Ahojte dievčatá, ako to je v našich škôlkach, keď má dieťa intoleranciu? Varia aj zvlášť alebo musím ja dieťaťu nosiť obed, keď sa v škôlke varí niečo, na čo je dieťa intolerantné?
Ďakujem
@qwer2019 nosenie stravy
Kamoška nosí z domu.
Kamarátky nosia jedlo...jedná sa o rôzne škôlky. Treba sa opýtať v tej vašej.
kamoska tiez nosi svoju stravu, pozera jedalnicek skolky a snazi sa varit podobne jedla
rodič si stravu zabezpčí, ráno donesie, v kuchyni sa ohreje... ale treba to riešiť s vedúcou kuchyne
U nasho syna varili priamo v skolke a pri 130 detoch mali piati co nemohli laktozu-alebo mlieko kravske, tak vzdy im urobili alternativu v kuchyni.. dieta, ktore nemohlo lepok muselo chodit obedovat domov, nosit nemohol nikto nic, viem, ze s toho boli ziarlivostne sceny (mamicky sa nedrzali jedalnicka a vzdy to robilo zlu krv medzi detmi pri obede)... ale to ma kazda skolka inak.
nemusi sa varit podla jedalneho listka, ak si dieta donasa vlastnu stravu..ani u nas to rodicia nedodrziavaju a ani to od nich neziadam.. deti sa skratka s tymto musia naucit zit.. ze ine dieta ma nieco ine pre nejaky dovod..
Záleží od škôlky a toho, koľko detí tam je s intoleranciami a pre koľko detí jedáleň varí.
Syn chodil do jaslí, kde mali viac detí bezlaktozovych, aj dieťa s bezlepkovou diétou..co viem, tak všetky deti jedli tam, stravu nikto nenosil. No jedáleň bola spoločná aj pre jasle, škôlku a základnú školu, čiže určite bolo takych detí oveľa viac,takze jednoducho im doviezli takú stravu,len menšiu porciu aj do jasliciek.
zalezi od skolky ale vacsinou si rodicia nosia svoju stravu aj do skoly