Chcem sa opýtať mamičiek, ako by reagovali, keby ich dieťaťu dala učiteľka v škôlke po zadku. Nie preto, že nepočúva, ale napr.preto, lebo nevie zaspať.. Alebo stačila za to dieťaťu ruku, tak, že to dieťa bolí.. Alebo najnovší prípad - keby odhodila dieťaťu bez predchádzajúceho upozornenia papuče do koša, lebo si ich dieťa pri sedení na koberci vyzulo.
Ďakujem za každý názor..
Vyjadrenie pani učiteľky treba
kto ti o tom povedal?
nie, nie je to správne (som pg 🙃 )
No mne keby cudzia osoba bila dieťa , alebo silno stláčala ruku , tak by som jej dala … je to jedno , že to je učiteľka . Nemá právo si toto dovoliť .
aj my mame v skolke takuto jednu pani ucitelku..som z nej na prasky..ale zial nema kto robit..
@maja2017 nebije moje dieťa, to by bolo to posledné čo by so svojou rukou dokázala urobiť.. Moja dcéra nie je problémová, je skôr z tých tichší ch. Dnes mi to ale o tých papučiach len tak medzi rečou povedala, že to spravila druhému dievčatku.. Ktoré je ale tiež také tichučké.. Tak som napísala jej mame, či o tom vie a či je to pravda. O ničom nevedela, lebo jej dcérka o škôlke doma nehovorí.. Ale bola to pravda. Ale že kým jej dieťa nechodí s plačom do škôlky, tak to riešiť nebude aby na ňu neboli ešte horší..
Tak som sa spýtala druhej maminky, lebo jej dcérka je taká ukecaná a od nej som sa dozvedela o tých stláčaniach rúk aj dávaní po zadku a že už to raz riešili, prestalo to na mesiac a začalo zas.
Takže nie, nemám to len od môjho dieťaťa. Mojej akurát pindaju načo ma dlhé vlasy, nech sa konečne dá ostrihať a nemá mať v hlave len gymnastiku, lebo na tom svet nestojí. Moje dieťa momentálne gymnastikou žije. Nie že by ju pochválili, že je v niečom šikovná, ale udupávajú aj to v čom je dobrá.
Raz neriešili to, že mojej iný chlapček bežne hovoril, že ju zabije a ešte s jednou dievčinou sa hrávali na to ako mojej budú robiť zle. Odpoveď bola, viete on je z rozvedenej rodiny. Vysvetlite dcére, že to netreba brať vážne.. No jasné, nechám to len tak.. Skončilo to len keď som sa porozprávala s oteckom dotyčného chlapca a on o ničom nevedel, lebo v škôlke mu furt hovorili, že s chlapcom nie je žiadny problém
Ďalšia mamička mi teraz tiež potvrdila, že jej synovi bežne hádže papuče do koša, ale ze jej syn povedal, že väčšinou si to zaslúži, takže to riešiť nebude.
Cítim sa ako mimozemšťan, že len mne také veci neprídu normálne
@maja2017 fúú, no ty budeš iné KGB....
Zistujes, rozduchavas vášne, ale postaviť sa zoči voči učiteľke a prebrať to s nou, na to gule nemáš.
Co čakáš? Ze postves celú triedu a oni to za teba vyriesia? Vlastne ani nejde o tvoju dcéru, ak dobre chápem?
Hneď ráno sa s učiteľkou porozpravaj (alebo sa opýtaj kedy majú konzultačné hodiny).
@simona20201309 teraz preco napadas autorku? Spytala sa na fore, co by ste robili?
Jej dieta porozpravalo doma, co ucitelka robi inemu dietatu a napisala inej mamicke, ci je to pravda, resp.nech preveri, lebo jej to nedalo.
Akoze, keby toto robili mojmu dietatu, a ina mamicka o tom vie a predsa ani len nenaznaci...
Nechcela asi komfrontovat ucitelku, vsak si preveri, ci je to ozaj tak aj u inych deti alebo ci jej dieta vymysla.
@simona20201309 áno, áno, ja totiž nemám čo robiť po nociach, vieš 😁
Ide o moju dcéru, lebo už dva mesiace mi chodí do škôlky s plačom, čo predtým nebolo. A áno, keď mi niečo povie, tak sa na to opýtam aj dospelého, nech ma zas niekto neobviní, že verím 'LEN' dieťaťu..
A tu sa pýtam len preto, že dve maminky mi reagovali, že oni radšej budú ticho, aby ich dieťa už v kľude dokončilo škôlku a učiteľka mu nerobila niečo ešte horšie. A mne to jednoducho nepríde ok, tak sa pýtam na názor čo si o tom myslia nezávislé osoby.
