Moja chodí od septembra.... pár dní a dlhé týždne doma.... polovici decembra doma a ide az v utorok .... nečakám zázraky....
Len od marca ako toto budu v robote akceptovať 😮💨😔
Odchádza kolegyňa do dôchodku...ja ešte vyše polovici nerozumiem, chodím zatiaľ len na pár hodín...od marca na full...moju robotu nikto nevie zastupovať a teda ešte aj ja mám chaos v hlave.....
Ja len dúfam že na jar trošku s chorobami bude lepšie...😮💨
Ešte raz píšem, zázraky nečakám v škôlke
Najradšej by som ju aj nechala v januári doma...ale ani adaptácia u nás zatiaľ nie je úspešná veď možno dokopy od septembra bola 2 týždne doobeda...s plačom 😔
to je úplne normálne po nástupe do kolektívu... Nechaj ju presť si tým. Získá imunitu na tie školkové bacily, bude lepšie. Čím viac ju budeš izolovať, tým dlhšie bude získavať odolnosť. Naše decká zo začiatku tie boli dva-trikrát choré a potom až do nástupu do školy možno raz. Pravda, nevychovávame ich ako panenky, majú pomerne chladnejší odchov, berú céčko, veľa športujú a už tretí rok otužujú spolu s nami.
Minulý rok sme mali takýto, malý bol stále chorý, tento školský rok je to už oveľa oveľa lepšie. Minulý rok som si tiež na jar robila nádej, že to bude lepšie, ale ani nie, prišli choroby ako herpanginu, ruka noha ústa a iné šmakocinky. Inak veľmi dobre nám zaúčinkovalo kolostrum v sirupe, asi 3 x ho užíval a odvtedy boli všetky choroby úplne v pohode, krátke
Rekord dva týždne, čiže plných 10 dní v škôlke 💪😃
My sme uz treti skol.rok (od 2.5r) 2 3 dni v skolke 2 3 tyzdne doma ...tento školský lepsi tyzden vydrzi v skolke ale doplnila som ine produkty a to sme od2r vyskúšali rozne produkty vitamíny ;) len musi kazdy z nas prejst niekomu dieta vydrzi aj 2tyzdne v skolke ine len 2 dni ;) bohužiaľ preto som nemohla nastupit do zamestnania kedze nema kto byt s malou verim ze na jar bude ok a najdem si aspoň brigádu
U nas sa toto akotak utriaslo v 4 rokoch..ono aj vekom je lepsia imunita.
Ďakujem...... dúfam že aj adaptácia pôjde..lebo xo začiatku si stále želala mať nádchu aby bola chorá 🥺😔....od septembra zatiaľ len nádchu mala(klopem)...teraz v decembri mala nádchu kašeľ teploty ...
Aj mne je to ťažké...doteraz nonstop spolu, ťažko aj mne bez nej ... musíme zvládnuť túto životnú etapu...v robote to nebude tiež med lízať 🤦♀️
Ja som dala syna už v dvoch rokoch do škôlky a keď chodil tri mesiace tak som sa vrátila do práce, momentálne chodí do škôlky rok aj 3 mesiace a chorý bol od septembra 2x akurát. Za ten rok sa mu už imunita zlepšila, prvý pol rok bol náročný
Moj starsi ten mal dobru imunitu do skolky chodil dokopy 4r a stale bol raz rocne chory aj to ked bola "kolektivna choroba" zapal spojiviek, ruky nohy ústa, atd ...mladšia nastupila teraz v septembri bola chora raz cca po mesiaci a pol vlastne " chora" prerezavali sa jej posledné stolicky tak mala horucky ...teraz bude doma 2t kedze mame kiahne ...
Ďakujem... takže to nie je pravidlo že teraz mi ešte 3-4r bude dieťa nonstop choré...🙏🍀
Moje dieťa bolo prvý polrok v škôlke choré asi nonstop. Potom sme dali vybrať mandlu, druhý polrok bol už lepší. Tento rok chodila dva mesiace bez chorôb nepretržite, potom niečo chytila a bola soplava každý druhý týždeň.. ale oproti prvému roku je omnoho menej chorá ..
Pri oboch bol kritický prvý polrok. Potom už v pohode. Nebývali chorí
Môj je predškolák a už je to lepšie. Z mesiaca ja doma len týždeň niekedy aj dva. Dcérka bola taká istá. Teraz sa to výrazne zlepšilo ako chodí iba na pol dňa.
2 dni, max tyzden skolka a nasledne 2-3tyzdne doma🤦 a to som ho davala do skolky este ked neni doliecena druha dcera. Kym ona vyzdravie, on donesie dalsi virus. Teraz hrozne dcera trpi a nevie sa vyskrabat z posledneho virusu uz skoro mesiac. Takze v januari starsi do skolky nejde
Tento rok je veľmi veľká chorobnosť. My máme celá rodina dobrú imunitu. Ja ani muž sme za posledných 10 rokov neboli vôbec chorí. Deti ako začali chodiť do kolektívu, tak raz-dvakrát ročne mali nejaký bežný vírus, ale vždy po 2-3 dňoch boli v pohode. Ale od septembra sme už 2x boli chorá celá rodina. V škôlke mali pred Vianocami dokonca zatvorené kvôli vysokej chorobnosti učiteľov. Od apríla to bude určite lepšie.
Môj od spetembra do októbra bol každý druhý týždeň doma - týždeň škôlka, týždeň sople. November bol katastrofa, to bol v škôlke tak asi len týždeň 😄. A odvtedy - ani ťuk. Nonstop v škôlke 🤷. A to pritom od dr nedostal žiadne antibiotiká ani nič, stále len dokola morská voda, nasivin, céčko a nejaký sirup na hrdlo. Čo sa zrazu zmenilo - netuším...
U nas nazaciatku tri dni v skolke a dva tyzdne doma. Teraz chodi treti rok a vydrzi dva tyzdne chodit. Mladsia nedavno zacala a vydrzi take 4 dni..takze dost zle. Ide o to ze niektoré mamky si myslia ze ich deti niesu chore ze taky "soplik" a taky "kaslik" nevadi a potom to tak vyzera. Viac k tomu nemam co povedat
@lenkav9 ja tiež moju nechám doma kým je úplne bez príznakov.. prídeme a keď počujem na šatni kašeľ detí tak sa modlím 🤦♀️.... chápem... robota atď....my s mužom tiež nemáme v tomto pomoc lebo starí rodičia pracujú....ale už keď nehladim na ďalšie deti... tak aspoň na to svoje by mali...ako sa musí choré dieťa trápiť v škôlke....ale toto sa nezmení...ale keď neberiem toto do úvahy... myslím si že je teraz extrémne veľká chorobnosť 😮💨
Moja sesternica 3 dni po nastupe do skoly chora..jej bracek detto....o tom ani nepisem,ze takmer cely decbember doma..