Je normálne, že mamička v škôlke takto zbiera peniaze?

12. jún 2024

Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

tinkavvv
12. jún 2024

Ved to neznamena, ze vas darcek nemozete pani ucitelke dat.

mamamasama
12. jún 2024

Neviem z čoho konkrétne vyplýva tvoje pohoršenie.

ciernysokol
12. jún 2024

Mne sa takato iniciativa vobec nepaci. Lebo o nas bez nas. Dajte darcek vlastny podla uvazenia a vybavene.

janinah
12. jún 2024

770 eur len na darčeky? Len som zvedavá co urobia s rodičom,ktorý neprispeje....

koniarova
12. jún 2024

Ja osobne by som sa len potešila,že nemám starosti.

petamich
12. jún 2024

tiez nechapem nas cim sa pohorsujes 🙂 ja by som prispela a tesila sa, ze mam pokoj a aj ta ucitelka sa podla mna potesi, ze nedostane 10 kytic, 5 Nescafe, 4 Milka dezerty

a ked prispiet nechces, neprispejes, vybavene, ved tam pise, ze kto chce

moneequa
12. jún 2024

co je na tom vychcane? vsak sa nebude tvarit ze ona darovala darceky v hodnote 800e sama..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliacenc
12. jún 2024

😳😳😳 to kde uz zijeme ze skoro 1000€ ide ucitelkam na koniec roka. Tak to dufam, ze sa sakramentksu o tie deti staraju a vyxhovavaju z nich astrofyzikov a kozmonautov minimalne.

petamich
12. jún 2024

@monsterablue mozu mat pokojne 10+ uciteliek, kazda dostane kvety za 30€ + poukazku povedzme za 50€

ked kupi kazda matka dezert/kvety za 10-15 a deti je 15 v triede kde je rozdiel? 🙂

ciernysokol
12. jún 2024

Ja neviem, pre kolko uciteliek to ma byt, ale to sa ucitelkam davaju dary za 800 Eur minimalne?

zuzanaete
12. jún 2024

Bezne sa rodiicia pri predskolakoch takto skladaju na vacsi darcek. Kto chce prispeje a kto nechce, tak neprispeje. Ucitelkam je jasne, ze je to spolocny darcek. Ak aj prispejete, tak stale moze syn dat nejaku drobnost aj osobne.

anavianavi
12. jún 2024

Zbiera to transparentne, napisala cislo uctu, kolko je vyzbierane a na co sa to pouzije. Nikoho nenuti a dava do pozornosti. Za mna je to uplne v poriadku. robi to praveze velmi dobre.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinkavvv
12. jún 2024

@petamich a mozno nezabudnu aj na kucharky, upratovacky...

Nevidim na tom nic natlakove a zle.

summer23456
12. jún 2024

Ja zasnem, tak to mi bude aj reálne poslať dcéru na konci roka s kvetmi alebo čokoládou ... Tie učiteľky sú nejaké dobrovoľnícky a nemajú plat?🤔 Mne sa nepáči toto vtieranie a dávkovanie učiteľkám a sestričkam. Predavačke či upratovacke či smetiarovi asi nik nepovie ani ďakujem, možno ani dobrý deň.

lulu0123
12. jún 2024

Predpokladam,ze toto nie je prvy mail a na zbierani sa penazi ste sa dohodli.
Aj my sa zbierame, suhlasili vsetci okrem jednej mamicky,ze oni si uz zabezpecili darcek sami. Tak platia len ti co suhlasili. Nevidim na takej zbierke nic divne,skor som rada,ze poslem peniaze a nemusim riesit.
Ved zas ked nechces poslat, nikto nemoze prinutit.
Ale ta suma je dost brutalna, hadam to nie je za jednu triedu.

yvanielka
12. jún 2024

Mňa zarazila jedine tá suma, koľko máte pani učiteliek a po koľko ste sa skladali? A dávať spoločný darček je podľa mňa super, veď určite využijú tie plánované poukážky. A keď chcete dať darček aj osobitne tak môžte. Či vôbec ste to neriešili spoločne v nejakej messengerovej alebo whatsapp skupine? Len niekto rozhodol za všetkých?

januska12323
12. jún 2024

Predpokladám, že ste si to odsúhlasili ako rodičia tak neviem nad čím sa pohoršuješ. Ale toľko peňazí pre pani učiteľky? Je ich aspoň 10?

petamich
12. jún 2024

@monsterablue mozu mat napr. sukromnu skolku (co tiez nevieme) a podmienky su uplne ine, nevieme pre kolko uciteliek je ta suma

ale pride mi absurdne, ze 10 kytic po 15€ je v poriadku ale darcekova poukazka a jedna kytica, lebo sa zlozime okej nie je 😵‍💫 ale chapem co chces povedat a ano moze to tak byt naozaj netusim

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
12. jún 2024

@yvanielka tiez sa mi to nezda, ze len tak by som sa rozhodla a napisala cudzim ludom prispejte a kupim toto, zrejme to nebude "spadla z neba sprava"

koniarova
12. jún 2024

Keď sú v tom aj kuchárky,či upratovačka a je to väčšia škôlka, nič brutálnej na tej sume nevidím. V sobotu som kupovala kyticu, nijakú extra a stala skoro 30 eur.

yvanielka
12. jún 2024

@petamich určite o tom vedia dlhšie, veď tých 770 eur nevyzbierali zo dňa na deň, takže nerozumiem čo na tom autorke príde vychcané?

petamich
12. jún 2024

@yvanielka ak by sa tvarila, ze to ona sama za seba alebo polovicu penazi si nechala 😂 ale takto asi nerozumiem, co vsetko moze byt vnimane negativne

yvanielka
12. jún 2024

@petamich snáď nám to autorka ozrejmí

koniarova
12. jún 2024

@yvanielka skôr si myslím,že autorke sa nedostalo pochopenia,tak sa už neozve.

vkatush
12. jún 2024

@summer23456 náhodou, ja sa viac zdravím kuchárkam, upratovačkám, vrátničkám a školníkom, ako učiteľkám.
A aj s našimi smetiarmi máme pohoda "vzťah". Stále sa pozdravíme, zamávame, ak ich stihnem. Raz som im aj spravila muffiny, no ako naschvál išli v ten deň úplne iný čas a nestihla som ich 😂 alebo v podniku, kde som pracovala, sme smetiarom stále dávali pizzu naviac (nechávali si nás ako poslednú zastávku, nech môžu zobrať rovno domov).

summer23456
12. jún 2024

@vkatush tak to je od teba milé 😊💞

autor
12. jún 2024

Je to pre dve učiteľky, len trieda nášho syna.. a toto je druhý mail v rovnakom zneni len teda aj so sumou už.. nikde netvrdím že to neni transparentne - len že mi to pride take slizké celé..