prosím o informáciu, kedy začali vašim predškolákom začali padať mliečne zúbky? kývať sa? a kedy vypadli? viem, že do prvej triedy chodia prváčikovia už bez niektorých predných zúbkov. môj syn ma 4,5 roka, preto by som chcela poznať aj vek kedy to prebehlo u vašich detičiek🙂 dakujem🙂 (zatial môjmu synovi nič nevypadlo ani sa nič nehýbe tak by som sa chcela pripraviť kedy to asi tak začne, aj ked viem že je to individuálne ale z vašich odpovedí mi vyjde aký taký priemer. dakujem🙂
Staršiemu synovi až tuším po 6-tych narodeninách, doteraz má vymenené len 2 zúbky. Ostatným deťom ešte nič 🙂
mojmu malemu az okolo 6. roku zacali, dost neskoro 🙂
moja dcera ( april 2006) uz ma dva mliecne jednotky vytrhnute, 3 mesiace ich vytlacali trvale a nie a nie vypadnut...(zacali sa jej kyvat 4 dni po 5. narodeninach)
Viktorke vypadli spodné obidva v 5 rokoch tesne po narodeninách, a teraz v 5 a pol roku sa jej začali kývať aj vrchné obidva 🙂 ale ešte držia 🙂
mojej neterke asi mesiac po jej 5 narodeninach jej vypadol prvy dole a asi po 4 mesiacoch (dnes) aj ten druhy vedla neho..🙂
Mojej dcere vypadol prvy ked mala 5 rokov, potom to islo dost rychlo za sebou jej vypadlo dalsich 5 a vyrastli jej zadne sestky, potom bola chvilku pauza a vsteky narastli. A teraz minuly tyzdne jej vypadol siedmy zubok, horna dvojka.
Dcérke vypadol prvý - jednotka hore keď mala 5 a pol roka. Do mesiaca je vypadli ďaľšie tri - jeden horný a dva dolné. Veľmi dlho chodila, chúďa, s dierou v ústach 😀 😀 😀 . Spodné začali rásť normálne, ale tie vrchné sa jej objavili až po roku od vypadnutia. Zubárka nám povedala, že je to normálne, čo sa mne veľmi nezdalo.
Ostatné vypadávajú postupne ďalej.
prví medzi 6-7 rokmi,a posledný je rekorder Michal, mal 15 ked mal este zdravu zadnu stolicku no musela von koly novým zubom 😀 .vtedy mu aj zubarka prví raz vrtala zub
moja dcera ma 6 a 3/4 roka a zatial jej nevypadol ani jeden zub. aj ked bola malicka, zacali jej zuby rast dost neskoro, predpokladam, ze to s tym suvisi...
môj syn má 5 a pol a asi pred mesiacom a pol mu vypadli dolné rezáky a teraz mu pomaličky rastú nové,ale ako bets vraví,tak záleží to aj od toho kedy začali rásť mliečne.Syn mal prvé dolné rezáky už v štyroch mesiacoch.
Moja má 5 a pol, zatiaľ nevypadlo, ani nekýve sa nič, ale už má 2 šestky -spodné.
moj maly ma 6,5, vsetky zuby a ani jeden sa mu nekyve 😀 asi pojde do skoly s mliecnymi 😀
mojmu synatorovi vypadol prvy v 4och, teraz ma 5 a ma 5zubov vonku..dalsie sa kyvu...a to nam zle vychadzaju roky, takze do skoly s uplnym chrupom
mojim obom najstarším vypadli prvé až po šiestom roku (skôr až tak pred siedmym) 😉
Ahojte. Našej vypadli v 5 rokoch. Prerezali sa jej keď mala 5 mesiacov. Hovorí sa, že čím skôr vyjdu, tým skôr vypadnú. Ale určite to neplatí vždy.
6,5 rocnemu vypadli dva spodne, teraz ma 7 a pol a ostatne vsetky mliecne🙂
mi sme mali 5.7 rokov a vypadol nam a uz mame aj vonku polovicu noveho. 🙂
mojej vacsej vypadli 2 stredne spodne ked mala 5,potom cca ked mala 5,a pol vypadli 2 horne.teraz v sept bude mat sest a uz ma dol 2nove stale zubky cca 3 mm-ove! 😀 , a podla zubarky to ukazuje na to ze fyzivcky je uz zrela na skolu!
nas ma 5 a pol a este ani jeden vypadnuty a ani sa mu nekyvu.
no nas bude mat o necely mesiac 7 rokov a ma iba 2 nove a iba jeden mliecny vypadnuty. aj to mu rastu tak, ze najskor mu narastie novy a az potom sa mu zacal kyvat mliecny, cize ho ma poriadne krivy.
Naša keď išla do šoly tak už 2 zúbky nemala.Prvý jej vypadol keď mala 5,5 rokov 🙂
barborke vypadol 1. mliečny zub v 2. triede 😅
nam vypadol pred dvomi tyzdnami, Des ma 5 aj 10m 🙂
ahojte baby, pisete tu o zubkoch, kedy vypadli a tak, ale ja sa chcem opytat ci vase deticky nehovorili ze ich to boli? dnes rano moj maly hovoril ze ho boli zubok aj plakal a bol dost mrzuty cely den a dokonca mal horucku 37,9, nakoniec som si vsimla ze zubok sa mu kyve, dala som mu panadol a hned zaspinkal, myslite ze je to normalne? ☹
vilki to nebude asi zo zuba. Moze ich to boliet asi tak, ze zubok ked sa kyve a je z jednej strany uz vytiahnuty, tak ked znovu a znovu naraza do dasna, tak to moze sposobovat bolest, ale zeby z toho bola teplota? asi nie... skor to bude nieco ine..
mojim vypadli dcere v 5rokoch a synovi v 6 no pozname aj chlapca ktory ma 7,5roka a este ma vsetky mliecne a ani sa mu nekyvaju ani jeden jediny
ahojte,chcela by som vediet zalezi to aj podla toho kedy dietatku vysli mliecne zubky neskor tak pojdu aj trvale neskor?
Fiha, tak najstarsi bude mat 8r a este sa mu ani žiadny nekyve 😅 prvý zub vyrástol v 1r.
my máme takmer 5 rôčkov a zatiaľ sa nám tiež nijaký zúbok nekýval a ani nevypadol 😉 ale drobčekova kamoška zo škôlky nemá už 3 mliečne zúbky - vypadli jej keď nemala ešte ani 4 rôčky, narástli jej už ale riadne (trvalé) zúbky - je tomu už viac ako rok a zatiaľ jej žiadny ďalší nevypadol .... 😉 🙂