Hygiena v škôlke

veronikamarcinkova
24. okt 2013

Ahojte chcela by som sa opytat co mam robit ak v nasej skolke sa ucitelky nestaraju poriadne o zdravie deti ako by mali to znamena trieda je prekurena ked moja mala spi neskutocne sa spoti deti vstanu a ucitelky v momente vetraju a nakolko sa dnu kuri a vonku je zima moja mala je v momente chora je nachylna na vykyvy teploty dalsia vec je ked chodia na zachod nesplachuju po nich dokonca ani detom nedovolia splachovat a schovavaju splacovacie snurky hore a ked si ideme po deti tak je neskutocny smrad za mocom v tej umyvarke moja mala trpi castymi mocovymi zapalmi dalsia vec je ruky si deti umyvaju studenou vodou mydla im schovavju hore aby sa s nimi nehrali ano z jednej strany maju prvadu ale ako si maju potom deti umyvat rucky a zevraj im ich potom davaju blbost dieta by mi teraz netrpelo hnackami .. beru chore deti do skolky soplave kaslave s kym to mam riesit ???? ucitelky si nedaju povedat nakolko som ich upozornila ze si nezelam aby bola mala vytierana mokrymi utierkami lebo je na to citliva a oni to robia dalej..... ja neviem kde sme to dospeli ked ucitelky maju ucit starat vychovavat pocas nasej nepritomnosti a oni na to z vysoka a akykolvek rozhovor s nimi nema ziaden ucinok

sisaha
24. okt 2013

@veronikamarcinkova nie, nie je to normalne... kedykolvek idem v nasej skolke na wc, tak su posplachovane a wc papier k dispozicii, takisto na kazdom umyvadle je polozene tekute mydlo..
Riesila by som to formou staznosti so zriadovatelom a dat podnet aj na hygienu..

alami
24. okt 2013

@veronikamarcinkova toto poznám dôverne z mestskej škôlky, všetko do bodky. (Teraz je malý v dedinskej a všetko klape ako hodinky) Nesplachovaním kazia návyky detí, potom mi nesplachovali ani doma, išlo ma poraziť. Oni tak šetria vodu, spláchnu až po všetkých deťoch naraz(dúfam, že nie až po celom dni!)
Mydlí sme nevideli, hlavne, že každí dieťa malo doniesť jedno celé tekuté mydlo. neviem kto sa kde s ním umýval, moje dieťa rozhodne nie.
Najlepšie povedať riaditeľke, ja som jej takto tiež vravela, necítila som sa pri tom moc dobre, ale radšej... Ja som našla na zemi rozbitú fľašu, ležala tam v piatok poobede aj v pondelok ráno! Rovnako použitá plienka! Bolo mi povedané, že upratovačka upratuje v piatok skôr a potom až v pondelok. No hrúza.
Našich hnala učiteľka s bosými nohami z postele do kúpelne, po studených kachličkách. Samozrejme, že po mesiaci škôlky sme už ležali so zápalom pľúc v nemocnici. Prajem pevné nervy.

veronikamarcinkova
autor
24. okt 2013

@alami dakujem inak toto tolerujem od malej dva a pol roka teraz v marci bude mat 5 rokov bojim sa prist a nieco povedat lebo som pocula vela pripadov kde ucitelky sa zacali k dietatu inak spravat a nechcem aby si to mala odniesla inak mi sme zo skolky uz doniesli kadeco zelene sople kasel hnacky mocove cesty priedusky a pritom nechapem robim vsetko preto aby bola mala zdrava chodime na alergo s tamad ma brat zyrtec a kazdy rok v septembri berie bud rybomunil alebo imunor dali sme vybrat nosne mandle teraz ma brat nasonex a dopklname aj vit d predpisany doktorom jednorazova davka no clovek robi vsetko pre zdravie dietata oblieka do cisteho a primerane davam vela ovocia zeleniny obmedzujeme sladke nepije caj s cukrom ani sladke vody keksik jeden krat do dna inak nic sladke pohyb mame no robim vsetko preto ab bolo super a vdaka lajdactvu v skolke na to doplacam keby som bola ja lajdacka nepoviem a ani tu nepisem keby mi na tom nezalezalo ... som velmi zufala a zacnem to riesit mame v triede vela starsich rodicov deti no ani jeden neotvori pusu som najmladsia mamicka a preto sa ja bojim lebo starsi si neotvoria ale ked sa rozpravame medzi sebou tak by aj neviem aku pliagu na nich povedali no ist za riaditelkou ani jeden

skolkahviezdicky
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejnas
26. okt 2013

@veronikamarcinkova problém je v konkrétnych učiteľkách alebo v škôlke.. nedá sa paušalizovať.... veci, ktoré si popísala, sú mne absolútne neznáme napr.... detičky sú vedené k tomu, aby si aj po malej potrebe okamžite po sebe wc-ko spláchli, v kúpeľke sú 4 umývadielká, na každom je vždy uložené tekuté mydlo, zadočky im, resp, väčšie deti samé si utierajú vlhčeným toal. papierom, ale majú k dispozícií aj bežný toaleťák, proste - komu čo vyhovuje...
choré dieťa učiteľka hneď od dverí "otočí" a vráti späť rodičovi - i keď sa mu to možno nepáči.... na druhej strane zas - sú tzv. typické "škôlkarské" soplíky, aj moja dcérka ich máva, ale inak je úplne zdravá, neraz som s ňou bežala k dr. a inak jej nič nebolo... samozrejme horúčky, vracanie a ďalšie choroby - to už je na vylúčenie kolektívu
treba veci riešiť s riaditeľkou, trvať na okamžitej náprave, možno by nebolo od veci, ak by ste sa spojili viacerí rodičia, ktorým nie sú tieto podmienky ľahostajné...
ak k náprave nedôjde, nečakala by som večnosť, ak máš pocit, že je zdravie tvojho dieťaťa týmto jednaním ohrozené, poobzerala by som sa po inej škôlke..
osobne sa ti čudujem, že to toleruješ už 2,5 roka 😕 ostatným rodičom to nevadí?

