Koľko žiadostí do škôlky môžem podať v Bratislave?

bebemaly
23. jan 2012

Kočky prosím skúsenosti s mš v bratislave kto má? kto poradí? budem sa sťahovať do ba, žiadať o škôlku budem štátnu, môžem vo viacerých naraz?nebude s tým problém? potrebujem drobčeka umiestniť na 100%, budem sama, a na súkromnú nemám:Vďaka!!prosím hlavne maminky, ktoré majú skúsenosti, ja som odsťahovaná bratislavčanka, skúsenosti ale so škôlkami nemám žiadne 😉 Riešim to už teraz, dieťa chcem umiestniť od januára 2013 kedy bude mať 33 mesiacov.

lili777
23. jan 2012

@bebemaly no dnes je problém umiestniť aj trojročné deti a pod tri roky väčšinou neberú, lebo sa rátajú za dve. a ak dáš viac prihlášok, tak je to jedno, vždy sa riaditeľky v jednom okrese údajne schádzajú a dohadujú, aby jedno dieťa nezobrali vo viacerých. A samozrejme aj tu vládne otrasná korupcia ako všade!!!! nedávno u nás v BA niečo takéto odhalili. Jeden poslanec sa do toho obul a hneď prijali deti čo boli z obvodu. Hlavne musíš žiadať tam, kde má dieťa trvalý pobyt, ináč nemáš šancu.

cicimon
23. jan 2012

tak ako hovori lili, ak tu nemas trvaly pobyt, tak to bude tazke..

bebemaly
autor
23. jan 2012

@lili777
@cicimon no super, nemám šancu dať spraviť tp malému v ba ☹ budeme bývať v prenájme.

cicimon
23. jan 2012

@bebemaly tak vela stastia..

tigri
23. jan 2012

zalezi aj na tom, v ktorej mestskej casti....

alex31
23. jan 2012

bebemaly .. tak ako lili777 pisala prihlasok mozes dat kolko len chces po termine sa vsetky riaditelky "spoja" a rozhoduju. Uprednostnene su deti ktore maju odklad alebo su rok pred skolou. Potom nasleduju deti ktore maju v tej istej skolke uz nejakeho druheho surodenca, nasleduju deti 3 rocne a tie ktore uz pred skolkou chodili do nejakych jasli a su uz teda viac menej prisposobene kolektivu s istymi navykmi .... samozrejme v mnohych skolkach zohrava dolezitu ulohu to aby bolo dieta uplne bez plienok, vedelo sa samo obliect, napit sa z pohara a samo papat aspon lyzickou 😀 (ale to uz je aj na samotnej skolke ake pravidla si stanovi). No a az potom na rad prichadzaju tie "ostatne" deti. Tu zas dost velku ulohu zohrava bydlisko dietata, kolko presne rokov ma, ci su obaja rodicia zamestani alebo je maminka doma na materskej s inym babetkom. No a samozrejme aj ked je to dost smutne ake maju rodicia kontakty s danou riaditelkou. ☹ Riaditelky sa pozru kolko ktora ma este volnych miest (aj to sa stava) a kolko a kde ma dane dietatko prihlasok no a vyberu. Ani jedna z mojich kamosiek co tym presli ale dodnes nevedia na zaklade coho tak bolo rozhodnute 😀 😀 😀 Je to dost tazke ja nie som sice z BA ale mam tam kamosky a kedze aj moj syn je uz jaslickar a od septembra nas caka "velka" skolka tieto temy dost rozoberame. Ak ti mozem poradit skolku alebo skolky si vyber uz teraz kym este nie je termin zapisu, ak mas moznost chod sa tam pozriet alebo si aspon zavolaj ako to v ktorej skolke bezi a ake maju pravidla. Niektorym staci stiahnut si prihlasku z netu a v den zapisu ju doniest vyplnenu aj s potvrdenim od lekara, ine si zas robie niekolko rocne zoznamy a poradovniky no a do tych je sanca dostat sa niekedy minimalna , len ak by niektore z deti "vypadlo" zo zoznamu. A to ze to riesis teraz je spravne pretoze vo februrari sa uz zacinaju zapisy na rok ktory potrebujes a niektore skolky ti uiz potom dieta nevezmu iba ak by niekto "vypadol" .. co si ale myslim je velmi mala pravdepodobnost ....alebo ti povedia aby si opet prisla az na dalsi zapis v dalsom skolskom roku. Dufam som aspon trochu pomohla zorientovat sa. Skoda ze si nemozes dovolit skolku sukromnu bolo by to urcite ovela jednoduchsie. Drzim palce nech sa ti podari ste to miestecko v nejakej skolke uspesne "ziskali".

