Je povinnosťou škôlky poslať vyjadrenie sa k žiadosti?

sofisofi
10. jan 2013

Ahojte, potrebovala by som pomôcť ohľadne škôlky ak niekto máte skúsenosti alebo informácie ohľadne ... Ak pošlem do škôlky žiadosť o prijatie dieťaťa je škôlka povinná mi zaslať vyjadrenie ? či už áno alebo nie ? Alebo to nieje povinnosťou škôlky ? Vopred dakujem za všetky informácie, veľmi mi pomôžete 🙂

gubcikova
10. jan 2013

u nás to funguje tak že ideš na zápis tam a potom si pre vyjadrenie máš prísť osobne

sofisofi
autor
10. jan 2013

ja skôr potrebujem vedieť či je skôlka povinná sa k žiadosti nejako vyjadriť ? a ak áno do kolkých dní, týždnov ...

desszi
10. jan 2013

@sofisofi ano, je povinna, standardna doba vyjadrenia sa k ziadostiam respektive na vydanie rozhodnutia je 30 dni. Ale u nas to tiez tak fungovalo, ze pri zapise nam odovzdali rozhodnutie.

sofisofi
autor
10. jan 2013

@desszi dakujem ti velmi pekne za odpoveď. Takže je to 100%, že skôlka je povinná sa do 30 dní vyjadriť a už teda bud písomne alebo osobne odovzdať rozhodnutie ?

luciahromadkova
10. jan 2013

Riadtelka skoly musi na zaklade tvojej ziadosti vydat písomné rozhodnutie o prijati/neprijati do MŠ do 30 dni. 😉

sofisofi
autor
10. jan 2013

@luciahromadkova dakujem velmi velmi pekne 🙂

maminka11
10. jan 2013

@sofisofi nie to celkom tak, zalezi od pokynu zriadovatela a zalezi aj na tom, ci zapis trva napr. od 15.2 do 15.3 .podla vyhlasky o ms, alebo trva 2 dni na konci marca- to fakt nie je vsade rovnake - rozhodnutie sa zvycajne vydava az po ukoncení zapisu zvycajne do 30 dni, cize niekde aj v polovici maja, ked riaditelka ma presny pocet deti, ktore idu do zs - pretoze pre deti s odkladom skolskej dochadzky musi drzat miesto v ms
zisti si v obci - meste o kedy do kedy je zapis - budes presne informovana - ak nechces ist za riaditelkou

mamavera
10. jan 2013

je povinná sa vyjadriť do 30 dní

luciahromadkova
11. jan 2013

@maminka11 pozor zriadovatel nemoze zasahovat k prijimaniu deti /hoci viem ze sa tak deje/, prijimanie deti je v kompetencii riaditela školy
vyhlaska 306/2008 Z.z.o MŠ v znení neskorších predpisov § 3 ods.2
Do materskej školy sa prijímajú deti priebežne alebo pre nasledujúci školský rok.
Miesto a termín podávania žiadosti pre nasledujúci školský rok zverejní riaditeľ po dohode so
zriaďovateľom na budove materskej školy a inom verejne dostupn om mieste spravidla od 15.
februára do 15. marca. Riaditeľ spolu s miestom a termínom zverejní aj podmienky p rijímania
detí do materskej školy. Prednostne sa prijímajú de ti, ktoré dov ŕšili piaty rok veku, deti s
odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dod atočne odloženou povinnou školskou
dochádzkou. Ostatné podmienky prijímania detí ur čí riadite ľ a po prerokovaní s pedagogickou
radou školy zverejní na vidite ľnom mieste.

Podľa dohody zriaďovateľa zápis môže byť aj v inom termíne, ale v čase 15.2.-15.3. visí oznam kedy bude. A v tomto case riaditelka zbiera žiadosti k spravidla začiatku školskeho roka. Potom musi vydať rozhodnutia, do 30.dni. Teda ak posledný termín zápisu je 15.3. rozhodnutia musi vyhotovit k termínu 15.4. Po tomto termíne vyda rozhodnutia o prijati/neprijati rodicom.
V súlade s vyhláškou viď vyššie citujem § 3 ods. 1
Rozhodnutie o odklade plnenia povinnej školskej doc hádzky die ťaťa predloží zákonný zástupca
riaditeľovi materskej školy spravidla do 15. apríla.
Teda riaditelka už prebežne vie, že niektorí rodičia davaju odklad a teda nie je problem rozhodnutia vydať.
Treba sa, ale naozaj informovat a sledovat kedy je presne zapis, v konkretnej MŠ, ktorú ste si vybrali.

