Je to rozmaznávanie štvorročného dieťaťa?

10. feb 2021

Mám 4 rocneho syna ktorého ako každá matka lubim najviac na svete. Každý deň mu to prejavujem aj slovne aj ho veľmi rada pomojkam. Hocikedy mi da pusu aj on sám od seba alebo ma pohladká, objime. Tiež sa rad mojka, veľmi rad ma keď ho “pusinkujem” po licku. Svokra mi však vraví že ho týmto moc rozmaznavam a bude maznak. Aký je vás názor? Ja s tým teda nesúhlasím veď dieťa potrebuje aj takýto prejav lásky nie? Či Je to naozaj pravda čo vraví svokra? Vo výchove som celkom prísna, rozhodne mi nepride že maly by bol rozmaznany

limetka69
10. feb 2021

Je to uplne ok. Je to tvoje dieta a tvoj maznak. Milujes niekoho viac? Lebo ja nie. A take reci jednym uchom dnu a druhym von. Prejavovat si city, budovat silny emocny vztah s dietatom nie je rozmaznavanie. Podla mna je rozmaznavanie ked vsetko dietatu dovolis, kupis, nevies mu ustupit, zakrocit, prikazat, zakazat... To je rozmaznanost, nie mojkanie sa. 😊

maximilie
10. feb 2021

Cosi. Toto nie je žiadne rozmaznávanie , ale krasny prejav lásky. Si úžasná milujúca matka. Naša dcerka ma pomaly dierky v lickachco sa ju toľko napusinkujeme. Nevieme sa jej nabažiť, stiskam ju kazdu možnú chvíľu. Presne ako ty. Zrejme si vieme vážiť ten poklad ktorý mame. Svokru absolutne ignoruj.... ešte žeby mne niekto určoval koľko sa môžem mojkat a stiskat s MOJIM DIETATOM?!?!? No urcite! Tieto poznámky nech si necha. Odpovedz - ked bude tak bude. Usmej sa a o to viac ho vybozkaj. Tsss. Rozmaznavanie je niečo úplne, ale ze úplne iné.....

janinah
10. feb 2021

Užívaj si to....ani sa nenazdáš a bude v puberte,a to sa už veru pusinky nedočkáš...mamííí,nebuď trápna,nerieš,ozaj chceš pusu? nie som babetko....

zuzulkazu
10. feb 2021

Uzivaj, moj je tiez taky plsak co sa chce mojkat ale dlho nebude, segra ma 7 a to uz je cista puberta🤭svokra mi tiez nadava ze ho rozmaznavam, ale ja si to uzivam, o chvilu nebude chcet

tenerifka
10. feb 2021

Objati a pusiniek pri detoch nie je nikdy dost....ja si tesim aj 18-rocnu, ked pride domov z univ, vzdy v prvy deñ sme k sebe pritulene, potom uz menej, ale je jasne, ze jej chybam tak ako aj ona mne. A ked bola mala, tiez sa vela tulila

nikpa
10. feb 2021

Svokra asi závidí, ze ona nemala taky vzťah so svojím synom. Vobec by som ju nepocuvala, z prejavov lásky určite nebude rozmaznany.

jay_j
10. feb 2021

@zuzulkazu Moja napríklad má 7, a stále sa rada prituli, pusinkuje, a hovorí mi že ma ľúbi až do vesmíru 😊 a teší ma to. Dúfam že nám to aj ostane.

ewka9
10. feb 2021

Radšej nech je lásky viac než by jej malo byť nedostatok...tiež mám doma takého štvorročného maznáčika 🥰 píšem len za seba ale užívajme si naplno aj tieto prejavy lásky..keď budú starší to bude vzácnosť, ak vôbec..budú radi keď nás neuvidia🤣..dajte na svoju intuíciu..
Neprejde deň aby mi syn nepovedal že ma miluje najviac na svete❤️

jay_j
10. feb 2021

Absolútne to nie je rozmaznávanie. Je to pre dieťa to najlepšie, vyrastať v rodine, kde cíti že je milované, a s rodičmi ktorý vedia dať najavo city. Stačí si všimnúť aké následky môže zanechať tzv "studený odchov" 🤔
Ja sa sama niekedy zamýšľam ako dosiahnem, aby nám ten dobrý vztah vydrzal. Lebo z vlastnej skúsenosti viem, že v puberte sa to ľahko pokazí ☹

andreatytler
11. feb 2021

V zidnom pripade nepochybuj ze to co robis je spravne. Akurat vcera tu bola debata o mamicke, ktora nema vrucny vztah so svojou mamou lebo nikdy od nej nepocula: "lubim ta". Aj ja som mala taku mamu a ako dospela sa musim nutit do prejavov lasky lebo to mam tak zafixovane ze sa to nerobi.
Tvoja svokra je stara generacia, co deti nevychovavala a netesila sa z nich ale iba zivila. Chvala bohu ze je to uz prec.

