Jedlo v škôlke

7. sep 2024

Ahojte,co mavaju vase deti v skolkach na desiatu a olovrant? U nas v skolke vkuse len chlieb,je to normalne? Nejde mi ani tak o to,ze maly chlieb nemusi,ale ze tie deti tam nepoznaju nic ine,ziadny rozok, zavin…

11bodka11
7. sep 2024

Chlieb a vianocku. Rozok pozna, jedava ho doma

zuzanockamt
7. sep 2024

Chlieb, chlieb celozrnný, pečivo tukové, pečivo celozrnné, žemľa, piškóty, vianočka, cereálne výrobky, jogurt, detská výživa. K chlebu/pečivu nátierky rôzneho druhu - veľmi pestré. Mlieko a čaj s medom alebo nesladený. Ešte mi napadol makový závin.

belllinka
7. sep 2024

Tak ho s rožťokom a závinom zoznám ty doma

vyrovnanaosoba
7. sep 2024

3x do týždňa chlieb s nátierkou, 1x sladký rožok, alebo zavin, vianocka, 1x cereálie s mliekom alebo krupica.
Olovrant 2x chlieb nátierka, zelenina, 2x jogurt, alebo výživa s piškótami, ovocie, 1x sladké pečivo. A ku každému olovrant majú bud dzusik, sladké mlieko, tyčinku, ovocie, sušené ovocie.

patka06
7. sep 2024

Okrem vyššie spomenutého
Na raňajky občas boli aj guličky s mliekom
Na olovrant puding, krupicová kaša, jogurt, koláč

danyelia
7. sep 2024

U nás je to pestré, majú to, čo sa píše vyššie v komentároch, plus mali už aj kúsok pizze a počula som, že sa uvažuje aj o podávaní rôznych plnených toastov - nechce sa mi celkom veriť, že by mali stále iba chlieb 🤔

candii
7. sep 2024

Mávajú chlieb so všelijakými nátierkami, mávajú piškóty a mlieko, guličky do mlieka , vianočku, hrianky, moravské koláče .. atď každý deň je niečo iné v týždni

catherinah
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
catherinah
7. sep 2024

Majú rôzne. Ved daj screen alebo fotku.

misinka0611
7. sep 2024

Príklad budúci týždeň.

catherinah
7. sep 2024
januska12323
7. sep 2024

A čo je na chlebe zlé? Doma mu môžeš dávať rožky, záviny a čo ďalšie ti napadne. Strava v škôlkach ide podľa predpisov, keď sa ti nepáči hľadaj alternatívnu.

lizatko1009
7. sep 2024

Nemam škôlkara, ani na obedy nechodi, mqju skolu a slolku spolu a minuly tyzden takto.

slavomira236
7. sep 2024

U nas rano bol vzdy chlieb s natierkou. Na olovrant krupica puding pecivo tukove jogurt

janka54321
7. sep 2024

ale isto maju kolacik na olovrant, jogurt, kasu ...pridaj sem jedalny

1ryba
7. sep 2024

Rožok, závin? Veď to je tá istá múka ako chlieb. Rožok a závin je nejaký vyšší level stravovania?

anjelicek26
7. sep 2024

V skolke idu podla predpisov (a rozpoctu, ktory je dost ubohy na hlavu)

luccija
7. sep 2024

@1ryba nie, asi jej ide o obmenu jedál.A, keď syn nemá rád chlieb, tak nič neje
Zdá sa mi to čudné vždy sa to menilo raz makovka, jogurt, grahamovy rožok, chlieb, cereálie s mliekom...

nikaeli
7. sep 2024

Pracujem v MŠ. Tento týždeň mali na desiatu celozrnný chlebík s rybacou nátierkou, grahamový rožok s maslom a paprikou, vianočku s džemovou nátierkou, jogurt s bielym rožkom. Mávajú aj lupačky, makovky, škoricovníky, osie hniezda, chlebík či rožok s rôznymi nátierkami a zeleninou, detskú výživu s piškótami, puding.. Z môjho pohľadu príliš veľa pečiva 🤷🏻‍♀️

catherinah
7. sep 2024

@nikaeli u nás na raňajky nemajú NIKDY sladké 😀 asi vedia prečo. Na olovrant pravidelne, ale raňajky nie.

kate_cs
7. sep 2024

Mávajú väčšinou chlieb, ale nemám s tým najmenší problém. Majú rôzne natierky, zeleninu k tomu, nevidím v tom problém, ak je ostatná strava pestrá. Niekedy majú jogurt, vianocku alebo rožok. Alebo guličky s mliekom.

1ryba
7. sep 2024

@luccija čo tak doma variť zdravé a výživné jedlo. Dieťa predsa doma je večeru, raňajky, cez víkendy, voľno celé menu. Keď dieťa nezje 5 dní olovrant, nezomrie od hladu. A možno sa aj ten chlieb naučí jesť. Z výživového hľadiska ak je napr. pšenično- ražný, t.j. nie iba z bielej múky, je zdravší ako obyčajný rožok a závin nehovoriac. A z toho smiešneho rozpočtu, čo škôlky majú je zázrak, že čosi nechystajú.

vyrovnanaosoba
7. sep 2024

A ináč, môj syn sa konečne naučil jest Natierky, aj keď doma veľmi málo jeme pečivo, v škôlke si veľmi pochvaľuje že majú dobré Natierky. Krupicu, jogurt a rôzne lupacky, vianocka dáš aj doma, to nepotrebuje kvôli tomu chodiť do škôlky. Práve také jedlá ako majú ich naučia jest vsetko.

engynka
7. sep 2024

No ked vidim tie jedalnicky tak som vdacna za nasu skolkaraku stravu. na desiatu - len ovocie a zelenina od 9 do 11 kedykolvek si mozu brat kolko chcu. Ranajkovat musia doma alebo si mozu priniest ale nemoze to byt sladke. Olovrant obvykle 2 x za tyzden chlieb rozne druhy a 2 x rohlik z nejakej domacej pekarne s natierkou alebo maslom a vzdy zelenina k tomu a 1 x nejake sladke ale zdravsia verzia. Pitny rezim cely den voda, domace limonady bez cukru a caj bez cukru alebo si robia aj freshe raz za cas.

simona20201309
7. sep 2024

@engynka tak toto vôbec nevidím pozitívne. Zaujímalo by ma ako zjedia deti obed keď sa ešte aj o 10:50 môže najesť hoc jablka alebo uhoriek...
Nezmysel... čo je to za škôlku? Odstup medzi jedlami ma byt 3hod

autor
7. sep 2024

Tu nejde o to,ze doma mu mam dat ja rozok,jogurt a neviem co..samozrejme,ze to ma..ale vam by nevadilo jest cely tyzden na desiatu/olovrant len chlieb? Ja sama pracujem v MŠ a tam maju deti rozne jedla,jogurt,krupica,gulky s mliekom,no proste vsetko..v synovej skolke takyto jedalny

vyrovnanaosoba
9. sep 2024

Ak robíš v materskej škole, tak ho môžeš preradiť k vám, či nie je taká možnosť? To len tak na okraj.

acsa
9. sep 2024

Chleb s natierkami, cereálie, pribinacek, termix, vianočka, makovka....ale najčastejšie mali chlieb

mimi3008
9. sep 2024

Chlieb, rozok, zemla, vianocka, babovka, zavin, jogurt, krupica...

luccija
9. sep 2024

Vadilo ..tak sa spýtaj na rodicovskom