Ahojte
Chcem sa opytat kolko dostane klasicka mš za dieta ktore ma zdravotne problemi ale len minimalne s chodzou.Do skolky chodi na 4hodiny denne
.A este moze riaditelka povedat kedy bude doma a povedat,ze nezoberu dieta na ziadny vylet aj ked mozem ist s nimi?
Dakujem za vase radi 🙂 🙂 🙂
@sona2803 neviem, koľko môže dostať škôlka a priznám sa, že som o tom ani nevedela, ja mám syna s poruchou rastu kostí, t.j. je výrazne menší ako jeho rovesníci , zo začiatku prvé 2 roky bol potrebný zvýšený dozor ako napríklad keď išli po schodoch, toaleta a pod. teraz je to samostatná jednotka, je síce nesmierne šikovný a dokonca v rámci lyžiarskeho kurzu zo škôly je najlepší a najrýchlejší, ale pokiaľ sa išlo na výlet, či už do zoo, múzea, nikdynám nebolo otvorene povedané, žeho nezoberú, ale sa opýtali, či niekto môže ísť, na jednej strane sa ma to ako rodiča dotklo, na strane druhej ich chápem, mať toľko detí a ešte na neho dohliadať v mhd, či dobre sedí, vystúpi - jeho výška je na úrovni 2,5 ročného dieťaťa a darmo im poviem, že on to zvláda, vidím, že sa boja, ale chápem ich...čo sa týka tvojej otázky, myslím, že tu ide o ochotu mš vyjsť vám v ústrety, neviem presne o aký handicap ide... ale pokiaľ je to len v chôdzi je to len o ochote dohodnúť sa, na výlet by som išla ako sprievod a dosť dobre nechápem prečo to takto škôlka rieši, všade počúvame o integrácií a zrazu ked máme dieťatko s nejakým problémom už nikto nie je ochotný vyjsť v ústrety...ja stále hovorím, že nielen pre to dieťa, ktoré nie je úplne dokonalé je veľmi dôležité fungovať medzi zdravými deťmi, ale aj pre tie ostatní deti, aby to brali ako súčasť života, že každý sme nejaký a či sa to niekomu páči alebo nie, medzi nami sú rôzny ľudia, sú súčasťou našej spoločnosti a vždy budú...
@sona2803 škôlka nedostane nič naviac, iba má podľa stupňa postihnutia dieťaťa menší počet detí v triede. My sme mali u postihnutého dieťaťa (telesne aj dušene) menej o štyri deti. Rozumnejšie by bolo aspoň o šesť. A áno, má riaditeľka právo obmedziť jeho dochádzku do MŠ. My sme to robili len v prípade výletov, dieťa malo okrem iného epilepsiu a mávalo aj záchvaty a nie všade je signál, aby bolo možné zavolať sanitku. Matka dieťaťa s nami na výlet ísť mohla, len ťažko vysvetliť najmenším deťom, že ich mamina s nami nejde. Ak ide na výlet trieda 4-5 ročných, alebo 5-6 ročných, alebo exkurziu a dieťa to po fyzickej stránke zvláda, nevidím dôvod, aby nešlo.
Pokial nie je dieta oficialne integrovane ako dieta so zdravotnym znevyhodnenim cez CPPP tak dostavaju na neho rovnako ako na ine dieta nic navyse.
Ano riaditelka moze v tomto pripade obmedzit dochadzku ... skor je to o dohode v nasej skolke bolo standard ze na vsetky vylety isli aj rodicia deti /teda ti co chceli/ nahlasovalo sa to dopredu a skladali sa na cestovne.
Skus sa s nou dohodnut .. ci by sa predsa len nedalo.