Komu ešte plačú v škôlke malé detičky?

aika0160
3. okt 2011

my už chodíme od septembra a ešte stále ráno plačeme!!!!! ☹ 😢

ivett1
3. okt 2011

@aika0160 ahoj, do tejto diskusie tu na MK
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/do-skolky-v-septembri-2011/
je zapojených kopec mamičiek s detičkami, ktoré začali tento rok chodiť do MŠ a aj tvoja otázka bolo často opisovaná v diskusii a stále aj je 😉 skús sa tam mrknúť a prípadne aj napísať pocity, postrehy, rady, otázky...skrátka, čo ťa zaujíma🙂

tanulka007
3. okt 2011

Naša dnes prvý krát neplakala. Som zvedavá čo bude ďalej. Držím palce. 😵

anjelicek26
3. okt 2011

Saska ma v triede chlapceka - co place kazde rano - uz druhy rok 😝 Takze sa to neda takto pausalne povedat, skus ju motivovat, aby si zvykla, hovor jej, ake super veci ju dalsi den v skolke cakaju, nech sa tesi ;) Aj keby to malo byt len jej oblubene jedlo na obed - my sme prve tyzdne v skolke vzdy studovali jedalny listok a rano maturovali, ci si pamäta, co dnes bude papat a tak... aspon nebola smutna rano..

juliagregor
3. okt 2011

😎 starší syn plakal 18 mesiacov každe rano 😝
a poobede nechcel ísť domov

dvojčatá zatial neplaču, ale su tam len týždeň...ale isto budu, ked im dojde, že tam musia ísť každý deň

petrake
3. okt 2011

nas drobec ma dva rocky, prve dni plackal a na stvrty den uz ani muk, pusa a pa. ochorel a po tyzdni to iste :( pootm par dni v skolke a zas sme doma, som zvedava ako to bude zas, ked je opat navyknuty byt s maminou

angua27
4. okt 2011

ahoj, môj syn chodí do škôlky už druhý rok. celý prvý rok, skoro každé ráno boli slzičky, buď ešte doma, keď zistil, že musí do škôlky, alebo cestou do škôlky. pritom má škôlku rád. ak bol chorý, po pár dňoch sa pýtal za deťmi. tento rok je to zatiaľ bez slzičiek. je to dosť individuálne. 😉

blau
4. okt 2011

My chodime 4tyzden. Prve 3tyzdne, plac, ze musi ist domov. A po 3tyzdnoch mu doslo, ze do skolky sa chodit musi a teraz uz 2dni plac rano pri odchode do skolky aj v skolke. Poobede prenho pridem a je vysmiaty ako slniecko. Takze musime vydrzat, dufam, ze ho to prejde a do skolky bude chodit zase rad. 🙂

winona24
4. okt 2011

@aika0160 a plače aj keď odídeš...?? pýtala si sa učiteľky či plače aj počas dňa?? 😉 ale tu mi asi neodpovieš...keďže je to otázka....ako ti napísala ivett1 ,skús ten link...tak je veľmi plodná debata aj na túto tému.... 😉

my sme zatiaľ neplakali ,ale naty má ešte stále škôlkokamošov,ktorí ráno plačú....ja myslím,že po mesiaci to ešte nie je také strašne...i keď viem,že Teba to trápi a nie je to príjemné... 😔

držím palce

aduskatt
4. okt 2011

moj syn si odplakal tri mesiace, takze klud🙂)

nelicefo
4. okt 2011

Ešte je to podľa mňa ok. 😉 I keď presne viem ako sa cítiš 😒

evina313
4. okt 2011

moj syn plakal 3 mesiace. rano vstaval s placom, ze nechce ist do skolky...po 3 mesiacoch akoby nejak dozrel...neviem, odstupom casu si myslim, ze este nebol na skolku pripraveny. / isiel do nej 2 mesiace pred 3. narodeninami/ teraz od septembra chodi no novej skolky a uplne bez problemov, klop klop / az na jeden krat 😉 /
Verim, ze casom sa to podda, mozno tam este nema kamaratov...
Mozno place iba pred Tebou, v skolke je mozno dietatko v pohode, hra sa, papa, spinka...treba hodit rec s ucitelkou, ma skusenosti a aj vase deticky uz troska pozna...
drzim palce 🙂

modrofuzik11
6. okt 2011

sara nastastie prestala plakat po 3 tyzdnoch. dokonca sa teraz zacina do skolky tesit. zistila, ze jej je tam dobre 😉

evkacka
6. okt 2011

fuuuha tak my chodime od zaciatku septembra, s velkym placom každe rano, budi sa už od 5 a strhava a to nie je plač to je amok, neda sa obut, obliect, nic, až sa zachádza tak dufam že nam to skoro skončí aj ked osm citala že 18 mesiacov tak som hviezdičky videla, tak u nas je to stale so slzami a nebadam zmenu k lepšiemu 😝

najjulinka
9. okt 2011

Naša nastupila štvorročna teraz v septembri na pol dna.
Teraz v piatok sme zaviedli doma zázračné vrecúško. Velkým detom, ktoré ráno do školky neplačú tam počas toho školkovania čosi pribudne - nejaké prekvapko (cukrík, sponka, gumičky do vlasov, lizatko, reklamné drobné predmety). V piatok to bolo bez plaču 🙂
Rozmýšlala som, že spravím čosi ako adventný kalendar s piatimi vrecuškami (akože na celý týžden), ale to by mi vyrevovala, že chce nakuknuť a mali by sme doma viac revu... Tak je to jedna malinkata darčekova taštička - zavesila som ju na uchytku na kuchynskej linke a pribudne do nej počas školkovania čosi, čiže nijak ju ani nenapadne drankať čosi, kedže je prazdna inak... 😅 😀
A hlavne to nazvať odmenou a nie uplatkom 🤐 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