Kedy a ako ste začali s plávaním?

janinah
29. aug 2010

V akom veku a akým spôsobom /či profes.učiteľ al. rodič?/sa vaše deti naučili plávať?

bershka
29. aug 2010

my sme zacali od pol roka

jaaty
29. aug 2010

My sme začali v 9 mesiacoch, teraz pláva so slabo nafúknutými rukávkami (už takými obyčajnými, nie plaveckými)úplne sama, bez pomoci, miluje skákanie do vody, tobogány a nebráni sa úplnému potopeniu. Ak budeme chodiť aj v zime, počítam, že zvládne plávanie aj sama, ak nie, tak budúce leto to istí. ( to bude mať 4 roky).
Myslím, že čím skôr, tým lepšie -aj kvôli imunite 😉

michaela2410
29. aug 2010

cca od 6-7mesiacov, prihlasili sme sa na plavanie u profesionalnej instruktorky, v priestoroch urcenych len pre tento ucel (vyhriaty bazen, aj vzduch, cistota, ziadni ini ludia, len mamicky z kurzov)

tess7355
29. aug 2010

Ahoj, predpokladám, že sa pýtaš na (naozajstné plávanie) a nie na "plávanie" bábätiek.
Dceru sme zapísali do plaveckého kurzu (2x tyzdenne, ale počas všetkých prázdnin je v kurze pauza), keď mala 4 roky. Naša dcéra však bola v tom období často chorľava (ochorenie nesúviselo s návštevou plavárne)j a tak mala veľa absencií a ani nepatrí k tým najšikovnejším deťom, čo sa pohybu týka. Predsa sa však naučila plávať za menej ako 3/4roka - najskôr jeden plavecký štýl za cca 3 turnusy a za ďalši turnus - ďalší plavecký štýl. Kamarátka dala na ten istý kurz svoju dcéru, keď mala 5 rokov a tá (šikovnica preveliká - to dieťa sa už narodilo ako športovec so všestranným nadaním) sa naučila ten prvý štýl za jeden turnus (cca 3m).
Do plaveckej školy však chodili aj trojročné deti (menšie neberú) a mnohé sa naučili veľmi rýchlo plávať.
Môj hrubý hrubý odhad: myslím si, že také 4r. dieťa priemerne šikovné sa dozaista naučí za tie 2-3 turnusy. Tiež si myslím, že ani moc na tom nezáleží, koľko času bude dieťa na nácvik potrebovať - podstatné je, aby malo radosť z toho pohybu vo vode a ak ju má, tak už "vie na polku" aj plávať.