Ahojte, malá ma ísť od septembra do škôlky. (V decembri ma 3 roky). Plienku cez deň nemá už dlho, avšak na kakanie si vždy plienku vypýta. Moja otázka znie, počkať ešte, alebo proste jej plienku cez deň už vôbec nedať ? Plače a kričí, ze chce kakať do plienky. Pár krát sa jej podarilo vykakať na nočník, ale to pár mesiacov dozadu a odvtedy nič. Nechcem ju zbytočne stresovať, zároveň už je najvyšši čas.
U nas detto. Max.co drzala bolo 7 dni :/ Kto na nieco mudre pridete, napiste prosim.
U nás je to presne to isté, môj má v decembri 3 roky a presne, na kakanie si vždy plienku vypýta. Do škôlky ide až od januára a neviem čo s tým 🤷♀️
Moja chodila tristvrte roka do skolky s tym, ze kakala do plienky. Ale vzdy az doma, vecer. Nic nepomahalo, sama jedneho dna isla kakat na zachod. Ale v skolke nikdy nekakala.
Nedala by som jej už plienku...
Vyskúšaj redukciu na wc či ako sa to volá a buď pri nej možno pomôže,za vyskúšanie nič nedáš
@andulka1988 to mame a nefunguje vôbec
Len chcem dodať, že u nás to isté ... Dcéra 2r 7m a kaká iba do plienky.A pritom je odplienkovanamá už aj na noc.Tiež neviem čo s tým....Asi len počkať.
@cali2016 ja sa bojím, čo v škôlke :(
Moja starsia napriklad nikdy za 4 roky chodenia do skolky tam nekakala. Vzdy domov doniesla. Mozno to u vas bude take iste.
Počkať, kým dieťa dozrie. Ak si plienku pýta, tak dávaj. Ono to chce čas a tlačením dieťaťa do niečoho s čím samo nie je ok situáciu len zhorší a može sa bloknúť. Takže len vyčkať 🙂
Ešte by som dodala….pre koho je najvyšší čas? Pre rodičov, či pre školku? Lebo pre dieťa je najvyšší a správny čas, keď sa vypýta dobrovoľne a samo, nie nátlakom rodiča, lebo už sa blíži čas chodenia do školky. Každý človek raz na ten záchod začal chodiť, ak je samozrejme mentálne a fyzicky zdravý.
Moja to má presne tak. Do nočníka,na záchod ani za nič. Vždy jej plienku dám, lebo tá jej nepravidelná stolica aj po 4 dňoch je potom boj