Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat, ci ste sa stretli s tym, ze od vas pri zapise dietata do MS pytali aj potvrdenie od zamestnavatela, ze pracujete? Ja mam po rodicovskej dovolenke nastupit do zamestnania a dcerku chcem dat od sept. do skolky. Na prihlaske je uvedena adresa zamestnavatela oboch rodicov vratane telef. cisel. A riaditelka pyta aj potvrdenie z prace, ze som tam pracovala a po rodicovskej dovol. sa tam opat vratim a takisto aj trvanie pracovnej zmluvy. Manzel je SZCO a on ma sam sebe napisat cestne prehlasenie, ze je SZCO a napisat ICO, DIC, peciatka a podpis. Mne sa to zda strelene a navyse to ziadny zakon neprikazuje. Ja viem, ze je mnoho spekulantov ale do skolok chodia zo socialky a robia sa kontroly, ci nahodou matka nie je na materskej atd. A myslim, ze aj ucitelky posielaju nejake zoznamy na VUC a socialky to kontroluju. Neviem, stretli ste sa niekto s tym? Dakujem 🙂
@vendulka80 ja som bola zapísať malého do škôlky pred 2 dňami a nič podobné tam neriešili. Odovzdala som vypísanú žiadosť potvrdenú lekárkou a pani riaditeľka si odpísala údaje z občianskeho a bolo. Rýchle nekomplikované. Viem, že minúlý rok bolo viac detí, tak sa riešili maminy, ktoré si nadpájali materskú alebo mali problém maminy, ktoré boli nezamestnané, ale tento rok nič.. Človeku sa ani nesníva, aké komplikácie môžu byť pri zápise do škôly. Držím palce.