Sory, že mi nepríde normálne, že pedagogička hádže deťom papuče do koša a stláča ruky a teda mám byť ticho, lebo sa vlastne nejedná o moje dieťa
riesila by som to s ucitelkou asi tak, ze by som jej povedala, ze moje dieta (lebo druhe deti riesit velmi nemozes, ked to ich rodicia riesit nechcu) mi vravelo toto a toto a ma z toho stres, place, atd., tak by som bola rada, keby sa take veci v skolke nediali.
(moj je tiez taky citlivy, ze sa ho dotyka napr. aj to, ked ucitelka zvysi hlas na ine dieta, takze to viem pochopit.) drzim palce.
@maja2017
@mira0611 a ty zas prečo napadas mňa? S tebou sa nebavim
@maja2017 ale tu není o com... ja sa ani náhodou nezastavam učiteliek, ja by som to s nimi okamžite riešila, namiesto toho aby som otravovala druhé mamicky. Ak by mali aj ich deti problém, tak by to riešili, ver tomu. Keby ich deti takto plakali, určite by nečakali, kým dokončia škôlku. Tvoj postup je viac než detinsky. Ci myslíš, že keď ti to Janka, Betka,Hanka potvrdia, tak pôjdeš za nimi ako na koni? Skôr je to od teba divne, ze ich budeš konfrontovať s tým, že,,aj Janka, Betka, Hanka mi to potvrdili"
Nemyslíš? Ja by som ba tvojom mieste do toho nikoho iného netahala, ale áno, ak informovať ich o tom, čo tu hovorí dcéra samozrejme môžeš.
Ako dám ruku do ohňa, že toto neriesis bez prítomnosti dcéry a že si všetko pekne vypočuje, takže už ani neverím, že sa jej v tej škôlke začne páčiť, ale držím prsty, nech sa to vyrieši. Niekedy stačí rozhovor a učiteľkou. Oveľa viac zistíš z jej reakcií, ako s rozhovorom s druhými mamičkami. Ver mi. Ak by to nepomohlo, riešiť s riaditeľkou a ak ani to, tak podať sťažnosť na školskú inšpekciu.
Ahoj, ak by ma trápila podobná situácia, určite by som sa porozprávala s pani učiteľkou. Nepíšeš, koľko majú deti rokov, no ak sú vo veku cca 4-5 rokov, možno tak dobre nevedia vyhodnotiť situáciu. Možno niektoré situácie vyplynuli z hry/aktivity alebo boli myslené ,,zo srandy,,...(hodenie papúč do koša...). Dcéra, keď mala 10 rokov, bola s dedkom pre brata (4r) v škôlke a keď sa vrátila, skoro plakala, že pani učiteľka kričala na bračeka a že sa mu vysmievala. Dedko to uviedol na pravú mieru, pani učiteľka so synom (ten sa smial) len žartovali v súvislosti, ktorá sa v ten deň stala v škôlke. Len dcéra to zle pochopila. A to sa možno stalo aj u vás v škôlke. Ja by som to neriešila s inými rodičmi, ale s pani učiteľkou, ktorej by som úprimne opísala celú vnímanú situáciu, ktorá ma trápi a žiadala vysvetlenie z jej strany, nie len dojmy malých detí (a ich rodičov)...
@hodiny22 nedá mi, musím napísať moju dnešnú skúsenost, ja som dnes dala neznámemu decku po rukách v detskom kútiku, bohužiaľ. A keby som sa neudržala asi to neskončí pri jednej po ruke, ale najradsej by som ho prefackala. Zhodil mojho dvojročného syna z idúceho vláčika na podlahu, noha sa mu zasekla vo vláčiku a ťahalo ho to kým som tam neprebehla. Našťastie to boli sekundy, lebo celu jazdu ho obťažoval a
Nechapala som sama, co sa deje. Dokonca sme stopli vlacik, aby si tam sadol a vozil sa aj on..nepomohlo. Nevychovane Decko bez rodičov, zapinal a vypínal vláčik aj 10 krat aj napriek mojim upozorneniam mu to nestačilo, dokonca do mna kopol…proste odomna dostal po ruke a keby orisla matka aj tej dám jednu, čo sú toto sa výchovne spôsoby, nechát 2-3 ročne decko behať po kútiku robiť iným deťom zle a hádzať sa pod oduci vlak, lebo on chce sedieť v predu a nie vzadu a nakoniec este sotiť dieta celou silou. Keby som
Nebola prítomná, mohlo dojst k fakt škaredému zraneniu. Takze ktovie ako to je aj v škôlke, ked je dieťa nedisciplinovstelne a robi možno naozaj v kolektíve zle chaoem aj stranu učiteľky, aj ked by to robiť nemala a nerieši sa nič násilím. Ja som to dnes vyriešila tak a ten spratek siel robiť nervy ďalej, a čo som videla aj tam ho nejaký rodič odvliekol za ruku preč s krikom, nech zavola matku
@ku_uk tiež mi vrie krv žilách... a práve takéto matky bývajú najčastejšie stazovatelky a v škôlke bude on chudáčik, na ktorom učiteľky sedia a mamička bude zakladať diskusie aké má príšerne učiteľky. A možno ma diagnózu, ktorú si neprizna ani keď bude mať 18r.... nabudúce sa radšej od takých deciek drzte co najďalej
Autorka, naozaj nenarazam na teba, píšem ako to býva všeobecne.
