Kaká iba do plienky

19. aug 2024

Ahojte, malá ma ísť od septembra do škôlky. (V decembri ma 3 roky). Plienku cez deň nemá už dlho, avšak na kakanie si vždy plienku vypýta. Moja otázka znie, počkať ešte, alebo proste jej plienku cez deň už vôbec nedať ? Plače a kričí, ze chce kakať do plienky. Pár krát sa jej podarilo vykakať na nočník, ale to pár mesiacov dozadu a odvtedy nič. Nechcem ju zbytočne stresovať, zároveň už je najvyšši čas.

domka222
19. aug 2024

Moja to má presne tak. Do nočníka,na záchod ani za nič. Vždy jej plienku dám, lebo tá jej nepravidelná stolica aj po 4 dňoch je potom boj

zooeynka
19. aug 2024

U nas detto. Max.co drzala bolo 7 dni :/ Kto na nieco mudre pridete, napiste prosim.

len_nig
19. aug 2024

U nás je to presne to isté, môj má v decembri 3 roky a presne, na kakanie si vždy plienku vypýta. Do škôlky ide až od januára a neviem čo s tým 🤷‍♀️

alexandra383
19. aug 2024

Moja chodila tristvrte roka do skolky s tym, ze kakala do plienky. Ale vzdy az doma, vecer. Nic nepomahalo, sama jedneho dna isla kakat na zachod. Ale v skolke nikdy nekakala.

danyelia
19. aug 2024

Nedala by som jej už plienku...

zooeynka
19. aug 2024

@danyelia ver, ze siedmy den by si uz dala....

danyelia
19. aug 2024

@zooeynka Dcéra mala 2 a pol roka, chystali sme ju do škôlky, chvíľku robila cirkus, že chce plienku, no zo dňa na deň som nedala a normálne sa pýtala chodiť na záchod, pišať aj kakať, ale tak áno, každé dieťa je iné...

andulka1988
20. aug 2024

Vyskúšaj redukciu na wc či ako sa to volá a buď pri nej možno pomôže,za vyskúšanie nič nedáš

autor
20. aug 2024

@andulka1988 to mame a nefunguje vôbec

cali2016
20. aug 2024

Len chcem dodať, že u nás to isté ... Dcéra 2r 7m a kaká iba do plienky.A pritom je odplienkovanamá už aj na noc.Tiež neviem čo s tým....Asi len počkať.

autor
20. aug 2024

@cali2016 ja sa bojím, čo v škôlke :(

zooeynka
20. aug 2024

Moja starsia napriklad nikdy za 4 roky chodenia do skolky tam nekakala. Vzdy domov doniesla. Mozno to u vas bude take iste.

makodob
20. aug 2024

Počkať, kým dieťa dozrie. Ak si plienku pýta, tak dávaj. Ono to chce čas a tlačením dieťaťa do niečoho s čím samo nie je ok situáciu len zhorší a može sa bloknúť. Takže len vyčkať 🙂

makodob
20. aug 2024

Ešte by som dodala….pre koho je najvyšší čas? Pre rodičov, či pre školku? Lebo pre dieťa je najvyšší a správny čas, keď sa vypýta dobrovoľne a samo, nie nátlakom rodiča, lebo už sa blíži čas chodenia do školky. Každý človek raz na ten záchod začal chodiť, ak je samozrejme mentálne a fyzicky zdravý.

autor
21. aug 2024

@zooeynka môže byť 🙂
@makodob chápem 🙂
@makodob to je pravda, ale mám taký strach, že si bude pýtať v škôlke plienku a tam tá možnosť proste nebude. Chcela som ju na to vopred pripraviť