Je to normálna reakcia učiteľky?

damira90
16. nov 2023

Prosím vás ako by ste zobrali reakciu keď dieťa povie pri čestní 5.r. v škôlke a ťahá ju to" au ťaháš ma" zatikala jej. Ale nezakričala.
Odpoveď učiteľky na to "Myslím ze si trocha blbá.
Už sa vám to stalo? 7x mi to opakuje doma. Ze prečo jej tak povedala. Moja nepatrí medzi také deti Ze kopú a tak..neviem ci ta reakcia nebola cez..

syslik81
16. nov 2023

pri cesani? preco ju cese-zaplet vlasy a nech sa jej uz nedotyka a ucitelke povedz ze este raz nazve dieta blbe tak sa stretnete u riaditelky a ak sa to bude nadalej opakovat tak aj na inych miestach a jediny blby zostane ona sama

damira90
autor
16. nov 2023

@syslik81 riaditeľka je tiež taka vyskakovacia. A vsetjy problemy odbije tak kludnym tonom. Biem ze mala neklame to by aj pred psychoskou povedala a zopakovala. Ale poviem jej chystám sa nanu. Druhú majú ale tá má vysokú aj školu a je strašne zlata. :/ takže to je fakt cez však... áno oni totiž cesu všetky dievčatka:/ a pletú.

syslik81
16. nov 2023

@damira90 nedovolila by som jej cesat ju a uz duplom nie nadavat .. tam daco nieje v poriadku .. ok ak sa roztrapati alebo po spanku etc ale aby ju tahali a nadavali? detom sa take nehovori ..

h2
16. nov 2023

@damira90 A určite rozumela dcérka dobre, čo jej učiteľka odpovedala? Zdá sa mi veľmi divná presne táto formulácia tej vety, ani sa mi nehodí na tú situáciu.

renab
16. nov 2023

Moj prostredny syn zacal ludom vykat az ked mal 10 rokov. Po rozhovore so psychologom to ucitelia respektovali. Takze urcite by som neriesila jedno zatykanie, ale naopak, spravanie ucitelky adekvatne nebolo.

svetlonos
16. nov 2023

@damira90
Zmeň skolku a hned sa novej riadotelky opytaj, ci maju takyto typ jednania s detmi! Ak ano hladaj dalej. Ucitelke by som povedala, ze blba je ona a ci by radšej chcela s jej chovanim robit bacharku.
Nech dieta necesie! A ci by trebars aj jednu plestit chcela za svoje chovanie.
Neexistuje takto sa chovat k deťom. Neviem si predsta it, ze by sa vychovavatelky takto chovali.

damira90
autor
16. nov 2023

Pýtala som sa jej 10 x že počula si zle asi.. aj ci nezakricala a opakuje ten istý scenar. Ona si pamätá aj doma aj starý rodicia všetko vety detaily. Ja sa najskôr opýtam po sviatkoch kludne malá jej to zopakuje ale keď zbadám že ťa učiteľka nemá súvislú inú vetu namiesto blbá že hneď nepovie ZAMOTANA ALEBO HRUBA alebo neviem čo sa slovu trošku blbá podobá tak ja to zbadám že sa sekla. Ale malá to zopakuje a trápi ju to. Možno používa to slovo normálne- a mysli si ze je to niečo podobné" hlúpe" ale hento je zle. Mala povedat to bolo hlupe keby aj čo a nie taketo. A vraj treskla aj s dvermi že akoby padla stena. A ze sa deti smiali aj na tom buchnate keď išli spat.
Takže zjavne bola podráždená asi dnes.

damira90
autor
16. nov 2023

Budem to riešiť ďakujem. Len chápete onicom to je keď sa dieťa vas doma pýta ze prečo si myslí o mne učiteľka že som b....

damira90
autor
16. nov 2023

To zistím podľa výrazu ucitelky keď to mala zopakuje v trojici. Ma to mrzí lebo je smutná. Ja sama poviem blbé auta doma ona vie ze je to zle.