bebemaly
autor
23. jan 2012

@alex31 ahoj, veľmi ďakujem za rady 😉 no, ja potrebujem drobčeka umiestniť buď do ružinova, alebo petržalky,napísala som do každej jednej školky meil, a čakám, čo mi napíšu. podľa reakcií, či vôbec má zmysel dávať žiadosť, dám prihlášku do každej jednej s pozitívnou reakciou 😀 keď je človek zúfalý. 😅 uvidíme.tie palce budeme potrebovať 😝

kukucg
23. jan 2012

@bebemaly my nemame trvaly pobyt v ba a nebol to preoblem, vybavili sme si len prechodny, uplne to staci, problem je skor to ze maly este nema tri roky a ze ho chces umiestnit v januari, skor si myslim ze ho dostanes od septembra. My chodime do petrzky a som hrozne velmi spokojna so skolkou 🙂 ale ako tu uz niekto pisal ziadost staci dat na jednu skolku, oni aj tak deti prerozdeluju spolocne 😉

bebemaly
autor
23. jan 2012

@kukucg ďakujem! 🙂 no, do petržalky budem dávať asi naozaj iba jednu prihlášku.samík je marcový, to je "problém", no ja si nemôžem dovoliť nechodiť do práce do jeho 3,5 roku ☹

kukucg
23. jan 2012

@bebemaly moj je aprilovy a zial tiez sme museli cakat do septembra 😒 v kazdom priapade drzim palce 😉

bebemaly
autor
23. jan 2012

@kukucg vďaka, no uvidíme, zatiaľ to nevyzerá ružovo

len.petra
24. jan 2012

@bebemaly určite existujú škôlky, kde berú aj priebežne počas roka. Ja mám baby apríl a január a obe mi vzali hneď po dovŕšení 3 rokov. Držím palce

bebemaly
autor
24. jan 2012

@len.petra ahoj, ak sa smiem spýtať, v ktorej? lebo zatiaľ mám len negatívne odpovede, odvolávajúce sa na zákon ☹

tigri
24. jan 2012

@bebemaly pytala som sa preto, lebo u nas tiez beru deti aj v priebehu roka, samozrejme ak je miesto, ale tento rok otvarali 2 triedy, jednu pre malicke deti s nastupom v priebehu roka, ale my sme Vrakuna

katmi
24. jan 2012

@bebemaly nemas nejaku kamaratku v BA? zeby si si nahlasila u nej prechodny pobyt?? da sa to riesit aj takto..nahlasis si prechodny pobyt a tam - v tom obvode si poziadas o skolku.. ja som to takto riesila,lebo sme byvali v Petrzalke, ale trvaly pobyt sme mali v Devinskej.. nemyslitelne,aby som malu vozila/nosila z Petrzalky kazdy den do Devinskej do skolky... tak som poprosila kamosku, co byvala v Petrzalke, ci by nbola ochotna len kvoli skolke ma nahlasit k nej na prechodny pobyt... takze nas nakoniec aj do skolky v Petrzalke zobrali,ale kym mala stihla nastupit,tak sme sa odstahovali inde...
ale mozes aj inde.. to problem nieje.. problem je len v tom,ci ti dieta zoberu.. v BA skolkach je priserny natresk... niekedy vsak zalezi aj od ochoty riaditelky.. skus ist za riadielkou,kde by si chcela dietatko umiestnit..vysvetli jej situaciu, ze si s nim sama.. mozno to zaberie 😉 drzim palce...

bebemaly
autor
24. jan 2012

@tigri ahoj, no ja skúšam zatiaľ petržalku a ružinov, v týchto mestských častiach by som chcela, ešte presne neviem, kde budem bývať, je to také zložité, bude to prenájom, ale ktovie, či mi dotyčný prenajímateľ dovolí, aby som si u neho zahlásila prechodný pobyť / a vlastne ešte neviem, kde budem bývať, stahovať sa budem september-december,no a prechoný potrebujem už teraz uviesť/ no riešiť to musím už teraz. ☹
@katmi kamarátku nemám, sestru ale ona nebýva vo svojom, rodičia sa mi tiež odsťahovali, a babka býva v karlovke, no neviem, uvidím ešte čo mi zo škôlok odpíšu, mám ešte dáky mesiac na rozhodnutie, možno babinku poprosím, ale moc v karlovke bývať nechcem, lebo sa musím z časti sestre prispôsobiť, lebo bude zrejme so svojím synčkom bývať so mnou a tým mojím drobčekom, a prácu má v petržalke.no čo už, ale človek sa musí prispôsobiť, keď už nemá inú šancu, nie?pracovať musím, aby som uživila svoju mini rodinku 😉

