Ktorá škôlka v Bratislave je najkvalitnejšia?

zuzka38
6. júl 2014

prosím uveďte Váš názor podľa reálnych skúseností, nie podľa toho, čo ste kde o škôlke počuli
ak ste spokojné so svojou škôlkou, prosím uveďte jej názov, zároveň plusy a prípadné mínusy škôlky
nezáleží na tom, či ide o štátnu alebo súkromnú škôlku
diskusie som čítala, rada by som videla, ktorá škôlka "vyhrá"
ak bude už v "otázke" Vaša škôlka, stačí ak dáte páči sa mi
ďakujem za názory

horana
6. júl 2014

Je jedno ktora vyhra, bude to urcite velka skolka kde chodi vela deti co maju maminy na MK a preto bude mat najviac likeov (nejaka mala dedinska kde su mozno ucitelky ako mamy nema sancu), ale ako pri kazdej jednej skole/skolke zavisi skor od toho ako si to konkretne vase dieta sadne s konkretnou skolkou a teda ako si sadne s tymi konkretnymi ucitelkami, konkretnymi detmi - spoluziakmi - kolektivom ako takym, systemom v nej.
Je kopa dobrych skolok. A kopa deti ktore budu spokojne temer vsade a keby chodili inde, tak by boli tak isto spokojne. Ja mam take spokojne dieta a viem ze jej povaha robi vela, hlada na vsetkom skor klady. (Tak isto povaha rodica robi vela. 😀 ) Aj v jej triede bola vacsina deti, ktore boli spokojne, preto viem ze je to v zasade dobra skolka, bolo aj par nespokojnych. A viem aj ze moja dcera by bola spokojna v x inych skolkach. Tolko rozvlacny uvod.

Chodila do MS Heyrovskeho, BA - Lamac.
Klady: ucitelky sa im vela venovali, chodili na prechadzky jednak po vonku ale aj na dvore kde maju pieskoviska, hojdacky, pruzinove aj normal klasika, smyklavku, drevene prvky domceky, v lete sa daju von kuchynky, tabule na kreslenie kriedou, prace na nastenke sa menia kazdych par dni, stale nieco nacvicovali, besiedky pravidlene, kazdy mesiac akcie, ci uz pravidlene vozenie na ponikoch, alebo korculiarsky ci plavecky vycvik, noc v skolke s pyzamovou party a behanim s baterkami po nocnej skolke, predtym kino a hladanie pokladu na zahrade,..akcie typu hasici, sokoliari, policajti, zubarka lekari povozenie v sanitke, morske akvarium,muzikanti - vych. koncerty, samozrejmosti ako divadielka pravidelne, karneval...to su veci myslim bezne v x skolkach uz dnes...na jesen robili vypchaneho velikeho pavuka z listov co pozbierali na zahrade, v zime stavaju snehuliakov...co si tak spomieniem este ucitelky im vyrabali 2 roky po sebe kazdemu jednemu personalizovany fotoalbum z akcii, z beznych dni kde bolo konkretne dieta zachytene s kym sa rada hravalo, na co sa rado hravalo, fotky individualne aj skupinove, na konci dieta dostane taku krasnu pamiatku.

zapory: zo zaciatku ked boli mali viem ze niektorych nejedakov nutili do jedla psychicky, niekedy nemali ucky dobry den a tak sa bud menej venovali alebo mali niektore dietky oblubenejsie...co je asi realita v kazdej jednej institucii ci uz detskej alebo dospelej, predsa len sme v realnom svete a nie utopii.

Ohodnotila by som ju ako uplne beznu lepsiu statnu skolku.

mamavera
9. júl 2014

záleží od toho, podľa čoho jednotliví rodičia posudzujú kvalitu. Pripravenosť dieťaťa na školu? Materský prístup učiteliek? Množstvo krúžkov? Alebo naopak, nezaťažovanie detí krúžkami a rozvíjanie ich fantázie zaujímavými projektami? Možnosť diétneho stravovania? Je milión aspektov, veľa z nich ale rodič nedokáže posúdiť. To som písala ako učiteľka. Ako mama by som volila materskú školu s láskavými učiteľkami, ktorým je práca koníčkom. More krúžkov, cudzie jazyky a pod. sú viac menej len na preťažovanie detí....viem, že to mnohé mamičky neradi čítajú, lebo si myslia, že robia pre dieťa to najlepšie, ale tieto preťažené deti, ktoré už v predškolskom veku nemajú kedy vydýchnuť, končia u detských psychológov. Dieťa má byť v materskej škole v prvom rade šťastné, má sa do nej tešiť, ak sa venuje v rámci škôlky nejakej záľube, je to super, ale nechajte ch v predškolskom vku predovšetkým vyhrať.