Hrávate sa s deťmi často?

15. dec 2024

Ahojte baby chcem sa opýtať vás, hravate sa často s deťmi? Ide o to, že mám 5 ročnú dcérku. Casto je chora a nie je v skolke ale je doma. Sama sa veľmi pohrať nevie a stále vyžaduje aby som sa s nou hrala. Mňa to ale nebaví. Somnou sa rodicia nehrali, vedela som sa zabaviť sama. Preto nechápem dcérku, že ma rôzne hračky ale stále si vyžaduje moju pozornosť. Ja som z toho aj podráždená. Ako to máte vy ?

anjelicek26
15. dec 2024

Neviem, co od malej ocakavas, ale "hrali sme sa sami" podla mna skor nas zahnali do izby, nech ich neotravujeme, ale nie, ze by to bolo uzasne a travili sme tam zmysluplnne cas.. 5 rocna nevie citat, takze kniha nehrozi, ak jej nechces zapnut cely cas telku tablet mobil tak sa s nou proste musis hrat - alebo nech ti pomaha ona v domacnosti pri vsetkych aktivitach a uvidis, proste travte cas spolu... chore dieta nevezmes na vylet, nezavolas jej kamosku, nepojdes na ihrisko, toto proste vsetko alternativne nejde... ja ani neviem, co chces pocut, ze nas ostatne to nadchyna hrat lego, kreslit a stavat? Ani nahodou...robime to tiez len kvoli detom... moji su uz velki skolaci a idem im skor na nervy...kde su tie casy, kde toto po mne chceli a mali ma za bohynu kazdu so mnou stravenu minutu... teraz maju kamosov, chodia von...

pralinka86
15. dec 2024

Ved 5r, to uz je celkom partacka... Neviem ako sa hrate, ale okrem ineho mozte spolu varit, piect, upratovat, osupe ti mrkvu, mandarinky, pradlo vyberie, hrat spoločenské hry, kadejake kreatívne zosity, ze len dopomozes, rolove hry... Da sa uz dost vymyslieť... Niektoré deti nebudú ticho sa same hrat, teda takych je minimum presnejsie

barka1
16. dec 2024

Úplne ta chápem. Samozrejme, ze my sme sa kedysi zabavili sami. A nijako sme tým netrpeli. To len táto nova doba poslednych 10-20 rokov diktuje zabavat dieta a hrat sa s nim.
Moja dostala surodenca, ked mala 16m, takže keby som aj velmi chcela, nemala som priestor (syn bol predcasniatko, 4x denne Vojtovka), "hrat sa s detmi" vždy znamenalo byt s nimi na koberci max hodinu-dve denne. A doteraz (má 10) nemá problém zatvorit sa do izby a hrat sa (bez mobilu samozrejme).
V tomto pripade je uz pozde, už si si ju "naučila". Takže ako ti radia vyššie, skus zmenit na hru bežné domace činnosti. Alebo bud len pri tom, ako sa ona hra, skus nebyt sucastou tych hier. Však vymalovavat, hrat sa na maminku s miminkom alebo s figurkami, (u nás frcala Labkova patrola) sa naozaj može aj sama. A zahrat sa pexeso ci "clovece" chvilku zvládneš.
Inak u nás frcali v tomto veku audiorozpravky a Albi pero. To ich tiez pekne zabavilo.

mimikarol
16. dec 2024

Málokedy sme sa hrali. Skôr sme si spolu kreslili, mali sme veľa vymalovavaniek a to nás bavilo obidve. Alebo ja som si vymalovavala a ona sa pri mne hrala

kvadrinkaaa
16. dec 2024

Akože ja som to tiež nemala rada, hrať sa s chlapcov s autami a vojačikmi, no keď som musela, tak väčšinou sme kreslili, malovali, lepili si nálepky… Ale keď mal už 5 rokov, hral sa sám. On ma bujnú fantáziu, takže sa vedel pekne prehrať, vlastne aj teraz sa stale hra rolové hry. Bude mať 8.