skolkahviezdicky
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikamarcinkova
autor
28. okt 2013

@dejnas ahoj tolerovala som to len z toho dovodu ze som sa bala otvorit si usta a ked vam poviem ze hnecky ktore sme mali presli do vysokych teplot a lezali sme na detskom infekcnom oddeleni od stvrtka vecera do nedele na infuzkach a antibiotikach a v piato som na chvilu opustila malu a sla som do skolky rovno za riaditelkou viete co mi povedala ze potrubie je stare a potrubie tak smrdi a bla bla bla nevyriesila som tym nic jedine trapny prislub ze vsetko da vydenzifikovat chlorom upratovackam a este ked mi povedala ze upratovacky kazdy den prataju vecka satne atd prislo mi do smiechu lebo jeden den deti nanosili piesok do satne a na druhy den rano dokonca poobede tam este bol po tejto skusenosti uz ani nemam chut davat malu do skolky vobec a pises bezne skolkarske sopliky ale urcite nie zelene pochopim ked pridu zo zimy do tepla takyto soplik ma aj dospely v takejto situacii ale nie zelene sviecky som znechutena uz komplet zo vsetkeho

veronikamarcinkova
autor
28. okt 2013

@dejnas a ci to vadi ostatnym rodicom samozrejme ze vadi ale nikto nic nepovie kazdy drzi pusu ste mali vidiet nase rodicovske zdruzenie ked sa pytali co nam vadi na prevadzke skolky kazdy jeden bol ticho ale vysli sme vonku a kazdy jeden nieco spustil a zaver bol taky ze nebudu zbytocne toto riesit lebo nechcu byt zly uz len preto ze si usta otvorili takze takto to funguje

veronikamarcinkova
autor
28. okt 2013

@skolkahviezdicky su rozkosny ale vy ste urcite sukromna skolka ze ?

mamavera
28. okt 2013

@veronikamarcinkova prečo súkromná? Toto je úplne bežné aj v štátnych škôlkach. Bohužiaľ nie vo všetkých....po tom, čo som sa dozvedela minulý týždeň sa už nedivím absolútne ničomu 😝 😝 😝 😝 .
Máte radu školy? Obráť sa na nich, na zriaďovateľa, na hygienu. Ja by som toto teda netolerovala ako matka ani dva a pol dňa, nie dva aj pol roka. A dôrazne by som riaditeľku upozornila, že správanie personálu k môjmu dieťaťu sa nezmení, inak im budem nútená zariadiť inú kontrolu.

veronikamarcinkova
autor
29. okt 2013

no v nasej skolke toto mozne nieje nakolko by si deti poumyvali zubky s cudzou kefkou co je katastrofa nakolko ucitelky nedokazu dohliadnut ani na detske pyzamka hoc mame na nom meno moja mala spala v inom .... niekomu staci malo na nastartovanie niekomu trochu viac na vybuchnutie....budem to urcite aj inak riesit

veronikamarcinkova
autor
29. okt 2013

este otazocka mamimy je tu niekto z Kosic na poradenie nejakej fakt suprovej skolky mi sme sice z furce ale kludne ju budem nosit aj na jazero ak to bude pre zdravie dietata to naj riesenie dakujem

simca06022011
29. okt 2013

@veronikamarcinkova zbytocne pchas dieta liekmi a vitaminmi, ked je cely den v nehygienickom prostredi.... to si mala riesit skor ako alergie a podobne, ale to je jedno🙂 k teme: za ucitelkami a inde by som osobne ani nesla, pisomne napis staznost, pripni kludne aj lekarske spravy, dufam ze lekarke si sa postazovala v akom prostredi su deti v skolke... dones to ak chces osobne riaditelke, kludne kopiu aj ucitelke. Ked nic neurobia, nahlas to vsade kde sa da od vucky az po hygienu a nech ich sprdnu oni aj ked to nebude take ruzove. Alebo sa skus spojit s nejakymi inymi mamickami (aj to je teraz tazke, ja ani neviem kto chodi s mojou dcerou do jasiel :P okrem mena), neexistuje ze mas iba ty taky problem ak je to tam v takomto stave. A este je moznost dat dieta inde. Ja som mala podobny problem v ZV, dala som malu inde a vobec mi nebyva odvtedy chora, pozerali na mna lekarky ako na div sveta, odmietla som vsetky ribomunyly a neviem co (raz dostala a myslim ze stacilo)... vela zalezi na prostredi, teraz ma dcera na hranie s detmi obrovsku dvojmiestnost, slnecnu, vzdy vyvetranu a upratanu, spinkaju v dost velkej miestnosti, ktora sa v podstate cely den vetra, ked idu spat zatvara sa okno samozrejme. Predtym... 15deti v miestnosti ako bytova obyvacka + v trochu mensej miestnosti mali natlacene postielky + v tej miestnosti kde sa hrali ich aj preballovali, wcka hned dvere pri dverach a vzdy tam bol strasny smrad ako z jedalne zavodnej.... a predsa hygienou to prejde, pretoze je pravda ze upratovali ale v momente ako tam bolo 15 deti to take hygienicke nebolo

veronikamarcinkova
autor
29. okt 2013

@simca06022011 dakujem urcite to urobim

victtoria1
17. sep 2020

@veronikamarcinkova je to stara diskusia ale prosim v ktorej skolke na Furci sa toto dialo?