nechcem siirit paniku ani nic ale ako to je ak je dieta napr v skole a tam ma jeden zo spoluziakov korona potvrdenu tzn ze triedu by mali zatvorit. Ale rodicia mozu chodit do roboty alebo musia byt tiez 14 dni v "karantene"?
ale lepšie info dá urad zdravotníctva, či kde sa to má volať.
a keď zavrú triedu, máš nárok na očr s tým dieťaťom
U nás v škole, bola potvrdená korona rodičovi dieťaťa. Dieťa ostalo v domácej karanténe na pozorovaní-zatial netestovane. Ostatné deti normálne chodia do školy, len sa majú teda pozorovať. (Viem, trošku iné,ale mi to príde nelogické)
Mali by otestovať všetky deti v škôlke a rodičov len u tých detí u ktorých sa korona potvrdí.....rodičia v karanténe musia byť len u detí ktoré sú pozitívne a u tých sa robia aj testy.....ale o tom komu sa robí test rozhoduje daný epidemiológ podľa množstva vírusu aká bola u nakazeného....čiže ak dieťa v škôlke bolo pozitívne ale malo lne malú dávku vírusu - ni eje potrebné všetky deti testovať lebo je tam malá pravdepodobnosť prenosu, ak ale bolo namerané veľké množstvo vírusu vtedy testujú všetky deti....v labáku vedia odmerať pri pozitívnej vzorke aj množstvo a ostatné odbery by sa mali odvíja od toho akú dávku vírusu ten pozitívny človek schytal.....čím väčšiu dávku schytal - tým je väčší predpoklad že bude mať aj príznaky a tým je aj viac infekčný
@1aduliatko1 dakujem. Takze najprv testuju deti z triedy a komu vyjde pozitivny tak testuju aj ostatmych z rodiny tak?
Ano, tak
Dcéra má potvrdený prípad v triede, všetci sú doma v karanténe + učitelia čo sa priamo bližšie stretli s pozitívnym, doma sa majú sledovať, pri príznakoch sa objednať na testo, my ostatní členovia môžeme chodiť normálne do práce, ale tak ja viem robiť z domu, tak som sa presťahovala a manžel robí sám, vyrába v dielni.
je to ale take nejake nedomyslene cele... ci to sa iba mne zda
Celé je to nedomyslené. A ako aj teraz, že môžu byť teda podujatia, ale len do 50 ľudí (či vonku alebo vnútri), vrátane všetkých. V kostole sa to ešte dá, že 1 kňaz, 1 miništrant, a teda 48 ľudí. Pri futbale sa to ale veľmi už zariadiť nedá, aby boli aj diváci.
A pritom ktovie kde sa vsetci nakazili. Ideme do roboty a viem ja kto je v buse?
U nas v skolke bol pripad nakazeneho rodica. dieta toho rodica zostalo doma, ostatne deti normalne chodili dalej. Dieta bolo otestovane, test negativny... cize nastastie funguje sa dalej a nic sa nedeje. Predpokladam ze ak by bolo dieta pozitivne, museli by ist na test ucitelky a vsetky deti a v pripade pozitivneho vysledku aj rodicia,
Netastuju vsetkych z triedy iba su v karantene 10 dni a kto chce da dieta otestovat
@unicornlady futbal bez divákov, 22 hráčov, 3 rozhodcovia, delegát + organizačný tím
mali by otestovať deti z triedy a mali by sa otestovať rodičia daného dieťaťa, ostatní môžu chodiť. deti, ktoré vyjdú pozitívne, otestujú aj rodičov.
takto to bolo mne vysvetlené.