Ahojte, chcela by som poprosiť o Vaše skúsenosti, kedy ste začali riešiť, vyberať jasle/škôlku? Niekto mi raz povedal, že to treba riešiť už počas tehotenstva, je to pravda? Alebo stačí po narodení dieťaťa? Ako ste to riešili Vy? Ďakujem pekne 🙂
statnu MS riesis, na jar v roku, kedy by malo od septembra nastupit, urcite nie, ked dieta nie je ani na svete, to je blbost
V zahraničí je to bežné... Ale na svk? Je v tehotenstve to riešiť dosť skoro
@veronika_0 prepac, ale to kto ti povedal taku blbost...? Riesit skolku, ked este dieta nie je ani na svete.
@veronikaszabova nepamätám, už kedy kto, bolo mi povedané, že sa "rezervuje" miesto. Ale ako pozerám je to riadna blbosť. Som múdrejšia, ďakujem pekne za odpovede.
@veronika_0 urcite nie pocas tehotenstva.. take nieco som.pocula, ze sa deje v zahranici.
Az ked sa blizi termin nastupu.
Ano v zahranici je to normalne. Zalohu vo vybranych jasliach som zaplatila v 5 mesiaci tehotenstva
@veronika_0 tu ti ani prihlasku nezoberu skor . Vlastna skusenost..
Ďakujem ešte raz 🙂 Mám ešte čas , pekný deň všetkým
Na slovensku rok pred nastupom mozes podat. U nas - ano podavala som v 10tt a miesto dostala ako 20 mesacna. Este tam ani nemala meno, len priezvisko a +/- datum narodenia.
v Montessori v starom meste sa dávajú prihlášky skôr, inak stačí len v čase zápisu
@veronika_0 na Slovensku sa do štátnych MŠ dávajú prihlášky apríl-máj a od septembra sa nastupuje....ak ti dieťa nevezmú lebo napr.nemá 3roky či pre nedostatok miesta, riešiš v tom roku súkromnú MŠ(tú môžeš riešiť kedykoľvek) detto súkromné jaslea do štátnej MŠ si v nasledujúcom roku dávaš prihlášku opäť.....rozdiel medzi štátnou a súkromnou je v cene a počte detí na 1učiteľku....Štátna škôlka je cena cca 25eur+strava, súkromná nad 300eur+strava.....do štátnej škôlky si musíš dať prihlášku vždy v roku kedy má dieťa nastúpiť napr. r.2021 apríl-máj(každá škôlka má termín zápisu uvedený na svojej stránke) a od septembra sa nastupuje ak dieťa nevezmú o rok rovnaký postup.....súkromnú môžeš riešiť kedykolvek ak majú volné miesto tak dieťa ti vezmú aj hneď.....
My sme v UK. Drobec isiel do skolky ked mal rok. Zalohu som davala ked mal 3 tyzdne. A ano, na dobre jasle, ako tie nase, sa hlasia is tehotne mamicky.
Záleží od lokality ci mesto alebo dedina.. Ci súkromná alebo štátna.