Keď dieťatko dosiahne 3 roky vo februári - škôlka

15. nov 2024

Ako ste postupovali mamičky v prípade že vaše dieťatko malo 3 roky niekedy v januari, februári?
V nasej skolke je to tak že septembrové, okt., a novembrové v pohode zoberú aj keď nemajú 3. Ale neviem ako to je v prípade že je dcérka februárová?

Čiže v septembri bude mat 2,5 (ja by som ju kľudne do škôlky dala)

Pripadne umožňujú MŠ nastúpiť deťom aj v priebehu sk. roka - dajme tomu že od toho februára? Ako by ste postupovali vy?

januska12323
15. nov 2024

Na jar si podáš prihlášku a podľa odpovede sa zariadiš. Niekde menšie neberú, niekde neberú ani v strede roka.

yvanielka
15. nov 2024

Prihlášku treba dať už teraz v apríli/máji keď budú zápisy a ano vedia niektoré škôlky zobrať aj od januára alebo podľa dohody

janka_266
15. nov 2024

išiel do škôlky ako 2,5 ročný. úplne v pohode. ale u nás mali takú triedu, že všetci mali pod 3 roky. takže všetci postupovali rovnako. v inej škôlke povedali, že ho vezmú len od januára, lebo deti pod 3 roky sa rátajú za 2, takže sa im to neoplatí. rozdiel medzi škôlkami 2 ulice :D takže závisí od škôlky a aj koľko detí sa do nej hlási. za mňa to bolo super, ja som bola do januára doma, takže keď bol chorý mal kto byť s ním doma. a aj adaptácia bola lepšia, keď som sa nemusela stresovať kto poňho pôjde a pod.

jaskolka
15. nov 2024

Záleží od škôlky,treba dať prihlášku
. V škôlke,kde chodí syn,boli také deti, ktoré prišli až v januári.

slavomira236
15. nov 2024

Od skolky. Moja nastupovala nemala este ani 2,5 september. Ale uz bola samostatna poobliekala sa sama na wc sama aj zadok si poutierala..Do dcerkinej triedy vsetky deti mal cca 2,5 roka

autor
15. nov 2024

@slavomira236 a to bola klasická štátna škôlka? 🙂)

autor
15. nov 2024

Ďakujem ste zlate ❤️

tehula2016
15. nov 2024

Dcera je aprilova, syn marcovy..obaja sli do skolky ako 2,5 rocni..ale ja som si dopredu zistovala, ci ich vezmu aj takych mensich. Klasicka statna skolka. Keby ich nevzali, riesila by som to sukromnou a skusila statnu o rok.

belllinka
15. nov 2024

Ake mesto? Ak maju naval deti, tak ti jo zoberu mozmo od septembra, ked bude mat 3,5

doriiis
15. nov 2024

Záleží od škôlky.Moja je marcová a bolo povedané,že keď je miesto,berú deti narodené do konca februára.
Takže v apríli sme išli na zápis a do škôlky išla ako 3 ročná a 5 mesiacov

mony38
15. nov 2024

Treba dat prihlášku, poprípade aj do viac škôlok, a uvidí sa, tiež som dala do dvoch a vzali ako 2a pol rocnu.

zuzanockamt
15. nov 2024

Išiel do MŠ ako 2,5 ročný.

tetapetra
15. nov 2024

Záleží od toho kde žijete. Bratislava a Okolie, nehrozí, žeby ti vzali dieťa v takomto období.

nikpa
15. nov 2024

Mne tak zobrali. Malý mal v apríli 3 roky. Obvolala som vtedy škôlky v okolí a podarilo sa mi nájsť voľné miesto v štátnej škôlke. Od apríla normálne nastúpil.

selest
15. nov 2024

Dala som prihlasku, a normalne mi dieta zobrali do statnej skolky v 2.5 roku v septembri. Mali malu triedu s cca 10 takto malickymi detmi. Vacsina plienkovane, s cumlami,niektore nevedeli ani hovorit. Moj mal plienku uz len na spanie aj to po tyzdni ho oducili. Niektore deticky tam este na konci sk roku behali s plienkou.. treba ist za riaditelkou, popytat sa. Co je v jednej skolke nemozne inde nemusi byt ziadny problem.