Milé mamičky,
rada by som sa dozvedela viac informácií ohľadom jaslí/škôlok v Hainburgu, resp. v pohraničných mestečkách. Na internete som našla útržkovité informácie, ale rada by som poznala Vaše osobné skúsenosti (spokojnosť, cena, dennodenné cestovanie....). Ďakujem pekne! 🙂
my chodime do jasiel v bergu. co sa tyka vybavy tak da sa . niektore bratislavske skolky su lepsie vybavene. Deti maju len jednu miestnost a na spanie je len taky kumbal, bez okna. Ale kto nema inumoznost ..... Pristup k detom je ok , rychlo sa naucia po nemecky. podla mna to vychadza dost draho. Na cely den, spolu so stravou vychadza jeden mesiac az okolo 400 eur, co je dost.
ada
Ahoj Adka,
dakujem pekne za reakciu, dlhsie som sa sem nepozrela, lebo dlho nikto nereagoval...
Ja tuto moznost zvazujem tiez kvoli nemcine, ale myslela som, ze je to lacnejsie popravde, lebo bezne sukromne jasle/skolky v BA stoja okolo 400,- EUR/mesiac. Asi som mala trosku naivnejsiu predstavu, ze ked je to "dedina", tak to bude lacnejsie 😅
Sendy, lacnejšie to je len v prípade, že tam máte trvalý pobyt. Škôlky od troch rokov (štátne) sú lacnejšie (lacnejšie než tých 400 euro, nie lacnejšie než štátne na Slovensku), ale zase ti zoberú dieťa len ak ostane miesto (všetci s trvalým pobyrom majú prednosť) Do škôlok býva dosť nátresk, lebo dedina-nededina, Bratislava je "za rohom" a deti sa naučia automaticky cudzí jazyk (od ľudí, ktorí ho aj ovládajú narozdiel od mnohých "anglicky" hovoriacich učiteliek v bratislavských súkromných škôlkach) a to je obrovské plus. Kvalita asi rovnaká ako v Bratislave (v súkromných škôlkach), akurát sa nikomu ani nesníva, aby sa cirkusovalo so spaním v pyžamkách alebo nosením sirupov (ako sa často zadarí na Slovensku) Treba ale dávať väčší pozor na stravu - veľa škôlok nemá vlastnú kuchyňu a stravu im len nosia:....
Vroni, dakujem pekne za ozrejmenie. Vy mate teda asi osobne skusenosti, vsak? Kolko potom dopredu je treba nahlasit dieta (rok?), aby sme sa dostali na poradovnik a boli aj uspesni? Pripadne, ak Vasa skolka ma nejaku www, mohla by si prosim pridat? Dakujem! 🙂
ahojte
Chcem sa spýtať na školku chcela by som dať syna do hainburgu do školky? Len aj neviem tak dobre nemecky je možne sa tam s nimi aj dohovoriť neako, alebo pracuju aj slovaci.
Dakujem
no skoda..nemam tam trvaly pobyt
ahojte neviete či sú v kittsee alebo v blízkom okolí detské jasle
tiez planujeme od septembra rakusku skolku. wolfstahl alebo Hainburg. Nebojim sa ze by to moje dieta nezvladlo. deti sa rychlo ucia. planujem zmenit aj trvaly pobyt, nepresiel si niekto tymito peripetiami? co vsetko treba vybavit?
@miaia Ahoj, mohla by som sa opytat, ci ste so skolkou v Hainburgu spokojni? A do ktorej ste deti davali? Myslim, ze su tam 3... My zvazujeme, ze sa do Hainburgu odstahujeme, skolka hra samozrejme velku rolu...
@dixie_chick ahoj mozem sa opytat aj my sa chceme nastahovat do Hainburgu a tiez by ma zaujimlo kolko stoji skolka ak teda mozes napisat dakujem 😀
Maminky, ak by ste niektorá hladala opatrovatelku, kludne mi napiste, som priamo z hainburgu 😉 Som sama maminkou ale uz vacsich deti a pracovala som ako ucitelka v skolke.
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či nemáte niekto aktuálne info ak je situácia v Hainburgu so škôlkami, ak by sme mali trvalý (hlavný) pobyt. ďakujem
Žiadne skúsenosti?? 😕