Baby chcem ss opytat.
Moje dieta nikdy nechcelo a ani nechce natierky na chleba. V skolke mi povedali,ze mu cisty chleba dat nemozu,lebo ine deti atd.Lenze oni maju na desiatu aj olovrant len natierky vo vacsine pripadov a to xe mu nechcu dat cisty chleba je pre mna nepochopitelne a nepripustne...
Da sa na niekoho v tejto veci obratit? Ci ziadat dake potvrdenie od dr?
Nestretli ste sa s tym niekto?
Moja tiež nejedava natierky. Absolutne som neriešila niečo take že mojej malej majú dať jedinej samotný chleba. Ráno sa naje doma.. Nerozumiem ake potvrdenie by ti mal dať lekár? Ze tvoje dieta nelubi natierky
Majú 140 deti v školke. Ked nechce, nech je hladna jej chyba 🙂
Niekedy ju učitelka vráti a otočí si chleba naopak a vyjeda "striedku"
@bellaa3007 lenze ten moj hned rano nepapa,nikdy hned po prebudeni..vzdy azpo hodinke...
V tejto triede je ich 20,preto vychadzam z toho,xeby to nemusel byt az taky problem jeden chleba nenatriet proste....
@bzuminka nedá sa to vraj kvôli nariadeniu zhora. Taktiež sme riešili stravu, sme vegetariáni, ale v podstate nič sme nevyriešili iba to, že nebude jesť mäso, ale zje len cestoviny, ryžu, ak majú knedľou s gulášom napríklad, tak zje iba polievku a druhe nie. Len my chodíme po ňu hneď po obede, takže ak aj nemá poriadne jedlo, naje sa doma. Je ešte možnosť papiera od lekára s tým, že mu ale budeš stravu nosiť ty 🙂
@bzuminka je to opäť o ľuďoch. Zažila som aj, radšej chlieb vyhodili akoby mali dať 2 duple….lebo pravidlo: 1 dupla každému, nie 2. Aj napriek tomu, že nikto nechcel.
Zazila som aj, že dali maslo namiesto pomazanky, aby dieta neostalo hladné….
@bzuminka mojej napriklad nedavali tie na ktore bolu pouzte veci z konzervy drozdie .ale mali sme paier z gastra..dostala cisty chlebik
@bzuminka u nas davaju aj cisty chebik s cajom. nemozu nechat tie deti hladne, aj obed ked im nechuti tak su tie ucitelky radi ze zjedia aspon nieco tie deticky.
Ved prave ,ze radsej ho nechaju hladneho ako mu dat cisty chleba aspon...fakt tomu nerozumiem....
@bzuminka no dobre v triede je ich 20, ale v školke celej? Jedávajú predpokladám v jedálni cela skolka nie?
A tiez to vidim tak,ze je to o tych ludoch....
moj tiez natierky neje, neriesila som nic, on si vybavil sam.. sam si vypytal suchy chleba a dali mu.. myslim, ze ked si tatko dieta vypyta same nik mu neodola...
Nemôžu dať čistý chleba len preto, že tvojmu nechutí nátierka. Keby prišla práve vtedy kontrola majú problém. A nerozumiem aké potvrdenie by ti mal dať lekár, nemá alergiu len nechce. Čo zje doma?
Budem sa pytat aj nasej gastro dr,ze co mi na to povie
nemožu dať čistý chleba bol by to problem keby prišla kontrola ako pise vyššie robim vo školke,
To ze tvoje dieta nema rado pomazanky neni ich problem.
Zober si ze kazde decko by malo nieco.jeden ma dostat tak jest druhy onak, sak to sa neda.😃
Moja 90% veci v skolke nezje lebo to a hento,Jej problem neriesim
Gastro ti tiež nedá potvrdenie, nemá alergiu. Nauč dieťa zjesť aspoň niečo alebo hľadaj škôlku kde majú tebe vyhovujúci jedálniček, inú možnosť nemáš.
Aký problem by mohol byt, že dieta papa cisty chlieb. Nerozumiem akej kontrole by toto vadilo?
@bzuminka kde je vola, je cesta... nechcu dat cisty chlieb, nedaju. v nasej skolke detom, kt. nemaju rady natierky natru chlieb maslom, alebo daju suchy chlieb. moja dcera s natierkami problem nema, ale doslova neznasa tvarohove pecivo, takze ak maju take, normalne jej daju rozok s maslom.
vždy je to o ľudoch, moje tiež nechceli jesť nátierky, natierali im aj chlieb s maslom a tie chlebíky dávali deťom čo nechceli jesť nátierku.
Moj nepapá v školke skoro absolútne nič. Ale stále mu ponúknu suchý chlebík.Keď nechce omáčku k masu napr.tak mu dajú čistú ryžu..
@eternity24 ak by im prisla kontrola neviem ci inspekcia alebo hygiena proste vo vseobecnosti kontrola tak dostanu pokutu ak by nebol chlieb natrety natierkou a fraza ze dieta nelubi natierky a nechcu ho nechat hladne neobstoji proste musia natriet chlieb a dat ho dietatu natrete hotovo
@dankakuc a kolko deti bolo v školke celkovo? Lebo teda u nás pri 140 detoch neviem neviem
aby sa kontrola neposrala 🙄 úplne verím že existuje nejaká smernica ktorá pokutuje nenatretý chlieb pretože to je tak absurdné že to proste musí byť v tejto republike pravda 🙈🤦🙏 strašný problém natrieť povedzme 80 chlebíkov pre 80 detí a k tomu do nejakej misky doložiť 20 suchých, strašný problém, furt dačo chcú tí rodičia, to je hrozné..... dpče 😂
Tak vidite baby,je to aj tak o ludoch...pisete aj tak aj tak...
Uvidime ako to pojde,velmi vam dakujem za vase nazory a komentare.
Mam v tom viac jasno aj v tom,ze nie sme jedini,kto ma takyto problem🤣🤣🤣🤣
Vzdy sa da vsetko vyriesit,ked sa chce🙂
co chces riesit? moje dieta ma 6r a natierky nechce, ja zas v 95% pripadoch nejem polievky a nikdy som ich nemala rada...v skolke sa podavaju 3 jedla, dieta sa ma moznost najest aj rano a vecer doma, hladom neumrie...kopec deti natierky rado nema a nikto to neriesi, rovnako ako jedno dieta nema rado buchty a ine maso...jeden den zje niecoho viac, iny den niecoho menej...ak by dieta bolo realne hladne, zje hocico, takze to ze vynecha jedno alebo aj dve jedla denne, nic sa nestane, lebo to dobehne inde...mne kludne syn po prichode domov opyta este aj 5x jedlo doma, vtedy viem ze v skolke jedol malo....a co sa stalo? nic
ako fakt chces riesit s gastro, ze dietatu nechutia natierky a ma dostat ciste pecivo....?
@gabika8855 a to povedal kto, ze by dostali pokutu? pretoze u nas na zac.roka riaditelka na rodicku povedala, ze bez problemov moze dat dietatu aj namiesto vareneho obeda suchy chlieb, aby dieta hladne nebolo. a RUVZ s tym problem nema. tak ocividne to nie je o RUVZ, ale o ochote personalu.