Dobrý den, neterka nastupuje do skolky a situácia je taká že sa nemá kto postarať o nakupy.. nechcem to rozvíjať prečo 😞.. nemám žiaden zoznam vie že treba papučky uterak ale to neviem aká veľkosť a ďalej nemám poňatia. Ani kde tieto veci zoženiem. Viete mi prosím poradít? Deti nemám sama esze cjodim do skoly ..
Základ sú papuče a veci na oblečenie. Zvyšok má každá škôlka inak. Ak sú v núdzi treba pozisťovať na čo má nárok.
Neposlala škôlka zoznam spolu s rozhodnutím o prijatí?
Najlepšie je opýtať sa priamo v škôlke...
Niektoré škôlky chcú aj vlastné obliečky a nepremokavú plachtu, kefku + pastu + pohárik...
A vies do ktorej skolky ide? Ked naozaj nevies, co treba, najdi si kontakt a zavolaj tam 🙂 Ale ved vsetko sa da postupne doplnit.
Financie mame to neni problem, problem sú rodičia. Škôlka je zatvorená zoznam ja nemám rodičia sa nezaujímajú velkost ma teraz 24. Ale napr ureracik
Povlecenie to neviem aká veľkosť .. ja od septembra budem na internáte preto som chcela neterke pripravít aby
Mala vopred
Ms divin
Teda Devin
V nejakom minulorocnom ozname sa pise “Každé dieťa bude mať svoju skrinku v šatňovom priestore školy, kde si uloží papučky, veci na prezlečenie, pyžamko na spanie.” - tak minimalne toto ked pripravis, bude dobre 🙂
Len zbezne som pozrela a mas tam telef cislo na riaditelku, na skolku a emailovu adresu. Skus zavolat alebo napisat email. Aj ked je skolka zavreta nemaju prazdniny cele leto a zvyknu tam byt zamestnanci aj pocas leta. Podla mna koncom augusta s najvacsou pravdepodobnostou. Pripadne skus najst skupinku obce Devin a tam sa popytaj
Ako tu uz pisali, je to rozne. Papucky, pyzamo a oblecenie jej treba urcite. Ostatne zistis snad do konca leta.
To ti ťažko poradiť. Naša škôlka požaduje len papuče , pyžamo krátke/dlhé a plastový hrnček z ktorého tam bude piť 🤷 (plus náhradné oblečenie do skrinky keby sa dieťa zašpinilo/pocikalo) a to som čakala ooooomnoho viacej vecí čo som počúvala od báb ktoré majú deti inde . zbytok u nás zabezpečuje škôlka , zbiera sa na to na začiatku roka a z toho sa to platí . Zasa ale baby čo majú inde deti museli kupovať aj uteráky, niektoré aj obliečky kupovať, prípadne plachtu, hygienické potreby... Preto treba kontaktovať škôlku takto ti nikto nepovie... Chúďa ale dieťa to čo má preboha za rodičov ?
U nas sa napriklad tieto veci riesia az na prvom rodicku,kedy povedia co treba.
U nas to su papucky,pyzamo,veci na prezlecenie do skrinky.Veci ako uterak,obliecky u nas dava skolka.
Nosime este niekedy v priebehu septembra hygienicke potreby-toal.papier,vytahovacie vreckovky,tekute mydlo,vlhcene obrusky.
Ďakujem za odpovede, aké oblečenie mám ešte nakupit myslím typovo? Teplaky? Alebo rifle radšej? Môžu byt mikiny na zips? Pomôžu jej pani učiteľky ? Treba aj gumáky a nepremokavé gate alebo za dažďa von nechodia?
pomozu, treba papucky, pyzamko, veci na prezlecenie, keby sa obliali, pocikali,,, idealne teplaky/leginy - a to kludne suknicku. Tricka ( u nas v skolke je velmi teplo, takze davam kratky rukav, mikiny na zips su OK. nepremokave veci na von urcite, aj gumaky. Ked idu von - aj ked nie ked prsi, tak moze byt aj blato. Rifle nie, v tom jej nebude dobre. U nas maju dievcatka aj kefu na vlasy.
Topanocky na suchy zips, nie na snurky.
https://www.devin.sk/download_file_f.php?id=155...
