane s cukrom na desiatu? Pozri, strava je jedna vec (tieto chutovky su prudko limitovane rozpoctom) a druha vec je pristup uciteliek, na to sa zameraj viac. Sirupova voda sa nedava vsade stale, dnes uz naozaj zvyknu mat deti aj pristup k cistej vode - tieto veci sa daju vydiskutovat na rodicovskom zdruzeni.
V BA je zúfalý nedostatok miest v MS, budes šťastná, ze sa dostaneš do statnej škôlky
Poviem ti, na prvom rodičovskom u nás v MS sa väčšina mamiciek tiez rozkrikovala nad jedalnickom a nedostatkom ovocia a zeleniny, ci nad trvanlivym mliekom a margarinom a o cukre ani nehovorím
Potom vedúca jedálne povedala, ze však da sa niečo pozmeniť a ked potom po rodičovskom rozposielala mail, kde bola tabuľka zo zmenami a ich prefinancovanie, akosi nikto nebol ochotný si priplatiť za vyššiu kvalitu. Lebo by to stalo necelých 12e mesačne viac
Argumenty boli: doma ho dotlačim ovocím, trvanlivé mlieko nie je jed, trochu cukru ho nezabije, aj ja dom pila sirupovu vodu, aj priveľa zdravej stravy škodí, alebo ja si to nemôžem dovoliť, som rozvedená, my mame este ďalšie dve deti v škole, nemáte potuchy co stoja školáci, alebo dajte si dieťa do súkromnej a tam plaťte 80e za bio stravu a pod
Som zvedava sme bude toto rodičovské, ked prídu nove mamičky
Ja som sice z mensieho mestecka kde je len jedna skolka, ale na stravu si stazovat nemozme na ranajky chlebik s roznymi natierkami a obyc. Mlieko nie trvanlive, v triedach majuv lete voduv zime teply caj, obedy tiez super raz do tyzdna mavaju aj hovadzie ci uz polievocka alebo nejake masko. Pani riaditelka si dava pozor na jedalnicek. Ovocie maju cca 3 krat do tyzdna + sem tam nejaky jogurt. Ovocie co zostane z obedov v skole maju potom v triedach. Ked chodil syn do skolky vzdy vsetko zjedol a pytal aj doma take ake.malyv skolke 🙂
mozes byt rada ak ti dieta do skolky vobec zoberu, nieto si este vyberat
"To naozaj musim dat dieta do sukromnej skolky aby pilo cistu vodu a jedlo trochu zdravsie??!!!" - ano, statne skolky su ako cez kopirak. Sirupova voda je este lahoda, nakolko ucitelky si bezne zaistuju a uplacaju dobre spravanie najlacnejsimi cukrikmi na tajnaka, o ktorych su deti instruovane ze nemaju doma hovorit (kamoska mi hovori: toto na nasej skolke nie je, teraz je jej uz prvacka ZS a zrazu sa dozvedela o cukrikoch v skolke, ked na ne zacala mala spominat 😠 )
Za tie ceny ani viac cakat nemozes. Spagety s kecupom su u deti este najoblubenejsie z jedal. Lepsie nez halusky s tavenym syrom, parky snad s 0 perc. masa, natierka z tofu, margarinove natierky, "dalmatinske cofty" - mlete maso nejasneho povodu a konzitencie, alebo argentinske kuriatka za par centov - den po tomto obede na ranajky natierka z kuracieho maska a pod.
@horana prosím ťa nepíš tu sprostosti!!! Už som to čítala v inej téme, neviem, koľko tých MŠ si navštívila, že to tu takto "fundovane" môžeš tvrdiť. Ja som ich už totiž prešla viac a ani v jednej jedinej som sa nestretla uplácaním detí najlacnejšími, alebo akýmikoľvek cukríkmi, ver mi, že deti by povedali a kolegyne zistili, špagety s kečupom som tiež nikdy nikde nezažila, ani mäso nejasného pôvodu a ani náhodou kuriatka za pár centov a na druhý deň z ich zbytkov nátierka. Že by som sa pohybovala po nejakých zázračných škôlkach? Netvrdím, že taká nemôže existovať, ale ak tu niekto napíše, že sú všetky štátne škôlky cez kopirák, tak mu rovno napíšem, že píše nezmysly! Ja som ale zažila kopu vyhodených šalátov v škôlkach, nahnevané mamičky, ktorým sa nepáčilo, že sa v deň narodenín detí nenosia do škôlky lízanky, deti, ktoré nejedia iný rožok, ako biely, iný chlieb ako suchý, čo na tom, že strukovinové, tvarohové, syrové nátierky idú do koša, .....ale nedovolím si napísať, že to je tak všade. A tiež súkromná škôlka automaticky neznamená kvalitnú stravu.
horana, ty ako dobre poznáš štátne škôlky. Ty si snáď inšpektorka!!! Takéto veci tvrdiť na verejnom fóre si len tak niekto nedovolí!
Budes rada, ked ti v devinskej vobec dieta zoberu a nie este spekulovat
dobrá bude tá,do ktorej ti ho zoberú,fakt si moc nenavyberáš