Ahojte , chcem sa spýtať na Vaše deti ktoré chodia už druhý rok do škôlky či sa im zlepšila imunita alebo je to stále rovnaké. Dcérka 4,5 roka chodí do škôlky od 3,5 roka a minulý rok bola chorá dosť i keď je pravda že celkové atb.mala len na jar a na jeseň inak to boli len sople, kašle alebo žlté sople čo sme mali pamycon alebo uniflox. Tento rok som myslela že sa to trošku zlepší. Ale do tohto dátumu bola malá trikrát doma minulý rok a tento uz štyri krát ( žlté sople 2x - raz z toho uniflox, raz sme to dali koloidne striebrom keďže ich mala len doobeda, potom laryngitida a raz celkové atb streptokok.) Ide mi o to že sa snažím stravovať ju celkom zdravo akoze nie zase takým štýlom že žiadne sladkosti. Normálne varím polievky , varím hlavné jedlá aj tradičné aj na zdravší spôsob ale veľmi vyprážané nejeme. Pouzivam kvalitné oleje, ghee maslo, obyčajne maslo , deti jedia veľa ovocia a zeleniny aj kaše a daju si sem tam daku sladkost. Ale keď vidím niektore deti mojich známych že tie moc nedávajú pozor na to čo deti jedia dajú im barsco tak oni neboli ešte ani raz choré. Viem že je jedným aspektom prečo tieto sople sa opakujú môže byť že dcéra bola len 3 mesiace dojcena alebo to môže byť aj v črevnej mikroflóre keďže dcéra chodila na wc každé tri dni na čom už pracujeme dbam na to aby sa každý deň vykakala ak jej ide. Dávam jej vitamín c, rybí olej, skoro každý deň, probiotiká a keď je chorá tak jej dávam všelijaké prírodné veci ktoré majú pomoct tymianova masť Jazvečia masť, kolostrum, Echinacea, čaje aj čo sme sami nazbierali baza, šípky,samozrejme všetko píšem v závislosti od choroby,a veľa je toho teraz mi nenapadne všetko. Samozrejme aj von sa snažíme chodiť za každého počasia normálne oblečený tak neviem kde môže byť problém či je to len tým že ťa imunita musí vyzriet. Prosím poraďte tie ktoré ste si tým predlžuje čo ste to mali podobne ďakujeme
@lulistek choroby sa začínajú v črevách a v žalúdku, skús aj doplniť nejaké vhodné probiotikum na zlepšenie črevnej mikroflóry, plus zinok . Čítam, že poznáš aj koloidné striebro ( KS ), je naozaj veľmi účinné, len treba ho vedieť dávkovať. Nám veľmi pomohlo, mne konkrétne na zničenie hemofyla influenza a synovi na streptokoka beta - hemolytického, kde ATB / vystriedal 4 rôzne a nič, len celk. zhoršenie stavu a zníženie imunity, čo bolo ešte horšie / vôbec nepomohli. Pre malé deti je vhodné dávkovanie KS 3 x denne 10ml hustoty 10-15 ppm. Navyše aj zvyšuje imunitu, baktérie účinne zlikviduje, samozrejme počas choroby užívať len KS a nie aj ATB, je to kontraproduktívne.
@lulistek jasné, že pomôže. Písala som ale v prípade už bakt. infekcie, vtedy nepomôže len striekať do nosa, či hrdla, vtedy ho je treba užívať aj vnútorne až do vymiznutia všetkých príznakov a ešte min. týždeň po. Baktériu treba účinne zlikvidovať, aby sa choroba stále dookola nevracala. Občas je dobré užívať KS aj ako prevencia. Verím inak, že je ťažké udržať dieťa zdravé, napriek tomu, že robíš všetko pre to, aby tak bolo, lebo veľa mamičiek dáva deti do škôlok choré, čo je voči zdravým deťom tam veľmi egoistické, pretože aj dieťa so zdravou a silnou imunitou môže ochorieť, keď je dennodenne počas celého dňa vystavené vírusom a baktériám z každej strany. Škôlka nie je nemocnica, ako si to mnohé mamičky zamieňajú. Tiež som mala malé dieťa, no vždy som vedela pre neho zaobstarať opateru v čase choroby, aby nešlo choré do škôlky, väčšinou som sa striedala s mužom, obe babky chodili ešte vtedy do práce, no dalo sa to zvládnuť, keď sa chcelo.
@libawet áno ja som na materskej takze nechávam doma aj keď mám len podozrenie. Také že trošku soplik ráno alebo kašeľ to nič ale napr dnes som nechala doma lebo od rána kycha a vyletuje jej sopel neviem ako by v škôlke fungovala soplik priesvitný takže nic ale aj tak. Neviem ako to spravím potom keď budem chodiť do práce lebo teraz tiež nemám kde dať deti keby som potrebovala niečo alebo taký luxus že vypnúť.jedine moja mamina ale tá chodí neskoro z prace
@lulistek len potom to je v tých škôlkach ako nekonečný príbeh a kolotoč, vlastne deti stále choré, jeden od druhého....kde je východisko? Asi ozaj len v prevencii, v strave, v posilňovaní imunity, lenže ako aj u Teba vidím, lebo staráš sa ozaj príkladne, nie je to častokrát nič platné....ale bojuješ veľmi dobre, klobúk dolu.
@libawet Máš pravdu bohvie čím to je asi aj genetickou výbavou. I keď je jasné že dieťa si tými chorobami musí prejsť. Vidím aj iné príspevky kde deti berú ATB aj 10x do roka takže môžem byť rada že tie moje Max 2x za školský rok. Ale fakt študujem si veci okolo toho deti kurirujem a zatiaľ nevidím výsledky :( kúpila som minule aj rakytnikovy sirup s medom a aceroloy to deti papali, na jeseň sme boli obrat šípky v štiavnických lesoch.. z toho mali čaj.
No moja strasne daco a ovela horsie ako vy alw mala aj znizenu imunitu. Ale ta strava v skolke des a hroza z toho nemozu byt deti zdrave ale co chcem povedat nevravim ze je to vas pripad len ako u nas. Dcerka ma alergiu na mlieko po vysadeni cize na diete ani raz nemala problem s prieduskami a to uz ma 8 rokov ale tiez mala problem so stolicou a nakoniec ma intolwranciu na lepok akonáhle sme ho vylucili tak sa to neda porovnat. A este d vitamin ak chyba tak treba doplnit inac si dieta tymi chorobami musi prejst
@bibistec práveže dcérka nemamproblemy so stolicou nemá zápchu ani nič skôr nemá rozhybane čreva resp nezvyknute sa vyprázdniť pravidelne. Teraz ako druhý týždeň vždy keď príde zo škôlky kaka tak je hneď vykakana a už to ani nie je cítiť tak strašne ako keď nemala pravidelne
U nas prvy pol rok soplil a kaslal vzdy bol jeden tyzden v mesiaci doma ale to boli len priesvitne sople a kaslal lebo mu to zatekalo..casom som zistila ze to nie je choroba a sirupy na kasel ked uzival tak malo to rovnaky priebeh ako bez nich zo sucheho kasla vlhky a potom to odislo...casom sa imunita sama od seba upravila a uz mi maximalne sopli nejake speci vitaminy sme neuzivali. C-cko a teraz mame sirup na imunitu preventivne v zime.