Krémujú sa deti v škôlke proti slnku?

eviki
26. apr 2013

Ahoj, mam malu v skolke prvy rocnik, tieto posledne horuce dni mala dost opalene rucky od slnka. Dnes som ju rano natrela kremom s vyssim faktorom, ale asi jej to nevydrzalo do poobedia, lebo bola zas cerstvo opalena. Nemam z toho dobry pocit, mala je blondinka so svetlou pokozkou. Ako to riesite vo vasej skolke? Kremuje ucitelky deti?

luciferova
26. apr 2013

Pochybujem, ze maju na to cas. Treba kupit krem odolny proti vode (ked sa umyva) a najlepsie 50 faktor 🙂

lenja123
26. apr 2013

@eviki nekrémujú a ani nepoznám žiadnu škôlku, kde by to robili. Ja používam krém, ktorý je problém zo synov večer umyť 😀 , tak možno by pomohlo, ak by si zmenila značku. Alebo dávaj dlhý rukáv - ak zvolíš tenký materiál a voľný strih, pridáš šiltovku alebo klobúčik, tak bude dcérka dostatočne chránená. Môžeš sa aj porozprávať s učiteľkami, či by ju nenakrémovali pred odchodom von, ale pochybujem, že ti vyhovejú, ja sama by som to od nich nežiadala.

zuzana581
26. apr 2013

@eviki Ahoj. Pochybujem, že by mali čas nakrémovať poobede všetky deti. Myslím, že pokial tvoja malá nebola spálená, tak trochu slnka neuškodí.. Vitamín D.. 🙂 - zdravé slniečko.

eviki
autor
26. apr 2013

@zuzana581 suhlasim s tym, ze slnkom v malej miere vie byt na osoch, skor sa divam na to tak, ze leto este nezacalo, a dieta ma uz cervene rucky.

eviki
autor
26. apr 2013

@lenja123 pred rokom sme mali Sebamed 50. Sialene husty krem, nenavidela som ho🙂, tazko sa rozotieral, ale asi sa k nemu predsa len vratim, lebo nezda sa mi to absolutne prijatelne, aby bola vystavena letnemu slnku bez kremu. Ma svetlu kozu, je to taky bielokozec po mne🙂. Teraz to este nie je take dramaticke, ale v lete bude 30 aj viac...Teda aspon tu dole (BA).

k_a_j_k_a
26. apr 2013

@eviki ahoj. U nas kremuju. Kremovali pocas zimy a aj teraz. Na zaciatku sk. roka som sa pytala a ak donesiem krem a bude ho mat v skrinke, tak nie je problem. Obom som nabalila do skolky kremy. A od malicka ich ucim kremovat sa same, staci im len vytlacit trochu kremu do dlane. Starsej som nakazala kremovat sa, ked pojdu von, ta poslucha v pohode. A u mladsej som im "pohrozila", ze ked nebudu kremovat, bude zle. Ona ma totiz velmi tenku a citlivu pokozku a keby ju v zime nekremuju poriadne, zamrznu jej licka (zazili sme uz), ale tuto zimu v skolke bola bez problemov. A teraz som im nabalila krem na opalovanie, staci aj 10, ale tiez sa musi kremovat, lebo bude hned ako prasiatko. Je to vsetko na nej totiz rychlo vidiet, tak na nu davaju ucitelky zvlast pozor. A veru mozem povedat, ze kremuju urcite, lebo kremy sa priebezne minaju a mnohokrat ich musim, ked pridem pre ne do skolky zatvarat. To uz asi nestihaju 🙂

eviki
autor
26. apr 2013

@k_a_j_k_a Myslim aj na to, ze na to malu naucim. Doma sa natiera kremikom po kupani, ale toto si bude pytat disciplinu.

maminka11
27. apr 2013

u nas kremuju na poziadanie rodica, dame do skrinky krem, starsie deti sa natru same, mladsie kremuju pani ucitelky - ale nie je to ich povinnost pri 24 detoch 🙂 - su velmi mile a obetave pre deti 🙂, tesime sa z nich

juliagregor
27. apr 2013

natieram deti doma rano, to im stačí...

myslím, že je to len o komunikacii, stačí požiadať pani učiteľku a dať jej kremik do skrinky...

sympa1
27. apr 2013

Nekremuju ale doobedu sú deti pred skolkou na slniecko a poobede sa hrajú za skolkou v tieni 🙂 a mame vysadenych plno stromov takze tiena majú až až...

eeffka
28. apr 2013

@eviki nie nemaju kedy, pri 20detoch... kremovala som rano a poobede boli pod stromami, stacilo. ak je dcera bledula tak dlhy rukav, bohuzial...

elise
28. apr 2013

u nás natieraju staršie deti sam učitelky rozotru, ale zdržuju sa v chládku väčšinou a maju šiltovky a klobučiky

precudziedeti
29. apr 2013

U nás natierajú, no je to malý kolektív, nie 20 detí, šiltovečka, klobúčiky je samozrejmosť.