@maja2017 načo sú rodičovské združenia, je treba tam konfrontovať učiteľku pred rodičmi. Bud sa k vášmu tvrdeniu pridajú aj ostatní, alebo nie. V každom prípade ma skôr prekvapilo, že to riešite vy za druhých. Opisujete detičky, konkrétne dievčatka ako tiché. Skôr by ma zaujímalo, prečo viazne komunikácia medzi rodičom a dieťatkom. Ja mam v škôlke synovca, starám sa o neho po sestrinej smrti, každé ráno mu poprajem krásny deň v škôlke a keď ho vyberám, pýtam sa ho ako sa mal dnes v škôlke, čo robili aké aktivity, rad o tom rozpráva, ale jasne, ze nie zase 3 hodiny... Každé dieťatko je v škôlke iné, než doma, nezastavam pedagogickú a tobôž nie žiadne fyzicke tresty, ale ako vravím, je nutné porozprávať sa o tom, ja si synovca chráni o to viac, lebo prišiel o maminku. Držím palce, určite sa to vysvetli.
@maja2017 Nie, nie je to normalne. Ona dieta nesmie udriet ani keby robilo zle, nie to este koli tomu ze nechce spat. Ja by som sa isla stazovat za riaditelkou aj napriek tomu ze sa nic z tohto nestalo mojmu dietatu. Neexistuje aby som takemu cloveku zverila moje dieta. Vcera udrela ine dieta, zajtra moze udriet moje.
@kittykat22 myslím, že vieš čítať s porozumením, tak si precitaj ešte raz.
Nepíšem, ze ma byt ticho, ale ze v prvom rade to ma riešiť s učiteľkou. A nechce sa mi veriť, že by takto reagovali normálne matky - nech už dochodi škôlku,... sak co ze hádže papuče do koša (aj to môže mat vysvetlenie)
Nikde neobhajujem učiteľky, len som v šoku, ze namiesto toho, aby to hneď riešila, zisťuje pravdu od ostatných.
Zopakujem sa, keby moje dieťa plakalo, že nechce ísť do MS, lebo učiteľka ich tam bije, ubližuje, spôsobuje bolesť, a pod, OKAMZITE ráno ju konfrontujem. Nemohla by som tam nechať dieta už ani jediný deň s tým pocitpm, že ho tam niekto otlka
Hneď riešiť ... Sme v dobe keď sa dieťa po zadku nebije .sú aj iné spôsoby .... A nie vychovavat tak ,že sa stanú agresívne deti
Ďakujem za VŠETKY názory, dnes som bola za riaditeľkou, nakoľko ako som už písala, keď sa u učiteľky rodičia na niečo sťažovali, tak bol pokoj len na chvíľu a potom sa to vrátilo do starých koľají. Riaditeľka bola prekvapená, že na túto učiteľku sa u nej ešte nikto nesťažoval a ona dá za ňu ruku do ohňa. Ale že sa s ňou porozpráva. A vraj o tom hádzaní vecí do koša vie, ale to je len zo srandy. Okej, ja za vtipné považujem niečo iné, ale tak budiž..
O dávaní po zadku vie tiež, ale vraj nemám riešiť za iných, lebo moja po zadku nedostáva. (Najviac dostáva jeden chlapec, ktorý je z rozvedenej rodiny a preto je problémový. Takže ho ešte musia otĺkať aj v škôlke, úžas...) Zase nádych, ale okej.. Tak som povedala, že dobre, tak riešim čisto za moje dieťa - moje dieťa chodí dva mesiace do škôlky s plačom, preto si teda neželám aby sa moje dieťa na takéto výchovné postupy muselo pozerať a tváriť sa, že sa nič nedeje a bitka je normálna. A keď budem počuť ešte jednu sťažnosť od mojej dcéry na podobné chovanie danej učiteľky, tak podávam oficiálnu sťažnosť a budem to riešiť ďalej.
Doplním - sú to predškoláci, takže sú v škôlke posledné mesiace
nezmýlila si p. učiteľka povolanie?