Ahojte, potrebovala by som pomôcť ohľadne škôlky ak niekto máte skúsenosti alebo informácie ohľadne ... Ak pošlem do škôlky žiadosť o prijatie dieťaťa je škôlka povinná mi zaslať vyjadrenie ? či už áno alebo nie ? Alebo to nieje povinnosťou škôlky ? Vopred dakujem za všetky informácie, veľmi mi pomôžete 🙂
ja skôr potrebujem vedieť či je skôlka povinná sa k žiadosti nejako vyjadriť ? a ak áno do kolkých dní, týždnov ...
Riadtelka skoly musi na zaklade tvojej ziadosti vydat písomné rozhodnutie o prijati/neprijati do MŠ do 30 dni. 😉
@luciahromadkova dakujem velmi velmi pekne 🙂
@sofisofi nie to celkom tak, zalezi od pokynu zriadovatela a zalezi aj na tom, ci zapis trva napr. od 15.2 do 15.3 .podla vyhlasky o ms, alebo trva 2 dni na konci marca- to fakt nie je vsade rovnake - rozhodnutie sa zvycajne vydava az po ukoncení zapisu zvycajne do 30 dni, cize niekde aj v polovici maja, ked riaditelka ma presny pocet deti, ktore idu do zs - pretoze pre deti s odkladom skolskej dochadzky musi drzat miesto v ms
zisti si v obci - meste o kedy do kedy je zapis - budes presne informovana - ak nechces ist za riaditelkou
je povinná sa vyjadriť do 30 dní
@maminka11 pozor zriadovatel nemoze zasahovat k prijimaniu deti /hoci viem ze sa tak deje/, prijimanie deti je v kompetencii riaditela školy
vyhlaska 306/2008 Z.z.o MŠ v znení neskorších predpisov § 3 ods.2
Do materskej školy sa prijímajú deti priebežne alebo pre nasledujúci školský rok.
Miesto a termín podávania žiadosti pre nasledujúci školský rok zverejní riaditeľ po dohode so
zriaďovateľom na budove materskej školy a inom verejne dostupn om mieste spravidla od 15.
februára do 15. marca. Riaditeľ spolu s miestom a termínom zverejní aj podmienky p rijímania
detí do materskej školy. Prednostne sa prijímajú de ti, ktoré dov ŕšili piaty rok veku, deti s
odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dod atočne odloženou povinnou školskou
dochádzkou. Ostatné podmienky prijímania detí ur čí riadite ľ a po prerokovaní s pedagogickou
radou školy zverejní na vidite ľnom mieste.
Podľa dohody zriaďovateľa zápis môže byť aj v inom termíne, ale v čase 15.2.-15.3. visí oznam kedy bude. A v tomto case riaditelka zbiera žiadosti k spravidla začiatku školskeho roka. Potom musi vydať rozhodnutia, do 30.dni. Teda ak posledný termín zápisu je 15.3. rozhodnutia musi vyhotovit k termínu 15.4. Po tomto termíne vyda rozhodnutia o prijati/neprijati rodicom.
V súlade s vyhláškou viď vyššie citujem § 3 ods. 1
Rozhodnutie o odklade plnenia povinnej školskej doc hádzky die ťaťa predloží zákonný zástupca
riaditeľovi materskej školy spravidla do 15. apríla.
Teda riaditelka už prebežne vie, že niektorí rodičia davaju odklad a teda nie je problem rozhodnutia vydať.
Treba sa, ale naozaj informovat a sledovat kedy je presne zapis, v konkretnej MŠ, ktorú ste si vybrali.
Tu to je tiez tak napisane http://kamsdetmi.sk/uzitocne-informacie/caka-va...
Zienky, trochu ozivim diskusiu. Do dnesneho dna sme zo skolky nedostali ziadne vyjadrenie. Ked som to riesila 2 tyzdne pred koncom juna, riaditelka skolky povedala, ze sa pozrie na ziadosti a kapacitu, ktoru ma v triedach a da mi spat vediet. Samozrejme sa mi neozvala a veselo odisla na dovolenku. Co robit, ked nemam od skolky ziadne rozhodnutie, znama mi povedala, ze vydavaju len o prijati, co sa mi zda cudne.
Ja co mam skusenost tak posielali vzdy,aj ked neprijali rozhodnutie. Na zaklade neho sa potom dalo odvolat, ak sa uvolnilo v skolke miesto.
My sme cakali na vyjadrenie o prijati ci neprijati presne 3 mesiace. Som prekvapena, ze do 30 dni...U nas vobec neplatilo ani pri starsom.
@timea7 😀 Inak my sme cakali 3 mesiace od zapisu, sesternica cakala 3,5 mesiaca od zapisu a moja kamaratka 2,5 mesiaca...(kazda v inom meste).
Vsade je inak, niekde do 14 dni, 30 dni, niekde do konca maja a to u nas...
@nufanek Skolka je povinna poslat vyjadrenie o prijati alebo neprijati najneskor do konca maja. Podla mna je totalna blbost, ze posiela vyjadrenie iba o prijati. U nas v okoli vsetci dostali ci su prijati, alebo nie.
Skolka je este otvorena?
My sme boli na zapise v marci a rozhodnutie a prijati/neprijaty malej do skolky nemam este doteraz.
@kejtka87 To si nejak skoro odovzdavala.. Kedze ide o az dalsi rok. Mozno sa ti vyjadri v buducom roku,ak ju nezapatrosi.
Ja by som tam zavolala,ale podla mna este nema ako vediet,ci tvoje dieta berie. Este nevie,kolko deti sa buduic rok prihlasi,kolke budu mat odklad a do skoly nepojdu a pod.
Ja by som.podala ziadost aj o rok. My sme davali ziadost malej s datumom nastupu po jej 3.narodeninach,jasne,ze na vsetkych skolach to bolo zamietnute..lebo v case podavania prihlasky nemala 3roky,len kusok cez 2 a nevedeli,aka bude obsadenost v case,ked ten vek dosiahne.
u nás to funguje tak že ideš na zápis tam a potom si pre vyjadrenie máš prísť osobne