miadi
11. feb 2021

Mne dcera niekedy aj ruky ( v teho aj nohy ked boli napuchnute) vybozkava .a syn 1r uz dava take rychle mini bozky jemne ( v 6m daval kusajuce ako steniatko) svokre povedz ak je toto rozmaznavanie tak super😁a mojkaj si ho este viac . Treba si to uzit kym su deti a chcu nas tak blizko.

amelie2017
11. feb 2021

Moja ma 3 a tiez je to take lizatko. Za den nam aj 20 krat povie, ze nas lubi, stiskame sa, objimame. A rozmaznana nie je. Ako bolo napisane v prvom prispevku, rozmaznane je podla mna dieta, ktoremu sa povoli vsetko, nemusi nic, mava s rodicmi. Nie to, ze sa rado tuli. Svokru neries, asi je studeny cumak.

autor
11. feb 2021

Ďakujem Vám :D

comika
11. feb 2021

To ze je pritulny neznamena ze je rozmaznany. Pokial ho slusne vychovavas, aby bol Dobry clovek z neho, rozmaznavaj ho kolko len vladzes. Ja mam 3 mojkacov doma. A vsetci traja sa krasne spravaju, pozdravia na ulici, vazia si starsich, slusne sa spravaju v skole, v obchode... tak preco by som ich nelubila a nebozkavala ?!

martakar
11. feb 2021

Rozmaznávanie nie je prejavovanie si lásky, ale výchova bez nastavených hraníc. Láskou nerozmaznáš ❤

emmusska
11. feb 2021

to nie je rozmaznavanie, dieta fakt potrebuje prejav lasky a povedala by som tak, ze si toto obdobietreba uzivat, lebopride aj take, ked to proste prejde a nebude to tak vyzadovat

mondolina
11. feb 2021

Môj má 12 a každý deň mi povie ako ma ľúbi s príde sa pritúliť. Bude vedieť aspoň prejavovať lásku aj svojej žene ♥️ lásky nikdy nie je dosť.

dusankomoj
11. feb 2021

Uži si pokiaľ sa len dá,12 ročný už nebude taký prítulný😉 Nám ako deťom rodičia nehovorili,že nás ľúbia(vtedy to bola iná doba) a keď som to ja moju dcéru prvorodenú naučila,tak už to chceli počuť všetci😁 a svokru nepočúvaj.

adelaida33
11. feb 2021

Nie je to rozmaznávanie, je to láska. Riaď sa svojím materinským citom, svojím srdcom ❤️.

susedaberta
11. feb 2021

Je to úplne normálne.. Ja mam 10 ročného a tiež mojkam... Svokre možno vadí že sa nelepí na ňu ale na svoju maminu

thewitch
11. feb 2021

Ale nech sa mojkate, čo ja by som dala v detstve za také mojkanie, je ešte malý a možno časom to práveže jeho prejde a už bude viac samostatnejsi. Svokru si nevšímajte, vy ste mama vy viete čo je najlepšie a keď hovoríte že inak viete byť aj prísna, no za mňa ste len a len správna mama 🙂

katkami123
11. feb 2021

Mnohé svokry sa radi starajú do toho, kde ich vôbec netreba. A keď ich naozaj treba, tak ich zase niet.

nika_m
11. feb 2021

Toto vobec neberiem ako rozmaznavanie 🙂 my s muzom tolkokrat za den maleho 2r syna obijmeme a vybozkavame, ved je to nasa najvacsia laska...uzivaj si to tolko kolko ty chces a vobec nepocuvaj svokru...🙂 Ked raz pridu do puberty tak budeme uz trapne s tymi pusami, treba to vyuzit este teraz 😅

marta1987
11. feb 2021

No a? Ja robim to iste .. hocikedy aj maly pride za mnou a povie "maminka ty si moja laska" a zboznujem to najviac na svete 🤗
Lubene dieta nie je rozmaznane .

frufruwa
11. feb 2021

Podobne som mala aj ja so svojou svokrou, prisla a povedala ze by som sa nemala tolko mojkat so synom, ja som na nu pozrela a len som vyhrkla, ze tolko lasky kolko dam svojmu synovi, tolko sa mi vrati. Velmi rychlo to pochopila kedze vztah jej syna k nej je nieco co nepochopim, ale sama si za to moze. Mne sa ako dietatu a aj teraz od svojej maminky dostava tolko lasky, ze neexistuje lepsi pocit. Ked nas pocuva svokra ako telefonujem s mojou mamou tak vidiet ze ju to mrzi a toto na mne miluje otec mojich deti, pretoze dat lasku a byt milovany je to najkrajsie.

marlene
11. feb 2021

Je dolezite aby ste si so synom „ vycerpali“ neznosti do jeho puberty. Po prve v case puberty to moze byt pre neho potom neprijemne, po druhe neskor v dospelosti ak bude mat priatelku , nebudes ziarlit , pretoze ty si ten cas na meznosti so synom vyuzila dostatocne. A syn bude mat zdravy vztah s priatelkou a aj s matkou. Na svokru kasli aj na jej reci a uzivaj si syna a prejavy obojstrannej lasky.