katmi
24. jan 2012

@bebemaly ja to velmi dobre poznam..tiez som bola od narodenia s malou sama.. ved v Karlovke byvat nemusis.. staci,ak by ti starka pomohla aspon v tom,zeby ta tam prihlasila na prechodny pobyt...

bebemaly
autor
24. jan 2012

@katmi ja som doteraz nebola s malým sama ☹ tatinko len nechce byť s maminkou,to je život...ale malého miluje, pomôže nám finančne..ale aj tak budem sama..a zase tých peňazí tiež nemá..takže si škôlku súkromnú dovoliť nemôžem...a taktiež sa nemôžem spoliehať už ani naňho..budem už vždy len SAMA MAMA..a keď pomôže s čímkoľvek tak to bude super bonus..ale žena sa môže spoľahnúť len na seba, na nikoho iného..však to sama určite poznáš..uvidím ešte ako sa to celé vyvŕbi s tými škôlkami

katmi
24. jan 2012

@bebemaly aha..no lebo ja som to tak pochopila,ze si s malym sama.. no vies co ti poviem, z vlastnej skusenosti... niekedy je lepsie byt sama ako s niekym,kto o teba nestoji.. mozes sa venovat malemu kolko chces, ist s nim kam chces, nikto ta nebude kontrolovat, mozes si robit presne len to,co ty chces.... och.. fakt pocit na nezaplatenie...
ked od nas odisiel malej otec, tak mne sa len neskutocne odlahlo a spadol mi taky obrovsky kamen zo srdca, co ma tazil uz neviem ako dlho,ze si to ani predstavit nevies... a vobec som nemala obavy co s nami bude a to som bola v BA - zili sme v BA v podnajme, sama som vsetko tahala.. a dokonca aj malej sukromne jasle.. vsetko sa da,ked sa chce.. hlavne si najst dobre zamestnanie.. tak ti drzim moc palce 🙂

bebemaly
autor
24. jan 2012

@katmi ďakujem! dobrú robotku, malemu školku, podnájom, a ako bonus to ťahať spolu s mojou milovanou sestrou - môj sen. len ťažko sa človek rozbieha.dúfam, že sa to podarí. no pracujem na tom, robím si kurz účtovníctva, sestra už je pripravená sa odsťahovať so mnou, prachy sa dáko zoženú...kameň mi zrovna zo srdca nepadne / muža milujem a prišla som o svoje sny/ ale v malom kútiku duše sa veľmi teším, lebo mi naozaj bude lepšie..dúfam..som skromná, chcem len kúsok šťastia,zdravie pre nás a naše deti, a pripraviť im čo najšťastnejšie detstvo..a peňazí aspoň na skromný služný život..

len.petra
24. jan 2012

@bebemaly v Dúbravke. A na aký zákon sa odvolávajú? Veď keď podáš prihlášku a prijmú Ti krpca, tak zákon je skôr taký, že až po dovŕšení 3 rokov. Určite pozisťuj..

bebemaly
autor
24. jan 2012

@len.petra že keď on je marcový, že mi ho nezoberú, lebo v januári ešte nebude mať 3 roky..a ani nie sú ochotný mi ho zobrať uprostred roka väčšinou ☹ chjo...skúšam, zisťujem, už som si našla aj osobu u ktorej si dám prechodný kvôli škôlke, keďže ešte podnájom nemám...no bude to zábava, ale keď to zvládnem, bude to paráda

tigri
24. jan 2012

@bebemaly ja by som na tvojom mieste dala prihlasky do skolok, ktore ti najviac vyhovuju a ked ti ho nezoberu, isla by som na miestny urad, nech ti pomozu...trochu na nich pritlacis, vsak si osamela matka, z niecoho zit musis, na sukromnu nemas peniaze, tak nech pritlacia na niektoru riaditelku...treba byt slusny, ale tvrdy a nenechat sa odbit, v dnesnej dobe sa inac neda a toto by malo pomoct

