Mám 3,5r chlapčeka od septembra chodí do škôlky. Zo začiatku len do obeda lebo veľmi plakaval. Od novembra chodí na celý deň. No stále má chvíľky že plače aj on s mi povie že plakal som za maminkou. Učiteľky sú milé snažia sa s deťmi. No malý každé ráno nechce vstávať, hovorí že nechce ísť do škôlky. Že chce byť doma s maminkou. Ja mu poviem že ja musím do roboty zarábať peniaze, on že chce ísť so mnou do roboty. Večer si pýta či ide ďalší deň do škôlky. Kedy si dieťa zvykne a bude chodiť rád do škôlky?
Moj si konecne teraz zvykol ma tiez tak. Konecne ten týždeň rano neplace, ale on zas nikdy nehovoril ze nechce ist ani neplakal v skolke len rano. Ale ten tyzden uz sa tesi oblieka hovori, ideme ku detickam konecne sa to v nom zlomilo
Asi nehces citat, co ti napisem, ale... moj si nezvykol nikdy. Casom uz neplakal, ale vzdy tam chodil s nevolou a dodnes povie,ze skolka je ble, peitom je tretiak 🥴😁 Neviem dodnes pochopit preco, tiez mal mile ucitelky,ktore ho napriek jeho vytrvalemu revu zboznovali, jedna za nim dodnes v meste uteka, aby si ho vystiskala a aj on ju 🙂
On je skôr taký samotár, nikdy ho neťahalo k deťom ani na ihrisku ho to nebaví. On má rád prechádzky prírodu výlety so mnou. Na učiteľky si už ako tak zvykol, len veľa ich je choré a potom sú deti zlúčene do inej triedy. To sa mu vôbec nepáči. Alebo teraz čo budú jarné prázdniny tiež budú zlúčene deti do jednej triedy, bohužiaľ nemôžem ho nechať doma lebo musím do roboty chodiť.
Veľmi závisí od dieťaťa, my sme dali syna do škôlky keď mal 2 roky, bol živé dieťa a vedeli sme že kolektív mu len prospeje. Zvykal si týždeň, po týždni bol v škôlke celý deň a tešil sa tam. Ale tiež je pravda že čím menšie dieťa ide do škôlky tým je tá adaptácia rýchlejšia.
Každé dieta ine moja chodi od 2.5r ma o par týždňov 5r(prve dva roky viac menej doma covid plus choroby)
Teraz aspon 5 dni vydrzi v MŠ a stale cirkus ako tak si zvykne a bum zas chora tiez som zacala davat ju na obed domov prve dni po chorobe stale hovorí ze nechce jst nepáči sa jej...dokonca zacala plakat ze chce mna....a to lepšie znasala škôlku aj ked nehovorila do 3.5r takze len chodit chodiť stale ;) motivovať
Moja staršia dcéra revaka este aj v 3 triede na ZS ...proste si nezvykla vôbec....
Mladšia od zaciatku sa tešila...
Ťažko povedať,su deti,ktoré sa rýchlo adaptuju a potom také ako moja prvá,že vôbec