Hľadáme sponzora pre škôlku v Žiari nad Hronom

bibi23
18. sep 2012

naša pani učitelka v školke sa postažovala, že by sa patrilo vymenit detom nábytok, hlavne stoly a stoličky a tiež novšie hry rozvýjajúce logické myslenie. ono aj naoko je vidiet, že má pravdu. nakolko peniažky školka nemá ☹ , tak prosíme aj touto cestou, či by sa nenašiel nejaký sponzor, prípadne viac sponzorov, čo by pomohli. 😵 je to pre školku v žiari nad hronom. ak by ste vedeli pomoct, prípadne poradit, budeme vdačný - teda hlavne deti. dík

lejla77
18. sep 2012

u nas v skolke to riesia 1 % z dani. A z toho nakupuju veci.

bibi23
autor
20. sep 2012

tu patrí viac škôlok pod mesto a preto aj tie % z dani i finančný sponzori prerozdelujú peniaze centrálne a oni určujú, že na čo ich použit. ja by som rada pomohla konkretne jednej triede, kam chodí moj syn. je to síce sebecké voči iným triedam, ale nikomu nebránim v podobnej aktivite. najvhodnejšie by bol nejaký vecný dar /hračky, písacie potreby, prípadne príspevok na vybavenie triedy - nábytok/. skúšam to aj touto cestou, či sa nájde nejaká dobrá duša, lebo deti tam trávia pomerne väčšiu čas dna počas pracovného týždna. je to vidiet, ked náhodou sú deti prerozdelené do iných tried /pre nemoc učitelky/, že všade majú iné hračky. niekde interierovú šmýkačku, niekde nové magnetické stavebnice a to je vačšinou od konkretnych sponzorov, prípadne dary rodičov.

bibi23
autor
20. sep 2012

ak viete napríklad nejakú nadáciu alebo niečo také, čo by nám pomohlo s financovaním a vecnými darmi do školky, tak prosím písnete.

maminka11
20. sep 2012

@bibi23 treba pozerat projekty na www.minedu.sk, Hodina detom, pripadne projekty roznych firiem, kde su rodicia zamestnani - banky, orange, energetika, siemens, tam sa daju zohnat zamestnanecke granty, ked sa vypracuje projekt - treba hladat a hladat 🙂
drzim palce nech sa nieco podari

bibi23
autor
20. sep 2012

ale ako sa vypracuje taký projekt? som len obyčajný rodič a neviem ako sa niečo také robí. som aj pozerala, že niektoré nadacie schvalujú a vyberajú z projektov, no je to asi velmi zložité pre mna. učitelky žial na to nemajú čas.

bibi23
autor
20. sep 2012

ja by som teda radšej oslovila podnikatelov, živnostníkov, že či by nechceli urobit radost detom aj v menšom rozsahu. tie rozne vzdelávacie hry sa ceny pohybujú cca 50-70-90 eur, či by sa našla nejaká dobrá duša.

bibi23
autor
20. sep 2012

máme v školke občianske združenie /nie som členom/, tak by sa to asi dalo aj odpísat z daní. neviem, že ako to v účtovníctve funguje.

maminka11
20. sep 2012

vies ono je to o vzajomnej spolupraci s ucitelkami - ked nieco chcu mat pre deti aj oni musia obetovat cas - na projekty su vacsinou predlacene vzory, ale treba s ucitelkami premysliet na co to chcu, v projekte su urcite ciele, je tam rozpocet, vyuzitie, resp. pouzitie financneho prispevku, dokladovanie nakupov, vyhodnotenie, zaverecna sprava - prace dost 🙂

bibi23
autor
20. sep 2012

učitelky sú zlaté, ale triedna učitelka môjho syna je zároven aj zástupkynou školy a má preto mnoho papierovania. na rodičovskom združení oslovili nás rodičov, či by sme nevedeli pomoct. som myslela, že by sa podarilo niečo/niekoho aj takto cez modrého konika oslovit.

ziarcanka
20. sep 2012

@bibi23 Do ktorej škôlky konkrétne chodíte? Nám dnes na rodičku čítali, čo všetko sa zakúpilo z príspevkov RZ - teraz OZ a nebolo toho málo - bol tam aj nábytok - pár nových stoličiek pre niektoré triedy a aj hry, prerába sa pieskovisko - takže to záleží aj od vás rodičov a vašich zástupcov vo výbore RZ na čo sa peniaze použijú

bibi23
autor
21. sep 2012

MŠ andrea kmeta 11, asi je to tá istá škôlka. ano kupili nejaké veci podla toho kolko im dovolil rozpočet, ale ak vám tam chodí dieta, tak vidíte, že stoličky a stoly v jedálni i na tredach si pamatajú ešte nás rodičov. /nebola som pozerat každú triedu, píšem o synovej/. nevravím, že deti sedia na zemi a sú bez hračiek, ale dalo by sa ešte mnoho spravit, keby sa našli peniažky. sú rozne nové stavebnice magnetické alebo iné hry rozvíjajúce intelekt a všetko je to drahé, na to už peniaze OZ nestačia. domov kúpite dietatu jednu krabicu stavebnice, ale v triede 20 detí a to ich potrebujú určite viac, aby nenastala "bitka" a to je len jedna trieda.

bibi23
autor
21. sep 2012

alebo nejaké sútaže, kam sa možu zapojit deti/triedy, že výhra napríklad výlet či nejaké hračky, ak by ste dali typ. aj teraz deti kreslia do jednej sútaže, oni sa aktívne zapájajú, ale ak sa dá nejak pomoct, tak by som rada.