Ahojte, mám skoro trojročné dieťa a mám pocit že toto obdobie nikdy neskončí. Všetko musí byt len po jej, keď nie tak sa vytočí. Na všetko hovorí len nie, domov väčšinou ide na rukách, lebo nechce ísť. Kedy toto všetko skončí? Zlyhali sme vo výchove?
Dneska si ľahla v parku ľahla na zem, lebo ona domov nechce ísť… ja som občas zrelá na prášky
No skusit to spravit tak,aby pocitila,ze je to jej zodpovednost. Uz nie je babatko. Nenut ju nejak extra. Vysvetli,preco sa zuby cistia. Bud prikladom. Nechce. Odid. U nas to zabera. Nie vzdy na 1x ale potom si zuby chcu cistit aj same..
To iste aj s prichodom domov. Co sa stane.ked pridete neskor alebo ked odides? Vysvetli pricina a nasledok.
Toto môj malý robil našťastie len veľmi krátku dobu, ale aj za ten čas som mala dosť.
Venujem sa detskej numerologii, ak chcete, ozvite sa, pozriem sa na ňu cez čísla, možno na niečo prídeme, a poradím vám, ako na ňu 🙂 Osobne som to tiež riešila keď som mala 2ročnú a bola som zrelá na psychiatriu, numera mi veľmi pomohla pochopiť situáciu a jej povahu a potreby. Odvtedy sa tomu venujem.
Ked nabuduce nebude chciet ist domov, skuste sa jej spytat, ci chce teda este ostat dalsie 3 minuty a ze az potom pojdete domov. Deti radi zyknu pristupit na podobne dohody. Ak bude suhlasit, pockajte 2 min (po ich uplynuti jej oznamte, ze ostava uz len 1 a ze potom sa ide domov, alo ste sa dohodli - a trvat na tom).
Mam pocit ze asi nikdy 🤔 Vsetci hovoria ake to bude ine ked bude dieta vacsie a ja mam pocit ze je to stale rovnake...
Nechce si umývať zuby, nechce ísť na záchod lebo proste NIE. Mohla by som písať donekonečna