Korona v škôlke

28. okt 2020

Viete mi niekto prosim povedat ako postupovat ak v skolke v triede ktoru navstevuje dcerka,bola zistena korona?Z tlaciva co prislo mailom moc nevicitam .Ma bit 10dni izolovana a mam ju sledovat.Ale teraz mame ostat vsetci v domacnosti izolovany ci ako 🙄 Lebo v tlacive je spomenuta iba ucitelka a deti.A po 10dnoch ma ist dcerka na test alebo ako?Dakujem.

tramellova
28. okt 2020

U dieťa už bol pozitívny test na koronu alebo bola v kontakte z pozitívnou osobou?(myslím tu spolužiačk.) Postup je taky ze mali by ste nahlásiť Dr že dieťa bola v kontakte z pozitívnou osobou, dieťa ostáva v karanténe 10dni vy nemusíte karantenu dodržiavať ani nikto žijúci v spoločnej domácnosti keďže ste neboli v príjamom kontakte z nakazenym po 10dnoch karanténe konci ak ste bez príznakov zavoláte Dr a myslím ze ten vám aj vypíše papier ze dieťa môže ďalej byť v škôlke.

malapepka
28. okt 2020

Karantena plati iba pre dieta. Ale je na tvojom zvazeni, ci zostanete doma ostatni clenovia rodiny.
Zavolas vasej pediatricke, ze dieta prislo do kontaktu s pozitivnym. U nas v skolke automaticky riaditelka volala na hygienu a nam prisla sms o dni testovania dietata.
Karantena plati 10 dni od kontaktu, pripadne podla vysledku testov ostanych.

autor
28. okt 2020

@tramellova ano dieta bolo testovane a pozitivne ridicia negativny.Ide o to,ze zijeme s babkou a bratom tak sa pytam hlavne koli nim ci mozu do prace.

autor
28. okt 2020

Aha cize teraz musi ist dcerka na test??Teda ak spravne chapem mam hned zajtra volat dr ze mala bola v kontakte s dietatom co je pozitivne ci cakat 10dni nechat malu doma a ak nebide mat priznaky co dalej 🙄?

malapepka
28. okt 2020

Ja som mojho syna nedala na test, zrusila som termin, ale ostala som s nim doma, aj starsi je doma a nechodi do skoly. Ja mam home office, ale dr. mi ponukala aj OCR. Po 10 dnoch, ak sa zdrav. stav dietata nezmenil, moze ist normalne do skolky a my do prace a skoly.

autor
28. okt 2020

@malapepka dakujem ako neni problem ostat s malou.Len neviem ci ju teraz testovat alebo ako a co my ostatny doma ako fungovat 😊

autor
28. okt 2020

A este ma zaujima ci mozme ist na to plosne testovanie 😔?

malapepka
29. okt 2020

karanténa je len pre dieťa. Takže vy môžete normálne fungovať. Ale ja som pre istotu zostala doma, aj so starším synom, aby náhodou pre nejaký problém neukazovali na mňa prstom, že to ja som šírila. Lebo teoreticky dieťa môže byť pozitívne bezpríznakové, tým pádom je povinnosť zostať doma pre všetkých členov domácnosti. A keďže ja som ho testovať nedala, tak nevieme, či je, či nie je pozitívny. Nám v sobotu končí karanténa a na testovanie idem. Ale len z donútenia, aby som mohla ísť do práce.
V tvojom prípade, keďže ty nemáš povinnú karanténu, by som na testovanie išla a budeš vedieť, či mohol vírus cez vás prejsť od dieťaťa.
Aj keď teda... ja týmto testom veľmi neverím, ale na výber nemám...

autor
29. okt 2020

@malapepka dakujem krasne za odpoved 🤗 Ano na testovanie ist chcem s tym nemam problem.Len nam nedali ziadny postup tak som nevedela co ostatny a ci mozem do testovania do obchodu.Dakujem este raz 😊

tramellova
30. okt 2020

Tak v takom prípade by mali byť testované všetky deti v škôlke teda v triede aspoň u nás v rodine bol taky postup boli sme v kontakte z pozitívnou osobou ktorá nás nahlásila na hygienu a všetci do jedného sme sa boli testovať. Co týka ostatných žijúcich v domácnosti kľudne môžu fungovať oni neboli v prijamom kontakte z pozitívnou. Teda postup je taky 10dni budete doma sledovať dieťa ci sa neprejavia príznaky ak nie konci karanténa zavoláte Dr dá vám papier ze dieťa je v poriadku pôjdete do škôlky.

autor
30. okt 2020

@tramellova ano uz som volala pediatricke 😊 Mala nema zatial ziadne priznaky nastastie ale hold 10dni doma si odkruti 😁