Je to vzdor alebo niečo iné?

moonlightka
5. okt 2012

ahojte. Mame 3 roky a syncek zacal chodit do skolky. Chodime teraz mesiac.No nic sa nemeni. Prichadzame tam s obrovskym placom, lahne si do herne na zem a place. Rozdiel je len v tom, ze jedna pani ucitelka ho nejako vzdy presvedci, on sa ukludni po case a potom mi nakresli aj obrazok, aj cvici s detmi, aj sa hra. Ked je dalsi tyzden druha (syn chodi len na doobeda a ucitelky sa po tyzdni striedaju) vtedy s nim nikto nepohne, lezi na zemi, najprv place, potom mrnci, ale nepripoji sa na jej vyzvu ani raz...takto proste vydrzi kym nepridem...tada ja chodim ked sa naobeduje ale od ucitelky mam vzdy odpoved ze nic len plakal a mrncal. Doma sa ho pytam na dovod...ma na to vzdy len jednu odpoved...,,placem preto lebo som smutny, ze tu nemozes byt so mnou,,.Toto povedal vsetky ked sa ho opytaju ako je v skolke a ci neplakal. Povie jednoducho plakal som preto lebo som bol smutny ze maminka tam nie je. A TO JE U NEHO BODKA ZA VSETKYM. Povedal to uz ucitelke, susedam, babkam...jednoducho kazdemu kto sa ho pytal toto iste. Riaditelka nas uz chce v skolke stopnut, lebo vraj trpi a tiez to narusa kolektiv, kde ostatne deti sa uz ukludnili. Mne sa to po mesiaci zda kratka doba na 3 mesacne prerusenie, hlavne preto ze mam pocit, ze on si vlastne vytvoril tym svojim postojom a touto obrannou vetou asi meter ktory pouziva na vsetkych a veri ze casom zvitazi.
Neviem ci bojujem s tym, ze je este do skolky nezrely (a to si nemyslim), alebo bojujeme so vzdorom, na ktory ja neviem uz nic vymysliet, alebo s ucitelkou, ktora mu zrejme menej sadla...je starsia nez ta prva a ma taky ukricanejsi prejav (stazoval sa ze p. uc. krici). Nuz ale zvykat si musi aj na ine typy ludi ake on preferuje, ved nikdy sa nebude v zivote stretavat len s ludmi, ktori mu vyhovuju.
Ked tam nie je o skolke hovori pekne, aj ked ideme okolo autom, povie: mamina pozri tu je moja skolka.
Ale potom doda: ale ja tam uz nechcem ist.
Inak je zvyknuty byt aj odo mna na tyzden prec, u babky a vobec s tym nemal problem. No minuly tyzden boli s manzelom u babky na vikend a manzel isiel nieco vybavit so svokrom a maly sa rano rozreval ze on chce ocka....pritom predtym mu vsetko bolo jedno (teda kym nechodil do skolky), lebo babku ma rad a bol s nou aj tyzden v pohode.
Poradte, neviem co s tym...mozno ste podobny problem riesili. Dkujem za kazdu radu.

sympa1
5. okt 2012

@moonlightka hmmm asi moc precitlively a bude mu dlhsie trvat kym si zvykne na skolku...poznam len jeden pripad v nasej skolke ze dievcatko bolo neskutocne smutne za maminkou a plakavalo cely cas...cely den...vonka stalo len v kute s nikym sa nechcelo hrat ,odmietalo ucitelky..proste nejedlo nespalo...starala sa o nu len mama a ta pracovala...toto dievcatko takto trpelo asi 2 mesiace so ziadnou pozitivnou zmenou az si mamicka musela vybavit babku a dievcatko musela zobral zo skolky ....potom nastupilo az do dalsieho rocnika..bola uz zrelsia a bolo to hned vidno...kamaratky si rychlo nasla a uz bolo dobre....este mu daj chvilku kym si zvykne..nech si vezme oblubenu hracku alebo nieco..aby si ho nemsela vziat zo skolky

moonlightka
autor
5. okt 2012

@sympa1 horsie je ze dvom detom sa tam uz hracky stratili a on si tam kvoli tomu nechce nic brat...skusila som uz aj moju fotku ale nechce ze sa mu tam strati

moonlightka
autor
5. okt 2012

neviem ho nijako motivovat...ta jedna pani ucitelka ho zaujala hrou na kuzelnu vreckovku, po ktorej sa neplace...po tom uz neplakal a bol uspesny den...no ked vchadza do skolky prve je ze vojde do dveri a skontroluje ktora tam je-aj to o niecom hovori.

sympa1
5. okt 2012

@moonlightka ano aj u nas to vzdy tak bolo...jedna pani ucitelka mila..vsetky deti sa rano na nu tesili a druha taka normalna...nic extra...ale kazde rano pozerame ktora pani ucitelka je tam 🙂 a vzdy este musim slubit ze jej zvonka zakyvam tak hned uteka k oblokom ,zakyvame si ,posleme pusinky a potom si sama vacsinou nieco najde na hranie...ale skus mu trebars nieco slubit...ked neude plakat cez den tak poobede pojdete spolu na kolacik alebo nieco....ja musim takto vymyslat kvoli jedeniu...mam malu vymyšlacku a nic jej nechuti 😅

moonlightka
autor
5. okt 2012

@sympa1 juj ved to stale cosi slubujem ale nepomaha...on ma tu svoju obrannu vetu ze je smutny ze tam niesom a je to 😉
som uz zufala...na navrh skolky ideme vo stvrtok k psychologicke...uvidim ci ta bude mat nejaku radu ako na neho...ja si myslim ze by to bola skoda mu to prerusit ked z polovice uz mame aj dobre vysledky

iwonita
5. okt 2012

neda sa chodit iba ob tyzden ? 🙂 predsa len, aj deti maju svoje sympatie a ked mu jedna ucitelka vyhovuje, tak ma asi iba problem s tou druhou. tak tragicky by som to nevidela a nie vzdy musi byt chyba v dietati. Tym nechcem ani utocit na ucitelku, moze byt super, len niekedy staci jedna veta alebo iny pohlad a dieta sa zablokuje.
Hlavu hore ! Zvladne to urcite, len mozno mu treba trosku pomoct 🙂

vefi89
6. okt 2012

@moonlightka on je na teba tak veľmi viazaný? ako to bolo ešte pokiaľ do škôlky nechodil? tiež si sa nemohla od neho pohnúť a keď si sa pohla tak "vystrájal"? možno je na mieste táto otázka. lebo ak je fixovaný na teba, tak si bude dlho zvykať na niečo iné. neskúsila si vysvetlovať, že musíš zarobiť korunky, aby ste mali čo papať, alebo ja neviem, aby ste mohli kúpiť hračky?
a keď idete na ihriško ako sa chová k iným deťom? odťahuje sa od nich, či sa vie hrať aj s inými deťmi?

moonlightka
autor
6. okt 2012

@vefi89 ahoj, nie je fixovany,vie vydrzat aj bezo mna, len v skolke ma s tym problem. a presne toto mu vysvetlujeme stale o robote a zarabani koruniek na hracky 😉

moonlightka
autor
6. okt 2012

@iwonita tiez ma to napadlo a skusim zistit ci sa to neda

vefi89
6. okt 2012

@moonlightka tak to je potom ozaj divné 😕 lebo väčšina detí toto robí, keĎ sú silno fixované na rodičov..