Jedlo v škôlke

24. okt 2024

Dobrý večer. Stretol sa niekto s tým, alebo vie mi niekto poradiť čo robiť? Dcérka (3 roky, 11m) nechce jest vôbec v škôlke. Skúšali sme už všeličo, aj učiteľky. Aby len ochutnala alebo len kúsok spapala..ale ona sa zatne a vôbec nechce jest. Ani desiatu a ani obed. Doma je všetko zaradom, nevyberá. Pýtali sme sa, ci sa nedá dat ten obed do obedara, že keď ho nechce zjesť tam tak ho zje doma. Ale povedali ze to je nehygienicke. Tak zbytočne budeme platiť za stravu, keď tam nechce jest. Ďakujem za rady.

mandarinka555
24. okt 2024

A keď sa jej opýtaš, prečo nepapá, čo povie?

autor
24. okt 2024

@mandarinka555 povie, že ona chce papať..

anjelicek26
24. okt 2024

No neviem hladaj dovod dalej...pretoze dieta v skolke nemoze byt, ked tam neje vobec nic (resp. na pol dna)...je to dovod na vylucenie...logicky trojrocne dieta cely den bez jedla nesmie byt, proste je to nezdrave pre jeho vyvoj, nech je dovod akykolvek. Mozno je to uplna "blbost" ako ze sa jej nepaci, ze pri stole s nou sedi dieta X alebo sa jej nepaci pribor alebo alebo... ak teda fakt vravi, ze ona vlastne papat chcela... mozno chce len sediet sama... pytaj sa tie spravne otazky...

osky
25. okt 2024

A co keby jej ponulli len holy chlebik,alebo s maslom,ak lubi
Mozno nechce tie natierky..
Mozno holu knedlu,cestovinu,ryzu...
Ak jej vadia omacky ci mäso,zelenina

Hladaj dovody.

domka222
25. okt 2024

@osky tak toto jej zrejme neprejde. Vieš dajú to jednej a všetky deti začnú vymýšľať, že aj oni chcú a tiež nejdu jesť .

banalu
25. okt 2024

@osky v nasej skolke to zrusili, lebo potom boli konflikty a rodicia vymyslali viac a viac. Kazde dieta dostane rovnako (okrem intolerancii potvdenych lekarom).

janka_266
25. okt 2024

môj nejedol väčšinu roka, keď náhodou zjedol niečo, tak p. učiteľky mi to oslavne oznamovali, a keď nebodaj pýtal dupľu, tak šampanské otvárali :D už chodí 2. rok do škôlky, stále mám pocit, že keby som peniaze vyhodila je to rovnaký výsledok, ako keď mu zaplatím stravu, ale už napríklad začal tam jesť niektoré veci, aj také, čo doma nezje stále :D mi povie, že to sa len v škôlke je. minule keď mi povedali, že jedol koložvársku kapustu som skoro odpadla:D ale zas on raňajkuje doma, a potom hneď pýta ako prídem poňho, ešte vo dverách

osky
25. okt 2024

@domka222
@banalu

Ja tomu rozumiem.
Ale zas nerozumiem ucitelke..tak chce aby dieta jedlo ci nie?

Ja som to tak ako skolkarka mala
Tiez som bola tintitko a vsetko mi smrdelo,doslova ma napinalo...
Ale dali mi tak ako pisem....
Aby som aspon cosi zjedla

mikella912
25. okt 2024

platiť musiš za obedy aj ked malo čo zje dieťa bez stravy ti tam neprijmu, myslim že sa nauči, obed sa nesmie davať do krabičiek ak domov tak si vybav osobitné stravovanie či je u vas taká možnosť a budeš jej nosiť obed ty

mikella912
25. okt 2024

u nas boli už kadejaké deti čo doslova nič nejedli alebo velmi malo aj starši aj teraz máme takých ucitelky pokrmia čo sa dá oni sa naučia tiež potrebuju čas trochu kým si zvyknu na nové jedlá a chute

fantaghiro21
25. okt 2024

@anjelicek26 ale prosím ta,zase nedramatizuj....
Ja to mam presne ako @janka_266 a už je predškolacka .... žiadne vylúčenie....

domka222
25. okt 2024

@osky joj asi ale dávno
Dnes je väčšina škôlok v režime, chceš-nechceš

osky
25. okt 2024

@domka222 uz velni davno...pravda.

lenjaja84
25. okt 2024

Nasa mala je slaby jedak doma a v skolke sa nicoho nedotkne, obed mi prehodia donov (len druhe jedlo) a cez olovrant tam nieje, chodi iba na pol dna,zato ze tam nechce jest,nemoze byt cely den.

ivanaks
25. okt 2024

Neviem, či je to váš prípad, ale syn nejedával v škôlke prvé dva roky, potom sa krásne rozjedol (až na sladké obedy, tie nezje ani teraz, a to už má 10 rokov (zo sladkých jedál ho napína, z cukríkov nie)). Vraj uňho tak dlho trvala adaptácia...

