Máme 3r dievčatko čo je strašná výmyselnicka.Je to muzova princeznička.Aj preto jej všetko dovoľuje.Ked muž je v práci máme ako taký režim doma ideme von na ihrisko a dá sa to.Akonahle muž je doma koniec.Mala je nalepená na ňom,nič nemôže robiť bez nej.Nemoze sa najesť ísť na záchod malá stále tato tato.Snazim sa ju zabaviť no márne.Vecer malá spí s nami v spálni nevie zaslať chce sa hrať s mužom aj do polnoci.Darmo ja poviem ideme do postele a spať,ona chce sa s tatom hrať.Muz jej všetko dovolí,aj iné veci ako ja poviem že sladkosť nedostane,on jej dovolí aj viac za deň.Ja poviem uprac si hračky,muž jej povie nemusíš upratovať ja to za teba upracem.Rozmaznava ju ale úplne.Potom malá neposlúcha,muž je nervózny a kričí na ňu nech mu dá pokoj.Alebo že čo som za mamu keď neviem zabaviť svoje dieťa.No čo mám s ňou robiť keď ju to ťahá viac za tatom,keďže vidí tam výhody že tato dá tato dovolí to čo mama nie.
@doriiis No ako?
Co si vychoval, to ma. Nech zacne riesit seba, potom bude aj dieta posluchat. Ale ako ma posluchat ked on ma rozumu ako male decko...
Aj moja dcéra je mužova princeznička, no vo výchove držíme spolu ... ocko aj dovolí, aj zakáže ... sa porozprávaj s mužom a riešte to čo najskôr, lebo za pár rokov vám bude princeznička po hlavách skákať ... dieťaťu treba určiť hranice, proste nie znamená nie a je jedno, či sa bude hádzať o zem, revať ako šialená atď.
Riešiť muža, nie dieta... aj môj mal tendenciu toto pri prvej robiť. Povedala som ze sa ide hajať, a oni 2 ze ee.. tak vravím ôk, ulozis ju potom ty a to už teda nie. Mam ja... a takto aj s inými vecami bolo. Hneď si odvykol 👌
Pokial nebudete vo výchove jednotní, tak slečna vás zvalcuje
Normálne spis svoje postrehy za 2-3 dni a prejdite ich spolu či je všetko ok podľa neho
Veľmi ti asi neporadím lebo to máme doma dosť podobné, aj keď nie až v takom extréme. Akurát to večerné spanie sme vyriešili tak, že malú večer ukladám len ja, keď sme spolu samé dve nemám s ňou žiadeb problém a zaspí mi o 20:00. Muž chodí večer medzi 19-20 behať, na tréning, na bicykel, na prechádzku, na pivo s kamošom, proste je preč z domu.
Ved muzovi povedz, ze co je to on za otca ked si nevie zabavit svoje dieta? Ze ma tvoj muz taku predstavu ze otec je len na to aby sa s dietatom na polhodinnu dene pozabaval, vysantil, potesil a potom nech si ho mama berie, stara sa a necha mu pokoj. Ani by ma nenapadlo muzovi pomahat a snazit sa dieta od neho drzat prec aby sa mohol najest. On je tak isto rodic a nech zacne dieta vychovavat a k tomu patri to ze urci dietatu svoje hranice.
Preco tu cokoladu nezoberies, ak ju ty zakaze a muz dovoli?
@andreatytler Príklad s tou čokoládou ja jej to nedám alebo zoberiem,malá začne plakať že tato mama mi nedovolí čokoládu.Dojde za mnou poviem mu že nemusí mať zakaždým to čo chce,na to muž že vidíš ako plače dáme jej to nech prestane.Viem celé zle.Aj všetko ostatné takto ja nedovolím a on dovolí.
@dzejny656 Čo sa týka uspavania ona zaspáva normálne medzi 20,30-21 hodín keď ju uspim ja.Ked je doma muž tak zaspáva okolo 22hod a ráno sa jej nechce zobudiť sa.Tiez som mu navrhla nech ide von na dvor alebo si zabehať proste barsco a ja zatiaľ uspim malú.No nechce o tom ani počuť že on sa nebude pred dieťaťom schovávať.
Ja si nemyslim ze rodicia musia vychovavat rovnako. Kludne nech jej muz dovoli cokoladu a ty nie. Ono to muza nakoniec dobehne, lebo ho dcera bude menej a menej respektovat. Ale velky problem je to ze muz meni tvoje rozhodnutia priamo pred dcerou. Toto by som nikdy nedovolila. To by som muzovi velmi razne zakazala.
Muz asi neznesie pocuvat detsky plac.
Dieťa vymýšľa len preto, že tato je neschopný nastaviť jej hranice. Dajte ju strážiť niekomu a vy sa vážne porozprávajte. Daj mu nejaký extrémny príklad, napr. Uvidí deda ako pije pivo a začne revať, dáš jej ho?
Ries toho svojho mamlasa a nie dieťa.