bebemaly
autor
24. jan 2012

@tigri dakujem 🙂

lucik194
25. jan 2012

Ahoj, v prvom rade treba hned vybavit prechodny pobyt, t.j teraz o mesiac zacinaju prihlasky do skolok, pokial nebudes mat prechodny pobyt v BA zabudni na nejaku skolku, to je prva vec na ktoru sa pozera. V Petrzalke (a v podstate v celej BA) pokial nema dieta 3 roky ti ho do ziadnych (naozaj ziadnych) skolok nezoberu, pretoze ze jedno 2 rocne dieta musia dat -1 dieta do skolky, akoby jedno 2 rocne boli dve trojrocne.
Plus chces dat diet do skolky - vo vacsine skolok sa musi vediet sam najest, napit z poharika, byt bez plienok a aj ako tak obliect aj vyzliect.
Inak vseobecne v petrzalke je 20% neumiestnenych deti, z tych co si dali prihlasku. Napr. u nas v Raci minuly rok bolo do vsetkych skolok zahlasenych 200 deti nevyhoveli tusim okolo 10 (t.j 5 %).Takze zisti si kolko je to v ostatnych castiach mesta.... Pisala si ze mas babku v karlovke - ak by s tym ona suhlasila - daj si co najskor urobit u nej prechodny pobyt..... lebo byvat v karlovke alebo v petrzalke je uplne jedno....
Dufam ze sa ti to podari, budem drzat paste 😉

bebemaly
autor
25. jan 2012

@lucik194 ahoj, veľmi ďakujem za rady, no, práve pracujem na prechodnom pobyte v ružinove, tú petržalku zrejme ani skúšať nebudem, len ten ružinov. to je to, dieťa chcem dať do školky od januára 2013, a vtedy bude mať tri mesiace do troch rokov, no bude to veliká "zábava" a kusisko šťastia, ak sa mi to podarí, uvidíme. pár riaditeľok mi odpísalo, že je možnosť zobrať dieťa od januára, síce mizivá, ale je, uvidím. ešte raz ďakujem! 😉

lucik194
28. jan 2012

V pohode, akuratne este mozem poradit jednu vec, kazda mestska cast v BA a jej skolky vydavaju suhrnnu spravu ohladom skolok. Je v nich napisane kde s detmi boli, co robili, ake maju kruzky tak isto je tam aj pocet predskolakov.... t.j. v ruzinove sice mozes mat pod nosom skolku ale ked tam bude len 20 predskolakov oni viac ako 20 deti nebudu brat, lebo nemaju kapacity .... inak do ruzinova chodim pradidelne, plus kamarati tam byvaju .... celkova situacia ako vsade v BA - malo skolok, vela deti, plus je tam aj vela sukromnych skolok, resp. viem ze niekde na konci ruzinova otvorili aj cirkevnu skolku (ked nedostanes miesto, rok moze vydrzat aj tam, pokial nie ste veriaci) tusim pred 2 rokmi.... a ten januar - moc sa nespoliehaj (u nas beru v januari zo 7 skolok 2).

bebemaly
autor
28. jan 2012

@lucik194 dakujem 🙂 a do tej cirkevnej školky sa hlási menej detí, či čo? som veriaca / nie aktívne, skôr tak sama pre seba, kostol nenavštevujem / celý život som prežila v ba v ružinove, len dáke dva roky tam nebývam, viem, že je to na nič, no uvidíme 🙂 ja by som kludne aj ak by mi dieťatko zobrali od septembra, čím skôr, tým lepšie, len som myslela, že mi ho skôr zoberú v januáry ako skoro trojročného ako v septembri 2.5 ročného 🙂 súkromné školky to je nereálne bohužial pre mňa, 100 euro mes. by som zvládla, ale nie 330 plus strava, na to jednoducho nemám 😅

lucik194
28. jan 2012

to neviem, iba som o nej pocula..... ale urcite by som na nete pozrela tie spravy, vzdy je to k poslednemu ikoncenemu skolskemu roku, teraz na nete mozes ziskat 2010/2011
tu je ta cirkevna skolka koniec ruzinova na chlumeckeho http://vdp.sk/cms/
vyskusaj, keby aj na rok 🙂 vyriesi ti to situaciu pokial sa rozhliadnes v BA

bebemaly
autor
28. jan 2012

@lucik194 ďakujem,už som pozerala, zavolám riaditeľke v pondelok 🙂 či má zmysel dávať žiadosť 😉