ptvw
16. nov 2023

deti bežne tykaju ešte v prvom ročníku na zs, bežne učiteľky robia copiky dievčatám v MS, môže sa stať že potiahne vlásky neúmyselne, jedine co je úplne neprijateľné je reakcia učiteľky

h2
16. nov 2023

@damira90 Nemohlo to byť slovo "drzá"? Ja už pol hodiny rozmýšľam, aké iné slovo sa tam hodí a na nič iné som neprišla. Nechce sa mi veriť, že učiteľka povedala presne to.

damira90
autor
16. nov 2023

@h2 ved to ja som sa sekla. Aj ze sa isto myli. opýtam sa ci to nebolo slovo DRZA. nech sa to vysvetli ale stále mi opakuje to slovo a ze ju to boli pri česaní. Oni sa tam ponáhľajú. Ale to nevadí hlavne nech to neni taka nadávka. A mne tiež niekedy povie po kúpeli ze au ťahas ma. Takže to iste povedala aj jej.

h2
16. nov 2023

@damira90 "Myslím, že si trochu drzá." sa mi zdá byť oveľa pravdepodobnejšie, aj tá formulácia vety je s tým taká prirodzenejšia. "Blbá" sa tam vôbec nehodí.

ptvw
16. nov 2023

@damira90 ale vidíš, dieťa to slovo pozná od teba, a je možné, že si ani nezapamatala, co povedala učiteľka, a doplnila slovo, co sa naučila doma od teba, keďže vedela ze je to "škaredé slovo" čiže ale teda učiteľka ozaj mohla čosi povedať čo sa jej dotklo, bohvie no, ja už by som sa snažila nejak zamestnať ju aby na to nemyslela

damira90
autor
16. nov 2023

@h2 dúfam dúfam že to bude tak. Ja sa opýtam. A ďakujem vám ze ste odpísali.

damira90
autor
16. nov 2023

@ptvw áno,môže to byť mate pravdu. Asi to bude to slovo hodí sa tam viac aj keď mala ma presviedča že nie ale ja si myslím ze by to bol extfem ale tak je drzá zato ze tiká..nevie ešte vydať:/ hovorí pani učiteľka alebo tika. Každopádne ďakujem vám snáď je to tak ako ste nato všetci prišli. 🙏

merrysa
16. nov 2023

@h2 mne to príde tiež úplne odveci..deti si toho celkom vedia navymyslat 🤷

h2
16. nov 2023

@merrysa Ja si nemyslím, že by si to vymyslela, skôr, že zle rozumela. Ak ju učiteľka česala, tak bola za ňou a ešte jej šuchotala hrebeňom pri ušiach, tým to mohlo byť skreslené.

ptvw
16. nov 2023

@damira90 jasne ze nemusí vedieť vykat, ako som písala vyššie aj deti na prvom stupni ZŠ ešte bežne tykaju 🙂

euka210
16. nov 2023

@damira90 a co je na tom, ze zatykala? Bol to zrejme reflex ked ju to tahalo. Odpoved ucitelky na urovni tych 5r 🤦‍♀️
Dietatu vysvetli, ze tak ako sa ona pomylila a jej tykala, tak aj ucitelka sa pomylila a povedala hlupa miesto mudra.
Keby take slova boli castejsie, posli skor manzela nech sa porozprava s ucitelkou.

dagas
16. nov 2023

Snáď len naozaj zle počula.Aj Naša malá kolko krát počuje niečo úplne iné.Ale to tykanie si myslím že by mohla brať s rezervou veď to deti ešte toľko nerozlišujú. Ohľadom toho česania aj u nás normálne češú dievčatá po spánku tak tie názory že nech sa jej nedotýka a nečeše ju sú divnén😏

