Koľko dní môžem nechať dcérku doma bez ospravedlnenky?

danette
26. jan 2016

Dobry den, chcem sa opytat kolko dni mozem nechat dceru doma bez toho aby som musela predkladat potvrdenie o zdravotnom stave od lekarky.

zajko_usko
26. jan 2016

Kolko chces.ja vzdy len zavolam,ze nepride a hotovo

kingstonka
26. jan 2016

Kazda skolka ma svoje pravidla... u nas nas nad tri dni vyzaduju lekarske potvrdenie

saurian
26. jan 2016

malo by to byt uvedene v skolksom poriadku po kolkych vymeskanych dnoch vyzaduju potvrdenie od lekara o bezinfekcnosti. u nas je to po 3 dnoch.

siska53
26. jan 2016

Opytaj sa v skolke. Nam.len,ak dieta chyba tyzden a viac davaju podpisovat papier o bezinfekcnosti (hlavne,ze inym deckam visia zelene sople a chrchlu ako tuberaci).

pribinak
26. jan 2016

Ved sa opytaj v MS, u nas kolko chces a potom podpisem cestné vyhlásenie o bezinfekcnosti

katka1981
26. jan 2016

Do skolky treba ospravedlnenie? To pocujem prvykrat.Nasa bola predminuly rok doma asi mesiac, lebo nas cakala narkoza, a stale mala zeleny sopel, nakoniec sme pod narkozu nesli a poriesili to bez narkozy, ale nebola v skolke minimalne mesiac. Len som si pisala s ucitelkou, nikto ziadny papier nechcel. To nie je povinna skolska dochadzka.

natalym
26. jan 2016

A čo tak sa opýtať v MŠ? Tento MK je už odpoveďou na všetky otázky. Keby som sem mohla dať tie svoje. 😀

majka99999
26. jan 2016

U nas po 3 dnoch, mozno niekde po 5.
@katka1981 to nie je ospravedlnenka, to je potvrdenie, ze je dieta zdrave. Moj mal lahsi zapal priedusiek, tak sme sli na popocuvanie, ked dobral atb, a dali nam aj papier.

kristinkahugo
26. jan 2016

U nas ak viac ako 3 dni doma , tak papier od lekára.

nanulik
26. jan 2016

u nas do pat dni staci prehlasenie od rodica, ked je viac ako tyzden tak papier od dr. ze moze do kolektivu. ak ho nechavam doma a nie je chory tak nedavam nic.

cathy26
26. jan 2016

síce už do škôlky nechodíme, ale u nás to bolo takto : viac ako 3 dni-papier od lekára, viac ako 14dní písal sa papier riaditeľke MŠ s udaním dôvodu + pečiatka od lekára

kajuska1601
26. jan 2016

u nas je to 5 a viac dni

mimik79
26. jan 2016

kazda skolka inac, my to mame tak ze 3 dni moze ospravedlnit rodic ale ak je dietatko z dovodu choroby doma dlhsie ako tri dni tak potom potrebuje potvrdenie od dr ze uz je zdrave a moze ist do skolky, no neviem ci to az tak kontroluju...

masa2
26. jan 2016

Každá škôlka to má inak. My môžme nechať doma dieťa max.3 dni, potom už potrebujem papier od lekára, že je dieťa po chorobe zdravé a môže isť do kolektívu. Ak by som ho chcela nechať doma napr. len preto, že som doma ja, tak mám smolu, aj tak ten papier od doktora bude pri nástupe učiteľka odo mňa pýtať... Starší syn chodil do inej škôlky a tam nič také nebolo, ten mohol byť doma koľko som chcela. Najlepšie je spýtať sa priamo v škôlke, ktorú dieťa navštevuje.

katrinka8
26. jan 2016

U nás ako píšu baby vyššie, viac ako 3 dni by mal byť papier (čo sa choroby týka), ale to je asi len oficiálne, lebo nikdy od nás nikto nič nepýtal. Dokonca teraz mala dcérka kiahne, doma bola 2 týždne s kiahňami + týždeň navyše kvôli doporučeniu našej pedi (keďže po kiahňach je znížená imunita, tak aby ešte neochorela od detí), stačilo len povedať, že je po kiahňach a na doporučnie dr. už do škôlky môže (samozrejme, keď ich schytala, oznámili sme, že ich má, takže sa dá overiť, kedy ich dostala a že sú to už 3 týždne). Keď sa narodil mladší synček, nechali sme ju cca 2 mesiace doma, aby nenosila choroby k novorodencovi (práve začala so škôlkou a bola teda ozaj často chorá), stačilo odhlásiť, nikto neriešil. Závisí od každej škôlky, ako to má nastavené.

miku1
27. jan 2016

U nás vyžadujú potvrdenku po 3 vymeškaných dňoch. Treba sa však opýtať v škôlke, tam ti najlepšie povedia.

jasminet
27. jan 2016

u nas v skole maximalne 3 dni, ale ucitelka musi vediet, ze dieta nepride... v skolke musime najneskor druhy den dat vediet, ze dieta nepride, moze byt doma kolko chce resp. kolko je potrebne, ale po 5 dnoch mozu ziadat papier od lekarky o bezinfekcnosti ak vedia, ze bolo chore...