Hyperaktívne 3-ročné dieťatko

silviatrnavska
17. júl 2024

Ahojte.
Maličký je zdravý bude mať 3 od septembra do škôlky.
chodíme pravidelne von aj v týchto teplotách ráno a večer sa kúpať hráme sa spolu .
Máme dosť aktivít. lekárka povedala všetko je super..
Len aj ona si všimla a ja doma to mám každý deň že kričí hádže sa o zem je neskutočne hyperaktívny.
Prosím vás pekne na nechcem pchať chémiu do malého ale viete mi niečo menej chemické odporúčit čo by som mu mohla dávať aby nebol taký hyperaktívny. Lebo vidím aj na ňom že sám.seba tiež nezvláda.
Mám veľa trpezlivosti ale už je to niečo cez 3 mesiace že je taký a tiež som na konci s nervami čim by som mu mohla pomôcť. Niečim prírodným.?

dskjhfdlkdjhl
17. júl 2024

@silviatrnavska Ako reagujes, ked sa hodi o zem? To je totiz obycajny vzdor, samozrejme, kazde dieta to ma inak, ale skusaju vsetky deti. Treba to odignorovat a prejde ich to.

pribinak
17. júl 2024

@silviatrnavska ako vieš že je hyperaktívny? Máte urobenú diagnostiku?

majlo1234
17. júl 2024

Si vyhodnotila, ze on sam seba nezvlada v troch rokoch. A ty, ktora mas cca desatnasobne viac, zvladas vzdy? Mne toto uvedomenie najviac pomaha nebrat tak tazko vzdor u syna, ani my dospeli nezvladame svoje emocie zdravo.
Deti v tom veku zjapu, hadzu sa o zem, chalani casto behaju od rana do vecera, ruvacky, skoky z gauca, trampolina, bazen, behanie hore dole su u nas na dennom poriadku. A nemyslim, ze by syn bol hyperaktivny, on je skor kludas😂

kacena4
17. júl 2024

v prvom rade mu stanov prisne pravidla a hranice, to jedine zabera na adhd ak by mal aj potvrdene dr. neznamena to ze musi dostat lieky. pravidla by ste mali zaviest cim skor najma ak ma ist o 2 mesiace do skolky...

kandelabra
17. júl 2024

@silviatrnavska a spi dost? Moj maly (v pribl rovnakom veku) ked sa nevyspi tak je jak urvany z retaze, vie sa rozblaznit az tak ze sa hadze o zem.
Pises ze to trva posledne 3 mesiace, nezmenilo sa vtedy nieco?

kris_tin257
17. júl 2024

Môj syn sa tak správa vždy keď je hladný alebo unavený nedajbože obidve naraz ... Čiže prírodná pomoc u nás je okamžite jedlo 😀

jaskolka
17. júl 2024

@silviatrnavska je to normálne v jeho veku
Môj sa síce o zem nehadzal, ale vrieskal (a stále vie tak jačat) že si zrejme ľudia okolo mysleli, ze ho tam derieme z kože alebo čo. Proste neskutočný vresk, až v ušiach zalieha. A potom mal obdobie, ze hádzal hračky, dala som mu plyšakov, ze tými môže, tak mlatil plyšakmi o zem, búchal nimi o stenu a podobne
Dieťa sa učí ovládať sa, v tomto veku sa aj burlivo vyvíja mozog, má kopec podnetov, vzruchov a nervová sústava dozrieva, nie je schopná ešte úplne to "ukočirovat"
Preto sa deti v tom čase takto prejavujú, vrieskaju, dupaju, hodia sa o zem. Len to prečkať, je to obdobie

30katrusa40
17. júl 2024

@silviatrnavska skús sa skôr zamyslieť nad tým čo jedáva a pije. Veľa farbív ktoré sa používajú v potravinách zhoršuje hyperaktivitu.