dcerka bude mat 2 roky a 4 a pol mesiaca v septembri a ide do skolky. kolko budem platit
ahoj. no to sa musíš spýtať priamo v škôlke, kam bude malá chodiť, lebo každá škôlka to má inak. platí sa mesačný poplatok, strava a potom napríklad príspevok do fondu a pod. to je naozaj dosť individuálne. nemá tá škôlka webové stránky? často sú tieto informácie písané tam. a gratulujem k škôlke. 🙂
treba riesit v tej skolke kam budete chodit
každá škôlka to má individuálne, u nás platia všetky deti okrem predškolákov, a to 10€ mesačne, stravné, a na začiatku šk. roka na pomôcky...
my platime tiez 10 € a navyse 4 € povinne sponzorske, takze 14 € kazdy mesiac + 10 € raz za polrok zrps + strava.
ahoj, ja som davala syna do skolky ked mal dva roky , normalne klasickej statnej...a platim 50 Eur skolne + 7 Eur "sponzorske" + strava ...a to kazdy mesiac. A 10Eur za polrok ZRPS...
@brady1 neapisali ste, ze kde je vasa skolka. a poplatky vam povedia vo vasej skolke. poplatky za skolne su v kazdej skolke ine. my sme mesacne platitli 10 eur + strava cca 20-25e. okrem toho samozrejme ZRPS a polrocny sponzorsky prispevok.
ako písali už vyššie, všade sú tie poplatky iné, u nás školné 15 eur + strava cca 26 eur, ZRPŠ 30 eur na rok.
Tento rok zaviedli "novinku" deti do 3 rokov platia školné 30 eur/mesiac.
kazda skolka ma inak treba sa na to inormovat v skolke do ktorej si prijata
tanapeta ,kuka221
to vas ale riadne zdieraju,preboha od kial ste ze taka suma
u nas pripravkari zdarma
v kazdej skolke je to ine.u nas sa do predskolskej triedy plati mesacne 13 eur plus strava cca 30 eur a raz rocne ZRPS 50 eur
Poplatky urcuje prislusny zriadovatel a menia sa dost casto a samozrejme aj lisia podla miesta. U nas (KE) - deti do 3 rokov mesacny poplatok 50€, 3-5 rokov je 15 € a od 5 rokov zdarma + ZRS polrocne 35 € a raz rocne 7 € a samozrejme strava
Ani sa mi nezda tak vela, aj v nasej skolke je skolne pre dvojrocne deti 50 eur mesacne, kym nedovrsi tri roky, potom riadne je 10 eur pre deti od 3 po predskolsku, 7 mesacne zrs, plus strava do 25 eur podla toho, kolko je tam dieta realne, cize plati iba za dni, ktore tam je. Postelne si perieme sami raz mesacne... Pripravkari neplatia skolne ale stravu a zrs ano...
vidim ze je to dost rozne
BA: 25e/mesiac skolne, 50e/polrok zrps + strava
zalezi od poslancov v danom meste ci dedine, u nas v SNV je od 2-3 rokov 20€, od 3-5 12€ a predskolaci neplatia, na dedine, okres SNV, deti 2-3- rokov tiez 20€, od 3-5 10 € a predskolaci neplatia, a dalsie poplatky ZRPS, treidny fond a pod....
zavisi od skolky, niektoere si uctuju vyssie poplatky pri detoch do 3 rokov, niektore maju poplatky pre vsetkych rovnako, u nas je skolne 5 eur, od septembra bude 6 na kazde dieta, treba sa opytat priamo v konkretnej skolke, v kazdej su ine poplatky