drobec222
12. feb 2013
nufanek
5. júl 2015

Zienky, trochu ozivim diskusiu. Do dnesneho dna sme zo skolky nedostali ziadne vyjadrenie. Ked som to riesila 2 tyzdne pred koncom juna, riaditelka skolky povedala, ze sa pozrie na ziadosti a kapacitu, ktoru ma v triedach a da mi spat vediet. Samozrejme sa mi neozvala a veselo odisla na dovolenku. Co robit, ked nemam od skolky ziadne rozhodnutie, znama mi povedala, ze vydavaju len o prijati, co sa mi zda cudne.

ella555
5. júl 2015

Ja co mam skusenost tak posielali vzdy,aj ked neprijali rozhodnutie. Na zaklade neho sa potom dalo odvolat, ak sa uvolnilo v skolke miesto.

nufanek
5. júl 2015

@timea7 vdaka, to je ta ista diskusia 🙂

skrecok
5. júl 2015

My sme cakali na vyjadrenie o prijati ci neprijati presne 3 mesiace. Som prekvapena, ze do 30 dni...U nas vobec neplatilo ani pri starsom.

timea7
5. júl 2015

@nufanek bože ja som trúba, to už asi z toho tepla 😀 😀 😀 😀 😀 do tridsať dní by mala riaditeľka poslať rozhodnutie o prijatí, alebo neprijatí, veď rodič nemôže byť v neistote.

skrecok
5. júl 2015

@timea7 😀 Inak my sme cakali 3 mesiace od zapisu, sesternica cakala 3,5 mesiaca od zapisu a moja kamaratka 2,5 mesiaca...(kazda v inom meste).
Vsade je inak, niekde do 14 dni, 30 dni, niekde do konca maja a to u nas...

@nufanek Skolka je povinna poslat vyjadrenie o prijati alebo neprijati najneskor do konca maja. Podla mna je totalna blbost, ze posiela vyjadrenie iba o prijati. U nas v okoli vsetci dostali ci su prijati, alebo nie.

Skolka je este otvorena?

timea7
5. júl 2015

@skrecok je v tom bordel 😝 😝 😝 😝 😝 😝

epsonka45
5. júl 2015

My sme boli na zapise v marci a rozhodnutie a prijati/neprijaty malej do skolky nemam este doteraz.

nufanek
5. júl 2015

@skrecok volala som opakovane v piatok,boli tam uz len upratovacky.som z toho na nervy, zastupkyna v skolke sa na to jednoducho vykaslala.

kejtka87
18. sep 2017

@epsonka45 viem ze je to uz stara tema, ale momentallne mam podobny problem, v marci som odovzdavala prihlasku aj znama, ktora ma dceru v rovnakom veku , a jej odpoved prisla o prijati a mne este dooteraz nie, ako je to mozne.zvazujem ze tam zajdem, tyka sa to roku 2018/2019,

epsonka45
18. sep 2017

@kejtka87 my sme potom boli osobne za riaditeľkou a poslala potom rozhodnutie domov

siska53
18. sep 2017

@kejtka87 To si nejak skoro odovzdavala.. Kedze ide o az dalsi rok. Mozno sa ti vyjadri v buducom roku,ak ju nezapatrosi.
Ja by som tam zavolala,ale podla mna este nema ako vediet,ci tvoje dieta berie. Este nevie,kolko deti sa buduic rok prihlasi,kolke budu mat odklad a do skoly nepojdu a pod.
Ja by som.podala ziadost aj o rok. My sme davali ziadost malej s datumom nastupu po jej 3.narodeninach,jasne,ze na vsetkych skolach to bolo zamietnute..lebo v case podavania prihlasky nemala 3roky,len kusok cez 2 a nevedeli,aka bude obsadenost v case,ked ten vek dosiahne.

kejtka87
23. sep 2017

@siska53 vraveli mi aby som si davala skor kvoli miestu.volala som do ms a povedali ze posielali len oznámenie o evidencii,ale nie o prijati,o prijati az v maji 2018,cestou sa niekde stratilo písmo🙂pretoze k nam nedorazilo.