basulaak
25. okt 2024

@anjelicek26 ani moj nic neje v skolke. A s nim vyse polka triedy detto. Nikto to neriesime. Nejes? Budes hladny. Bodka. Najes sa doma. Ake vylucenie prosim teba? Keby to takto fungovalo…

janulik2008
25. okt 2024

@basulaak myslim ze anjelicek zabuda ze nie sme v Nemecku ako ona resp zabuda ze my sme na Slovensku

anjelicek26
25. okt 2024

@basulaak to aj doma by si ho nechala 5 dni v tyzdni bez jedla? Fakt? Lebo zdrave to nie je ani náhodou.

basulaak
25. okt 2024
janulik2008
25. okt 2024

@anjelicek26 pozri neter v skolke tiez nechcela jest a nevylucili ju.

anjelicek26
25. okt 2024

@janulik2008 u nás môže dieťa,co neje,chodiť len na pol dna.. a vlastne u sestry v skolke v BA tiež.. našťastie sa synovec po čase rozjedol.

fantaghiro21
25. okt 2024

@anjelicek26 no a teda ty by si to ako riešila? Napichla každý deň glukózu do krvi či ako? Alebo rovno lievikom naliala ?
Poprípade to riešila možno aj tak,že sa dieta od stola nepohne.,kým vsekto nezje.ako sa to kedysi riešilo však? nechutenstvo, odpor k jedlu ,anorexia ako vysita....
Gastroenterológ ti povie,že ak nechudne polovicu svojej váhy,a rwpidne nechudne,je všetko ok.....(Citujem gastroenterológa)
Ja mám doma autistku,a tá prvé roky života nechcela jesť nič okrem sucheho rožka,suchej ryže , suchých zemiakov.aj to niekedy nechcela...len trpezlivost .teraz zje takmer všetko.aj keď sem tam zeleninu nezje,ale nemá hysaky ,scény.sama rada vyskúša a povie či chutí alebo nie.ale skôr teraz v škole chodí na dupľu....(Zaradená bola v normo školke a škole)
Má 122cm a 18 kg

Druhá dcérka nie je autista a mala úplný opak
Pochutnavala si na uhorkach,masku, zelenine
Nastúpom do škôlky nastalo obdobie,nechutenstvo .opäť pomaly nabieha ale ešte to nie je žiadna sláva....
Uhorky ale obľubuje.

Nikdy mi ich zo škôlky nikto nevylúčil.
Žiadne vredy ani nič podobné nemajú...(Našťastie)
Nič nie je ideálne,ani keď deti zjedia všetko a bez absolútneho pohybu...len tv , počítač, žiadne záujemy...a to nemusia ani kilo sladkosti pojest

maris5
25. okt 2024

Moj to tiez skusal, rano jedol ranajky, tak desiatu nezjedol. Obed tiez nejedol, vsak ide domov a tam sa naje. Tak prislo pravidlo, ze obed ma v skolke a doma bude az o 15tej olovrant a JEHO brusko bude hladne. Nie moje, ale jeho. To som mu zdoraznila, ze ON bude hladny. Po tyzdni zacal obedovat v skolke.

bosorkabb
25. okt 2024

Môj nemá rád nátierky ani mäso. Tak dostane čistí chlieb a len prílohu a vybavené.
A nie nevylucia dieťa preto že nechce jesť. Syn má takého spolužiaka.

simona92101
26. okt 2024

@osky u nas v skolke hole ci maslove chlebiky zakazali,uz na rodicku to povedali ze nic take pre nejedakov robit nebudu.
Mladsia chodi do sukromnych jasli a namiesto natierok ktore vela deti nelubi,maju aj maslovy chlebik,ale aj zeleni u k tomu,aj sunkovy ci syrovy chlebik a zjedia vsetci..ale tam je ta cena za stravu uolne niekde inde ako v statnej skolke

lenjaja84
26. okt 2024

@bosorkabb ako tam ten chlapcek funguje,ked nechce jest, moje dieta tam moze byt max doobeda,ked tam nic neje

lenjaja84
26. okt 2024

@maris5 a doma Vam ako papa?

bosorkabb
26. okt 2024

@lenjaja84 čo viem papa ráno doma a potom až poobede.
Funguje úplne normálne. Dokonca pije len vodu.

beata_k
26. okt 2024

@fantaghiro21 Aj v nasej MS vylucia dieta ked cely den neje. Moze chodit len na 4 hodiny.

fantaghiro21
26. okt 2024

@beata_k tak to neviem čo je za škôlku(súkromná?),ja som mala deti v 2 škôlkach, presúvala som ich z iných (logistických ) dôvodov a ani v jednej nemali absolútne problém....
Takže tak nejak 🙃