U nás ešte chcú zubnú kefku, pohárikna kefku, pršiplášť a gumáky
dievcatko - teplaky, leginy, dlhsie tricka (tuniky), na chladnejsie dni zateplene leginy, na zimu som jej davala na leginy oteplovaky rano, tl nosila potom aj von s detmi. V skolke nahradne oblecenie na prezlecenie, pyzama, papuce. V skolke sa deti hraju, cize teplakove, leginove, makke veci, take ktore si aj sama vie obliect. Perinky, navlecky ci treba, nepremokave plachty - to bohuzial sa da zistit v skolke iba. Niekde treba, nikde nie. Rozmer je mensi - detske periny. Niekde treba pohar, kefky, inde nie.
U nas za dazda nikdy von nechodili, deti gumaky nemuseli mat, mali riadne topanky nepremokave. Dcere som kupovala goratexove jesene aj zimne, aj ked behali po mokrom nepremoklo jej to. Bunda softshellova alebo nejaka podobna, ktora neprefuka, pod to mikina/sveter teply ked treba - na jesen. Na zimu zimna bunda, rukavice (to aj viac sme mali), ciapka, sal... (inak tieto veci som ja vzdy kupovala trochu vacsie)
Rozmery - no to nik nevie, deti rastu.. kolkokrat sme pocas roka papuce menili, aj 2x. Na suchy zips (my sme nosili takyto styl, ale znacka bola ina: https://www.zalando.sk/superfit-bonny-papuce-he...)
Vela stastia prajem pri hladani, s tymto maju aj mamy stresov dost a nie to este niekto kto s tym nema skusenost :(
Ďakujem za odpovede, mala nema nič zo všetkého jej trčí chrbát A nechcem aby ju v skolke brali za menejcennu hlavne aj pani učiteľky.. rodičia sú úplne mimo nevedia nakupit ani potraviny nieto ešte potreby do ms a moji rodičia už sú starší nevedia čo sa kde nosi predava ..
Neviem koľko bude detí v triede, ale u nás ešte vyžadovali označiť oblečenie, papučky, pohárik, obliečky menom dieťaťa, aby sa vedelo koho je čo - ja som to vyriešila nalepovacími menovkami. Ak nevieš neterkinu veľkosť topánok, oblečenia, najlepšie by bolo zobrať ju do obchodu a vyskúšať niečo, aby si vedela potom akú veľkosť kúpiť. Papučky aj topánky musia mať aspoň 1 cm nadmerok na rast nôžky - čiže veľkosť nôžky + 1 cm - malé dieťa nevie vyhodnotiť, či ho topánka tlačí alebo nie, preto zvyknem deti postaviť v ponožkách na papier a obkreslím im obidve chodidlá, potom už len odmerám krajčírskym metrom a pripočítam nadmerok, ale najlepšie je potom ísť aj tak s dieťaťom do obchodu a skúšať, ktoré topánky sadnú, kľudne aj s metrom a premerať si vložku v topánke. Zimná bunda/otepľovačky sa zvyknú kupovať o číslo väčšie, keďže dieťa sa v chladnom období oblieka na vrstvy, ale záleží od dieťatka či to treba - takže zas najlepšie vyskúšať.
A ešte sa platia v škôlke aj obedy a školné, každá škôlka má ten poplatok iný, toto si treba zistiť.
Pre dobro tojo dievcatka sa to nesnaz zaplatat, ale oznam, ze je starostlivost zanedbavana!!!
Do skoly sa s nou bude ucit kto?
v Devine - pozri ten link, co som ti poslala netreba postelne pradlo
Škôlky zvyknú robiť v auguste stretnutie rodičov malých prváčikov. My tam dostaneme všetky pokyny od pani riaditeľky aj učiteliek. Plus zoznam vecí potrebných do škôlky. Každá škôlka to má inak.
Vsetko sa da zohnat v obchode. Ale ak mate v rodine financne tazkosti, odporucila by som ti pridat sa na FB do skupin, kde daruju veci mamickam v nudzi, alebo skupiny darujem v (konkretne mesto, odkial si) a podobne. Vela ludi sa potrebuje rychlo zbavit a moze vam to pomoct.
Na papucky ale musis vediet velkost nohy neterky.
A na ostatne veci sa najlepsie asi opytas v danej skolke, kam ma nastupit. Niekde vyzaduju plastovy poharik, kefku, niekde to maju (neviem, ako su na tom statne skolky) a podobne.