Korona v škôlke

30. sep 2020

nechcem siirit paniku ani nic ale ako to je ak je dieta napr v skole a tam ma jeden zo spoluziakov korona potvrdenu tzn ze triedu by mali zatvorit. Ale rodicia mozu chodit do roboty alebo musia byt tiez 14 dni v "karantene"?

1aduliatko1
30. sep 2020

mali by otestovať deti z triedy a mali by sa otestovať rodičia daného dieťaťa, ostatní môžu chodiť. deti, ktoré vyjdú pozitívne, otestujú aj rodičov.
takto to bolo mne vysvetlené.

1aduliatko1
30. sep 2020

ale lepšie info dá urad zdravotníctva, či kde sa to má volať.

1aduliatko1
30. sep 2020

a keď zavrú triedu, máš nárok na očr s tým dieťaťom

hipuska
30. sep 2020

U nás v škole, bola potvrdená korona rodičovi dieťaťa. Dieťa ostalo v domácej karanténe na pozorovaní-zatial netestovane. Ostatné deti normálne chodia do školy, len sa majú teda pozorovať. (Viem, trošku iné,ale mi to príde nelogické)

mogaa
30. sep 2020

Mali by otestovať všetky deti v škôlke a rodičov len u tých detí u ktorých sa korona potvrdí.....rodičia v karanténe musia byť len u detí ktoré sú pozitívne a u tých sa robia aj testy.....ale o tom komu sa robí test rozhoduje daný epidemiológ podľa množstva vírusu aká bola u nakazeného....čiže ak dieťa v škôlke bolo pozitívne ale malo lne malú dávku vírusu - ni eje potrebné všetky deti testovať lebo je tam malá pravdepodobnosť prenosu, ak ale bolo namerané veľké množstvo vírusu vtedy testujú všetky deti....v labáku vedia odmerať pri pozitívnej vzorke aj množstvo a ostatné odbery by sa mali odvíja od toho akú dávku vírusu ten pozitívny človek schytal.....čím väčšiu dávku schytal - tým je väčší predpoklad že bude mať aj príznaky a tým je aj viac infekčný

autor
30. sep 2020

@1aduliatko1 dakujem. Takze najprv testuju deti z triedy a komu vyjde pozitivny tak testuju aj ostatmych z rodiny tak?

veronikaszabova
30. sep 2020

Ano, tak

martul
30. sep 2020

Dcéra má potvrdený prípad v triede, všetci sú doma v karanténe + učitelia čo sa priamo bližšie stretli s pozitívnym, doma sa majú sledovať, pri príznakoch sa objednať na testo, my ostatní členovia môžeme chodiť normálne do práce, ale tak ja viem robiť z domu, tak som sa presťahovala a manžel robí sám, vyrába v dielni.

sandokanka36
30. sep 2020

je to ale take nejake nedomyslene cele... ci to sa iba mne zda

unicornlady
30. sep 2020

Celé je to nedomyslené. A ako aj teraz, že môžu byť teda podujatia, ale len do 50 ľudí (či vonku alebo vnútri), vrátane všetkých. V kostole sa to ešte dá, že 1 kňaz, 1 miništrant, a teda 48 ľudí. Pri futbale sa to ale veľmi už zariadiť nedá, aby boli aj diváci.

autor
30. sep 2020

A pritom ktovie kde sa vsetci nakazili. Ideme do roboty a viem ja kto je v buse?

oliali
30. sep 2020

U nas v skolke bol pripad nakazeneho rodica. dieta toho rodica zostalo doma, ostatne deti normalne chodili dalej. Dieta bolo otestovane, test negativny... cize nastastie funguje sa dalej a nic sa nedeje. Predpokladam ze ak by bolo dieta pozitivne, museli by ist na test ucitelky a vsetky deti a v pripade pozitivneho vysledku aj rodicia,

renatka100
30. sep 2020

Netastuju vsetkych z triedy iba su v karantene 10 dni a kto chce da dieta otestovat

7rebeka11
30. sep 2020

@unicornlady futbal bez divákov, 22 hráčov, 3 rozhodcovia, delegát + organizačný tím