Dvojročný syn nastúpi v septembri do škôlky

24. júl 2023

Ahojte, som ucitelka v MŠ a mam 2r.synceka,ktory nastupuje v septembri ku mne do triedy.

Je poslusny,vnimavy,ma rad deti,ale obcas ma taky vzdor,ze to nedavam..preto sa obavam,ci som urobila dobre,ze som ho zapisala k nam do skolky,ci si nebude dovolovat este viac,ci by neboli lepsie jasle..

Sama som na pochybach,pri tych jeho vybuchoch…co si myslite vy? Vyskusat to a ked to bude zle,dam ho inam alebo predsa len skusit jasle?

mamickalisticka
24. júl 2023

Mne osobne by nevadilo dať do škôlky aj menšie dieťa, ale svoje k sebe do triedy si neviem predstaviť. Určite by som ho dala inde do triedy, bude mať chaos, že si mama a učiteľka. Nebude ťa vedieť rešpektovať ako učiteľku.

patka06
24. júl 2023

Podľa mňa to nie je dobre, mať v triede vlastné dieťa
Skúsila by som radšej tie jasle, má len 2 rôčky

anjelicek26
24. júl 2023

Jaslicky su pre dvojrocne dieta vhodnejsie... my sme skusili zo synom skolku ked mal 2r 3m a vratili ho pekne k opatrovatelke... nedaval to zdravotne, unavou, nezapajal sa, len "fungoval", v noci zacal mavat zle sny... pritom kecal o sto tristo, odplienkovany od 1,5 roka, vedel jest a aj sa poobliekat... a aj tak...

syslik81
24. júl 2023

do inej triedy ok ale k sebe nie ... ty mas byt mama a nie ucitelka ... veci treba rozdelovat

zuzinka888
24. júl 2023

A dalsi problem moze byt ziarlivost a boj o tvoju pozornost.

evivb
24. júl 2023

Ked to vies, tak to zmen. Dat k sebe syna nebol dobry napad... 🫣

gabika0825
24. júl 2023

Kamoška je učiteľka v MŠ a má 2 deti, obe chodili do škôlky inde. Poradili jej to aj kolegyne aj iný pedagógovia, nerobi to dobre dieťaťu ani matke. Predsalen, ty si v práci a nie doma, mala by si problém so sústredením a dieťa by si určite dovoľovalo a skúšalo. Čiže za mna nie

dzulli1980
24. júl 2023

Tak malé dieťa patrí do jaslí ... a k sebe do triedy ho neber, viac škody ako osohu to urobí, potrebuje Ťa ako mamu, nie učiteľku ... si predstav, že by sa Tvoj syn s niekým z triedy napr. pobil ... ako by si reagovala? ... ako mama? ... ako učiteľka?

autor
24. júl 2023

Zabudla som dodat,ze by to bolo len na rok..potom mi ho zoberu do skolky tu kde byvame

elizita
24. júl 2023

@autorka.. ani na rok by som nechcela robiť dieťaťu učiteľku v škôlke..to vôbec nie je dobrý nápad ani voči nemu ani ostatným deťom.. určite by som volila inú triedu ... Ak je šikovny tak to v pohode zvládne ako 2r. ... Moje obe deti šli ako 2r, neviem si ich predstaviť v jaslickach s babatkami,ani raz som to neolutovala

mikadooo
24. júl 2023

My sme skúsili dať dvojročného a nebolo dobre. A to som tam ani nebola učiteľkou 😁. Ale podľa mňa - vyskúšaš a uvidíš... Nerob si dopredu stresy. To sa nedá dopredu vydedukovať, či a ako to bude zvládať. Evtl si priprav nejaký plán B, aby si potom vedela pružne reagovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominyca9
24. júl 2023

Naša škôlka prijíma aj dvojročné deti. Majú svoju triedu a viac-menej to zvládajú (je to veľmi individuálne). Samozrejme, nefungujú rovnako ako staršie deti. Treba im veľa pomáhať aj s bežnými činnosťami, aktivity robia len tak, keď sa dá... Ak napriek snahe dieťa odlúčenie od rodiča nezvláda, dochádzka sa mu preruší. Nevidím problém v tom, že by si v triede mala svoje dieťa. Každá jedna učiteľka u nás mala v istom období vo svojej triede svoje dieťa/deti (raz dokonca dvojičky) alebo vnúčence. :D Jednoducho po materskej nastúpili rovno aj s drobcom - prišlo im odveci voziť dieťa inam. Žiadna dráma ani tragédia sa nikdy nekonala (hovorím v rozmedzí posledných 20 rokov). Keď som šla do práce po materskej ja, ľutovala som, že nie som učiteľka v našej škôlke. Ušetrili by sme si kopec starostí. Tento krok nám obom uľahčila aspoň naša babka. 🙂

elizita
24. júl 2023

@elizabet173 nie, u nás je len 1 trieda.. čiže 1-3 roky spolu .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
25. júl 2023

Ja som mala syna len v jednej budove v skole a bola to čistá katastrofa. Do triedy by som si vlastne dieťa nikdy nezobrala. A naši inak chodili od 2 rokov do škôlky, žiadne jasle.