damira90
autor
16. nov 2023

No ešte niečo. Teraz došla zamnou mala. A povedala ze mami keď som si išla zniesla hrebeň do skrinky po cesani tak som dosla a povedala som učiteľke že nie som blbá..( ona sa vrátila zanou) a na že a co ti nato povedala? Že nič. Takže ona jej to pravdepodobne aj povedala..budem to riešiť tak ale vás tým nebudem zaťažovať lebo ma slaktrafi.
Proste je to taka mladá nemá nato asi nervy.. nemám slov. Ale vás už nechcem tým ťažiť. Dnes sa to už nedozviem. :/

h2
16. nov 2023

@damira90 To, že na to nič nepovedala, ešte neznamená, že predtým povedala, že je blbá. Vidím, že tvoju dcérku to veľmi trápi, skús ju nejako presvedčiť, že učiteľka to nepovedala, nech už by bola pravda akákoľvek. Pre dobro tvojej dcérky.

lenuska0075
16. nov 2023

U nás všetky deti v škôlke tikaju pani učiteľkám aj riaditeľke. To čo povedala p.učiteľka vôbec nebolo vhodné. Možno to celé bolo nedorozumenie. Skús to prediskutovať s pani učiteľkou.

damira90
autor
16. nov 2023

@h2 ved to aj sa snažím ju presvedčiť že to len zle počula. Ju to celý deň zere. Dám ju dopohody cez víkend. Ďakujem 🤎

queen_mary
16. nov 2023

Kks raz by s tymto maly za mnou prisiel, ze mu to ucitelka povedala. To tak zaraba na traumicku a nizke sebavedomie. A bohvie ako sa k nim celkovo sprava.

nikaeli
16. nov 2023

Podľa môjho názoru to s tykaním vôbec nesúvisí. Všetky deti v MŠ učiteľkám týkajú, oslovujú ich krstným menom.

damira90
autor
16. nov 2023

Vraj ma spoluziaka takeho blondacika a neviem čo sa stalo, ale vraj mu táto učitelka kričala naspať ze " nevrieskaj na mna" čize ten malicky na nu krical. Ale to len čo mi opakovala asi 5x pred tyzdnom. A dnes ze tresla s dvermi ze silno. popravde nechcem zvelicovat vás obrat o cas ale ani nepoznam ich povahy dcéra je tam kratko. Je v novej triede. Ale inak sa tam teší lebo je zalubena do jedneho chlapceka, ten je vraj dobry nebije sa a veru aj vyzera kludas.

nikaeli
16. nov 2023

@damira90 mne sa veľmi páči toto..
Tým nechcem tvrdiť, že si tvoja dcérka vymýšľa, no netreba to hneď hrotiť a letieť za riaditeľkou. Ty doma nikdy nekričíš? nebuchneš dverami? sledovala by som situáciu ďalšie dni, rozprávala sa s dcérou, čo pekné zažila, ako sa hrali, akú pesničku si spievali, čo nové sa učili a riešila to až keby sa negatívne situácie opakovali.

damira90
autor
16. nov 2023

@nikaeli ano praca s detmi je vycerpavajuca a su tam aj deti ktore treba neustále usmernovat, ale pravdepodobne zle počula ale nepatrím k tým ludom co si nepoznaju dieta a čo si nezažili od učitelov i pri spoluziakoch podobné v 3 5 rocníku na zakladnej škole zasadnutia a podobné koli rodičom atd, ucitelia su tiez len ludia a náš riaditel na základnej dokonca mojim spoluziackam ked dosli po zazvonení par sekund robil orechy pretoze bol nervák. Alebo presviedcat 4 rocné dieta ze majú babku pritom ta babka nejavila záujem nepoznalo zle rodinné vztahy a dieta došlo rozhodené domov, ja osobne neverím cudzím bez dokazov a vysvetlenia. Tak ja sa len pekne opytam pravdepdobne zle počula a ked sa občas ucitelia , či doktori, či hocijakí čo pracujú s ludmi a malými ludmi zlaknú ked sa naozaj nieco stane tak idú na ludí s vyhovorkami aj to viem. snad toto je len nedorozumenie a strata času ....