Kraniosakrálna terapia alebo iná alternatíva pre dieťa, ktoré je nevyrovnané

oblivian
27. mar 2019

Ahoj, máte skúsenosti s kraniosakrálnou terapiou u dieťati, ktoré je nevyrovnané? Môj syn bude mať 4 roky, narodil sa cisárkym rezom, odmala je perfekcionista, nespolupracuje, nerešpektuje hranice, často plače, má ročného brata, na ktorého začal žiarliť pred cca dvomi mesiacmi. Ja som kľudná, vnímavá, chápavá, aj manžel je v pohode, čiže si myslím, že väčšina jeho problémov nepramení z nášho výchovného štýlu. Je mi ho veľmi ľúto, lebo často mám pocit, že si neužíva život, že stále ho niečo trápi, hnevá a neviem, ako by som mu mohla pomôcť...
Ďakujem za rady!

orta
27. mar 2019

@oblivian Ahoj, a prirodnu medicnu ste neskusali? Bachove kvapky? Kamaratka to berie uz tri roky mala tazku autonehodu a mala problemy aj psychicke po pol roku prisli vysledky a je jej uz super 🙂 Myslim ze ma nejake bachovky od marketky pani je z ČR.

oblivian
autor
27. mar 2019

@orta Dávala som synovi kvapky (na mieru nám pripravila jedna pani), ale on ich nechcel brať z lyžičky, tak som dávala do pitia, ale vôbec som nemala pocit, že by pomohli... :/

romiada
27. mar 2019

@oblivian a prveho skusiť psychologa by nebolo lepšie ?😉 nie som odporcom alternativnych metod (sama som skusila) ale najprv by son skusila klasiku ( a možno nestranny nazor psych.). Možno pre Vašho syna nemusia byť vhodne Vaše vych.metody - myslim bez uražky teraz 🙂 Každe dieťa je ine a na každe može zabrať niečo odlišne.

kristina_dress
31. mar 2019

Jjjk

mogaa
31. mar 2019

Ja si skôr myslím že to že je perfekcionalista alebo výbušný môže byť povahová črta...Kraniálka je na skludnenie ale skôr ak je dieťa hyperaktívne alebo nepokojné....Kamarátka ju robieva mame, naozaj dokáže skludniť, ale funguje to v tej chvíli keď ju robí max. hodina-dve po...Dokáže tak skludniť že človek pri nej zaspí, niečo ako uvoľňujúca masáž......Pomáha telu spúšťať samouzdravovacie procesy.....takže ak je chlapček rozčúlený v tej chvíli tak ho kludní ale nefunguje to tak že po skončení sa opäť nerozčúli....naozaj sa to dá prirovnať k masáži kedy sa človek uvoľní, cíti sa dobre ale nie je trvalý stav.....Takže kraniálka by boli v tomto prípade vyhodené peniaze, skôr by som volila detskú psychologičku - poradí vám ako s ním pracovať, lebo ide o malé dieťa - nie ono bude mať pracovať na sebe, ale okolie teda rodina prípadne učiteľky v škôlke dostanú usmernenie ako s ním pracovať keď sa napr.rozčúli alebo nechce spolupracovať.......

nikkas
21. jan 2023

@oblivian ahoj prosím ta ako ste na tom teraz my splname zatiaľ všetko čo si napísala takisto do bodky mame rovnaký problém má päť rokov teraz.. skúsila si tu kraniosakralnu?boli účinky?alebo co vám zabralo a ako ste na tom teraz s jeho povahou boli ste aj u psychologicky?co vám povedala? Vyrástol z toho trochu alebo? Ďakujem moc moc

lavinis
21. jan 2023

@oblivian čo tak najskôr zistiť príčinu?
Nie je tam ADHD, Asperger, vyssieIQ? Niekedy stačí zmeniť prístup rodičov. Hranice sa dajú nastaviť u každého len treba zvoliť iný postup.

lavinis
21. jan 2023

@romiada presne

oblivian
autor
31. jan 2023

@nikkas Ahoj, kraniosakralnu terapiu sme neskusili, ale Bachove kvapky, esencialne oleje, prirodne pripravky na ukludnenie, cbd - vsetko sme skusili a nic. Psychologicka nepomohla, lebo jej odporucania vobec nepriniesli zlepsenie. Ale! Syn zacal chodit v 5 rokoch do MŠ, tam sa citil velmi dobre. Doma vsak bol rovnaky ako predtym. No aspon som bola rada, ze konecne je mu dobre aspon medzi detmi. No a potom ked dovrsil 6 rokov, uplne sa zmenil, skoro zo dna na den sa ukludnil a bol ako vymeneny. Odvtedy s nim nie je ziaden problem, s bratom sa vychadza dobre. Jedine ak ja som nervozna, tak sa to trosku nalepi aj nanho. Alebo ked treba robit domace ulohy... :D Vtedy je cely svet zly... :D Ale inac je to anjelik. Uz som aj zabudla na to, ake tazke to s nim bolo. No dalsia vyzva bude puberta... :P
Vela sil Ti prajem k syncekovi a dufam, ze sa aj on zmeni a bude kludnejsi. <3

oblivian
autor
31. jan 2023

@lavinis Ahoj, nie, syn nema ziadnu poruchu, mozno vyssie IQ ano, lebo prvy rocnik mu odporucili preskocit, ale nakoniec ostal kvoli tomu, ze tam mal kamaratov. Hranice boli jasne, adekvatne. Ale na tom, ako on reagoval na hranice, to nic nezmenilo. Hranicami nevies zmenit povahu cloveka. Napr kresli si nieco, a pritom stale iba place, lebo on ma predstavu ze mu to pojde ako dospelakovi...neprestane ale bude skusat a skusat a stale viacej a viacej plakat, lebo mu to nejde... mozem mu zobrat papier s tym, ze hranica je, ze nevrieskame pri kresleni. Ale potom bude dalej vrieskat bez papiera. :D Lebo taku ma povahu... Len som si mylsela, ze by sa to dalo trosku korigovat nejakym prirodnym pripravkom alebo nejakou terapiou. Ale nic nepomohlo...
Alebo chce robit veci podla seba a nemoze, lebo nema dovolene - su deti, ktore to "nemozes" beru v pohode alebo s adekvatnym placom, ale on sa z toho isiel "zblaznit"... Nikdy nic mu nebolo dost dobre...
Ale uplne sa zmenil v 6 rokoch. Asi dozrela nervova sustava alebo ta cast mozgu, ktora toto spravanie ovlada.

nikkas
31. jan 2023

@oblivian ahoj suuuupwr tak si ma trochu upokojila prajem Ti všetko dobre