tamvtme
16. dec 2024

Ano, hram sa s nou, tiez mam 5 rocnu….sle nie stale a nie kazdy tip hry….take zr kazda chyti babiku a ideme sa hrat, to neeee, to ma zabija….ale casto spolu kreslime, tvorime, spolocenske hry, lego a ine stavebnice, to hej….pomozem jej z lega postavit dom/nemocnicu/zoo atd a potom ju necham nech sa chvilu s tym hra sama

ina2405
16. dec 2024

Chlapci sa vyhrali sami. Autá, lego, kocky.

titla
16. dec 2024

Ano hram a tiez ma to nebavi. Mam 5 rocneho syna, byva casto chory, som s nim doma na HO. Ale posledneho pol roka je to omnoho lepsie, uz si to lego/stavebnocu sklada aj sam, nemusim mu robit animatora nonstop, ale celodenny program si sam nevyplni. Po chvilke pride a vyzaduje spolocnost.
Ja s nim napr. peciem (to mi asistuje), hrame karty, pexexo, kreslime, tvorime hand-made, staviame bunker a pod. Co ma fakt nebavi, ale premozem sa je hranie s autickami, hranie na obchod, s panacikmi, na piratov.... a pri tom ako dieta som sa sama rada takto hrala, ale teraz je to pre mna otrava. Ale moje dieta je jedinacik, je to stale dieta a chapem, ze na hry chce partaka/spolocnika. Este mi budu chybat, ked sa zacne zatvarat do izby...
Ale uz sa s nim da dohodnut. Zahrame sa teraz na piratov a potom si pojdes skladat lego a nechas mamku pracovat.

callisia
16. dec 2024

Mám 4,5 r. syna. Hrávam sa s ním skôr menej. Spolu si čítame, hráme človeče, skladáme puzzle, alebo robíme spolu domáce práce, sadíme kvety atd. Vie sa však hrať aj sám. Povyťahuje si autá, prípadne poskladá koľajnice a komentuje čo tie autá robia. Alebo si ovláda auto na diaľkové ovládanie. Často si skladá lego, to ho baví, hrá sa s plastelínou. Veľa hier si vie sám povymýšľať. Ale my sme ho k tomu aj viedli. Keď sa hral sám ako menší tak sme ho koľko x nechali a nevstupovali sme mu do toho. Teraz je to fajn, keď ja niečo robím, on sa pri mne hrá.

zuzubb007
16. dec 2024

Ja som naučená okolo detí behať a hrať sa, jasné, že ani moje deti sa sami nevedeli dlho hrať 10 minút a už trebalo zmeniť ale o vymyslieť dačo, si rodič musíš sa odosobniť, a keď sa tvoji nehrali s tebou ty byť opakom, knižky, pesničky, stavebnice, kreslenie a keď už nevieš čo tak daka rozprávka na chvilku pomahanie v kuchyni, s prádlom atď. je to istá forma hry aj venovania

kacena2022
16. dec 2024

Ja mám 5 ročného synčeka,chvíľu sa zahrá sám no väčšinu času sa s ním hrám doma.Skladame lego, robíme úlohy,maľujeme kreslime spolu,čítam mu rozprávky a poslednú dobu hráme sa na školu.Mame tabuľu a na to si píše písmená a čísla celkom ho to baví.
So mnou sa rodičia nehrali vôbec.

mantilka
Včera o 15:02

S jedinacikom sa treba veľa hrať, veď je sama. Bola som na psychologických testoch pred prijatím do práce a rozprávali sme sa s psychológom aj o rodine. Sám mi povedal, pri jedinacikovi ste mu mama ale aj suplujete súrodenca ...treba sa hrat. Je to iné ako pri viacerých deťoch.
Dokonca sme sa hrali, že som jej sestra a ocko je jej brat.
Áno veľa sme sa spolu hrali. A tiež ju treba naučiť ako sa hrať. Vezmeš bábiky a hráte sa na škôlku...to pozná...a počas hry sa budeš pytat aký majú program v škôlke.
Ja som začala najprv s plysakmi...mali sme havkoskolku 😜...veeelmi sa jej to páčilo.
Hraj sa s ňou to čo aj teba zabaví.
Treba nakúpiť spoločenské hry.
Viem berie ti to čas, ale budeš na to pekne spomínať.