ahojte🙂 sice moja mala ma len 8 mesiacov,ale kedze je obrovsky problem zo skolkami tak by ma zaujimalo kedy najskor sa da zapisat dieta do skolky ked chcem aby mi ju ako 3rocnu zobrali? viem ze mnohe maminy zapisuju uz rocne deti,ale viem aj to, ze mnohe skolky to v tom veku este neakceptuju..ako ste to riesili vy?kedy ste zapisali svoje deti?dakujem
presne ako napísala renab
zuzka presne tak,musis na jar v tom roku kedy chces aby nastupilo.U nas je plno podmienok-matka zamestnana,nie na dalsej materskej,trvale bydlisko kde je skolka a uz aj patraju po tom ci nemam doma babku-akokeby to bola povinnost starych rodicov starat sa o vnucence.U nas su prihlasky v marci-rozhoduje obec,takze ani skolkarske znamosti ti nepomozu....Teraz sa tym netrap a vytesuje sa s babatka. 🙂 🙂 🙂 🙂
Ročné dieťa by škôlka zapísať nemala, ak ho pravdaže nechce prijať od septembra. Podľa zákona je to tak, že pokiaľ chceš zapísať dieťa do škôlky od nasledujúceho školského roku (teda napr. od septembra 2011), musíš ísť na zápis v marci (v našom prípade marci 2011). Niekde prebiehajú zápisy už od februára, u nás to je počas celého marca. V našom meste žiadna škôlka nezapíše deti niekoľko rokov dopredu.