Doma s bábom, 2. dieťa v predškole. Zoberú ho do MŠ?

siouxsie
22. mar 2009

Ahojte, neviete mi niekto prosím poradiť s odpoveďou na moju otázku?
10.09.2009 mám PTP druhého dieťaťa. Moje prvé dieťa bude mať v tom čase 5 rokov a malo by práve v septembri 2009 začať navštevovať posledný rok MŠ, tzv. predškolu. Z neoverených zdrojov som získala informáciu, že keďže budem doma s malým bábätkom a budem poberať materskú dávku, nemôžem dať súčasne prvé dieťa do štátneho predškolského zariadenia, ale musím si ho nechať doma. Je toto tvrdenie pravdivé? Určite by mi totiž pomohlo, keby som sa dochádzkou prvého syna do predškoly mohla odbremeniť aspoň na prvý jeden - dva mesiace, kým si s bábätkom zvykneme na nejaký harmonogram. Ďakujem za reakcie na môj príspevok.

lienocka235
22. mar 2009

no ja ta potesim
statna skolka JE POVINNA zobrat predskolaka do skolky.. je to zo zakona.. ty budes uplne normalne poberat matersku a potom rodicovsky.. to vobec nema vplyv na to..
syna daj do skolky.. predskolsku potrebuje.. a ty si uzi matersku..

gapa
22. mar 2009

to je hlúposť.
U nás platí niečo také, že mamičky na MD/RD si nechavajú deti celé prázdniny doma, t.j. deti nechodia do škôlky cez prázdniny.
No a vzhladom na to, že u nás je vela detí, čo sa hlásia do škôlky, tak tiež kritéria tomu zodpovedali. Myslím, že ak mamičky boli doma, t.j. nepracovali, tak boli uprednostnené deti mamičiek, ktoré mali nastúpiť do práce. No viem tiež, že boli uprednostnované aj deti, ktoré boli v predškolskom veku, lebo predpokladám, že je dosť dôležité aby deti chodili do škôlky aspon ten jeden rok pred nástupom do školy.

Takže podla mna máš zbytočné obavy.

jaduska
22. mar 2009

Ako píšu baby - predškoláka ti do škôlky vziať musia, aj keď si ty doma....

siouxsie
autor
23. mar 2009

Dievčatá ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede. Ešte sa prezviem v škôlke, či mi na to oni povedia a dám Vám vedieť.