Ahojte, zaujimalo by ma kolko deti je v statnej skolke v jednej triede a kolko je tam s nimi uciteliek. Dakujem.
najmensich byva 22
záleží kde, u nás mali problém naplniť triedu 15 deťmi, ale je to dedina, vozili sem deti aj z mesta, jedna ucitelka rano, druha poobede, pocas obeda boli spolu, zhruba 2hodiny sa im prekrývali
22, 1 učitelka doobeda a 2 učitelka poobede
tak podla mna je to ako kde. Ked syn chodil do školky bolo ich max 16 🙂
Od septembra 23 predškolákov - vrátane autistu, vozičkára, nemca čo nevie ani slovo po slovensky, jedno "náročné" dieťa bez presnej diagnózy. Ráno cca 4 hodiny sama, potom príde kolegyňa na pobyt vonku a obed. Ťažký rok bude.
@rakywanda a nedaju do triedy aj asistenta ? moj takto mal uz v skolke
Počet detí sa odvíja aj od m2 priestoru v triede tento rok sme mali max 18
@mamina7070 autista má asistenta, ale ostatné deti sú mimo neho. Nie je asistent učiteľa. Stále je tam tá "rôznorodosť" a nedá sa uplatniť individuálny prístup. Človek aj keď veľmi chce, nedá sa to.
V dcérinej triede 20, reálne ich býva tak +-15, lebo furt je niekto chorý ... 1ucitelka ráno, 1 poobede ..
Ahoj, v nasej je 24 ale ked som sa rozpravala s ucitelkami, tak viac ako 20 ich dokopy nikdy nemali, vzdy niekto chybal. Ucitelka jedna doobeda, cez obed dve naraz, po obede ranna ucitelka odchadza. Deti mozeme vybrat od 15, realne o 16 tam uz ziadne dieta neni... ja neviem kde vsetci pracujeme 😅, ze to tak vychadza. Ale co viem, tak chodia pomahat s obliekanim ( hlavne malickym a v zime - upratovavky aj kuchárky), moj mal v triede jedneho chlapceka s diagnozou.
no u nas v dedine je asi 20deti, ale teda, ked ich vidim na prechadzkach tak su tam s nimi az tri ucitelky, ci doobeda,poobede. tri stale rovnake,
@liliana8 U nás bolo okolo 25 v každej triede ale v najmenšej mini bolo okolo 10-12, to boli deti ešte menšie ako tri roky
Upresnim ti odpoved. Pocet deti zavisi od velkosti priestorov, su na to normy. Ak ma skolka male triedy, malo zachodov a umyvadiel, povolia xy deti, ak ma viac m2 a vacsie socialnd zariadenia, urci hygiena viac deti povolenych v triede. Od toho sa to odvija
Dakujem za odpovede 🙂
@andrejka1974 viac ako 25 detí byť na triede nemôže. ak je, tak porušujú zákon a koledujú si o riadne problémy.
počet detí na triede sa odvíja od toho, aká je to veková kategória a od počtu metrov štvorcových, počtu záchodov na dieťa a iných vecí, ale podľa zákona je to takto:
a) 18 v triede pre deti vo veku dva roky až tri roky,
b) 20 v triede pre deti vo veku tri roky až štyri roky,
c) 21 v triede pre deti vo veku štyri roky až päť rokov,
d) 22 v triede pre deti vo veku päť rokov až šesť rokov,
e) 21 v triede pre deti vo veku dva roky až šesť rokov.
Počet detí sa môže navýšiť max o 3, ale to má byť výnimka, nie pravidlo.
Tieto počty detí sú inak na jednu učiteľku celkom masaker, z hľadiska bezpečnosti aj vzdelávania, o nejakom individuálnom prístupe sa dá potom ozaj hovoriť len ťažko.
@liliana8 bežné je 25 deti niekedy viac a je jedna učiteľka ráno jedna poobede tá čo je poobede pomôže už s obedom